چای سنواتی با بسته‌بندی خارجی وارد بازار می‌شود/ هشدار سرطان‌زایی


رئیس اتحادیه چای‌کاران کشور با بیان اینکه کشورهای خارجی و خریداران ایرانی چای سنواتی، دوباره این نوع چای خارج از رده را، بسته‌بندی و با افزودن اسانس و طعم به خود ما می‌فروشند، گفت: این نوع چای‌ سرطان‌زاست و به شدت سلامتی را تهدید می‌کند.

به گزارش لقمه، ایرج هوسمی در پاسخ به این سوال که چای سنواتی که قرار است به کشورهای هند، سریلانکا، ترکیه، هلند و انگلستان صادر شود، اکثرا بزرگترین تولید کننده چای هستند چای سنواتی که از 15 سال پیش در انبارها مانده و غیرقابل استفاده است به چه کار آنها می‌آید؟ گفت: این کشورها بزرگترین صادرکننده چای دنیا هستند، آنها چای سنواتی کشور ما را که به قیمت تقریبا مفت خریداری کرده و بعد از افزودن اسانس و افزودنی‌ به کشورهای دیگر صادر می‌کنند.

رئیس اتحادیه چای‌کاران کشور افزود: البته کشورهایی مانند هند و سریلانکا تمایل بیشتری برای صادرات این نوع چای به کشور ما دارند.

وی ادامه داد: همچنان که قبلاً نیز سابقه داشته و بررسی شده است، این نوع چای که با انواع اسانس‌ها مخلوط شده است و مقصد اصلی آن هم کشور ما است، خاصیت سرطان‌زایی دارند.


*خرید 50 هزارتن چای سنواتی توسط یک ایرانی و شائبه عرضه در داخل بعد از بسته‌بندی شکیل

رئیس اتحادیه چای‌کاران کشور افزود: 50 هزار تن چای سنواتی توسط رئیس سندیکای کارخانه‌داران شمال کشور خریداری شده است که شائبه قوی‌ وجود دارد، بعد از تغییر و تحول در کوره، دوباره بسته‌بندی و به بازار داخلی کشور عرضه می‌شود.


علی محرر رئیس سازمان چای کشور اعلام کرد: چای سنواتی باقیمانده از 15 سال گذشته به کشورهای هند، سریلانکا، ترکیه، هلند و انگلستان صادر می‌شود.

هوسمی در مورد چای سنواتی گفت: این چای‌ها از سال 1368 در انبارهای کشور باقی مانده است و دلیل آن مدیریت ضعیف است.

وی با بیان اینکه با نفوذ برخی در بدنه وزارت جهاد کشاورزی، رانت‌خواری از چای کشور آغاز شد، گفت: قبل از سال 1368 چای داخلی با اختلاط چای خارجی به طور کامل و با قیمت مناسب به فروش می‌رفت و کشاورز هم راضی بود، اما بعد از سال 68 این رویه عوض شد و 200 هزار تن چای تولید داخل، با ورود به انبارهای کشور از چرخه مصرف خارج شد.

وی ادامه داد: با ادامه روند عرضه 200 هزار تن چای سنواتی در کشور علاوه بر اینکه سلامتی جامعه تهدید می‌شود، تولید داخلی را هم به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مصرف چای کشور حدود 100 هزار تن است. به گفته هوسمی طی سالهای گذشته 32 هزار هکتار باغ چای کشور به 17 هزار هکتار رسیده و بسیاری از باغ‌ها به شکل مخروبه جنگلی در آمده است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5262 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۷ مهر بازدید: 2422 ساعت: 10:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چای ماچا و تغییرات در برنامه صبحگاهی شبکه سه ۱۴۰۴ شنبه ۲ شهريور
2 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
4 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
5 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
6 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
7 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
8 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
9 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
10 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
11 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین رژیم غذایی مخصوص شب امتحان یک کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه عدم مصرف صبحان...

  زمان بندی و تعداد وعده های غذایی می تواند به سلامت قلب کمک کند پایگاه خبری لقمه: اینکه شما در چه زمان هایی و چند ...

  ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند پایگاه خبری لقمه: رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای باکلاس چگونه بدن را به تباهی می‌کشاند؟ موادغذایی و تنقلات بی‌ارزشی در افراد جامعه ما به وفور مصرف می‌شود؛ تغذیه نامناسب امروزه عامل بروز بسیاری از مشکلات مانند بلوغ‌های زودرس, رنگ‌های پریده, بی‌اشتهایی, تیک‌های عصبی, افسردگی‌ها و اعصاب‌های به هم ریخته است.
آشنایی با 5 جفت غذایی؛ سرشار از خواص فوق‌العاده همه ما می‌دانیم که ترکیب برخی غذاها با هم طعم مطبوعی را ایجاد می‌کند مانند تخم‌مرغ و ژامبون یا کره و عسل ولی برخی غذاها هستند که با ترکیب آن‌ها با هم از خواص مفید آن‌ها بسیار بیشتر و شگفت‌انگیز‌تر بهره‌مند خواهیم شد.
زیتون سبز بخوریم یا زیتون سیاه؟ برای همراهی با غذا دوست دارید زیتون سیاه میل کنید یا زیتون سبز؟! شاید زیتون سبز کمی تکراری شده و زیتون سیاه به‌دلیل سر و شکلی که دارد، زیبا‌تر باشد! اما به نظر شما متخصصان تغذیه کدام زیتون را توصیه می‌کنند؟ زیتون رنگ‌شده نخورید!
آشنایی با پرتقال و خواص دارویی آن پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید، پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز است .