برداشت 300 هزار تن گردو/ مغز گردو نباید بیش از 40 هزار تومان باشد


رییس اتحادیه باغداران از برداشت حدود 300 هزار تن گردو در سال جاری خبر داد و گفت: قیمت تمام شده هر کیلوگرم مغز گردو در بازار عمده فروشی حدود 30 هزار تومان و قیمت منطقی آن در بازار مصرف بسته به کیفیت باید 35 تا 40 هزار تومان باشد.

به گزارش لقمه، مجتبی شادلو اظهار کرد: از آنجا که زمان گل‌دهی گردو نسبت به سایر محصولات باغی زودتر فرا می‌رسد در برابر سرمازدگی حساس‌تر است که امسال نیز به دلیل سرمازدگی، گردو در برخی از باغات به صورت کامل از بین رفت و پیش‌بینی می‌شود تولید امسال نسبت به سال گذشته رشدی نداشته باشد.

وی افزود: گرچه پیش بینی می‌شود تولید از نظر کمی رشد قابل توجهی نداشته باشد اما با توجه به فعالیت‌های مختلف در راستای توسعه باغات و افزایش بهره‌وری و کیفیت محصول، به نظر می‌رسد گردوی برداشت شده در سال جاری از کیفیت بالایی برخوردار باشد.

رییس اتحادیه باغداران با بیان این‌که برداشت گردو تا اواخر آبان ماه در مناطقی مانند کردستان ادامه دارد، گفت: با توجه به میانگین عملکرد گردو در باغات کشور قیمت خرید هر کیلوگرم گردو با پوست سبز از باغداران حدود 2500 تومان بود که پس از حذف پوست سبز که بیش از نیمی از محصول را شامل می‌شود هر کیلوگرم گردوی فرآوری شده تر کیلویی 6000 تومان در ماخذ عمده فروشی تمام می‌شود.

شادلو ادامه داد: با توجه به این‌که وزن هر کیلوگرم گردو تر با پوست چوبی پس از خشک شدن یک سوم تا یک چهارم کاهش می‌یابد، قیمت تمام شده برای گردو خشک با پوست چوبی در ماخذهای عمده فروشی کیلویی 14 تا 15 هزار تومان است که براین اساس قیمت منطقی برای هر کیلوگرم گردو خشک با پوست چوبی در بازار مصرف حدود 19 هزار تومان است.

وی اظهار کرد: با توجه به این‌که یک سوم از وزن هر کیلوگرم گردو خشک با پوست چوبی به مغز این محصول اختصاص دارد قیمت تمام شده هر کیلوگرم مغز گردو در بازار عمده فروشی حدود 30 هزار تومان خواهد بود که قیمت منطقی آن در بازار مصرف بسته به کیفیت 35 تا 40 هزار تومان باید باشد.

سالانه نزدیک به دو میلیون تن گردو در کشورهای مختلف جهان برداشت می‌شود که ایران تا پایان سال گذشته با برداشت حدود 300 هزار تن پس از چین، آمریکا و ترکیه در رتبه چهارم تولید این محصول قرار داشت.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5287 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۹ مهر بازدید: 1767 ساعت: 11:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هیأت‌هایی که به عزاداران «پیتزا» می‌دهند ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
2 راهنمای خرید گردو/گردوی ایرانی یا خارجی؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۲ آذر
3 تحریم سرطان با تغذیه سالم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
4 کاهش احتمال چاقی با مغزیجات آجیل ۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر
5 ارتباط گردو با کاهش وزن ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 پشت پرده پنهان "گردوهای تازه" ای که نباید در تابستان بخورید! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
7 در نوجوانی گردو برای سلامتی مغز مفید است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
8 تولید سوسیس گیاهی حاوی گردو توسط مخترعان ایرانی ۱۳۹۶ شنبه ۳۰ ارديبهشت
9 با خوردن برخی از غذاها عمری طولانی داشته باشید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۳ فروردين
10 مصرف روزانه آجیل ریسک بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
11 10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند ۱۳۹۴ چهارشنبه ۹ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  6 ماده‌ی غذایی مرتبط با تب یونجه در بیماری تب یونجه نه پای یونجه در میان است و نه ا...

  تغذیه برای سلامت ریه ویتامینA، ویتامینD، ویتامینE، ویتامینC و همچنین وی...

  10 روش طبیعی برای درمان سرفه پایگاه خبری لقمه: اگر سرفه تان بیش از یک هفته طول ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چه بخوریم تا خوب بخوابیم؟ یک کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر این که شام را باید قبل از ساعت ۹ شب صرف کرد، تاکید کرد: هنگام صرف شام باید از مصرف زیاد غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات خودداری شود.
دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟
سوزاندن چربی در زندگی کارمندی سوزاندن چربی‌های بدن فقط از طریق ورزش امکان پذیر است و باید میزان دریافتی و مصرفی با هم هماهنگ باشد.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.