لقمه: محمد حسین صالحی سورمقی، در خصوص استفاده از لایه بردار گیاهی بر روی پوست، گفت: بسیاری از شرکت های تهیه کننده مواد آرایشی و بهداشتی ازتجربیات گذشته که مربوط به بیش از سه هزار سال پیش بوده برای ساخت لایه بردار استفاده می کنند. استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران افزود: در گذشته برای لایه برداری و شادابی پوست از برخی گیاهان ترش مزه استفاده می کردند و امروزه ثابت شده است، در این گیاهان اسید هایی به نام علمی آلفا هیدروکسی اسید و به اختصار(AHA) وجود دارد که این نام تقریباً بر روی تمام محصولات لایه بردار درج می شود. صالحی اضافه کرد: میوه هایی مانند گوجه فرنگی، هلو، خیار، توت فرنگی و زرد آلو اسید های ضعیف گیاهی دارند که موجب خورندگی سلول های کراتینه شده و خشک پوست می شوند و به تدریج لایه پیر و سخت پوست را حل می کنند تا لایه زیرین پوست که لایه ای جوان است، نمایان شود. وی اظهار کرد: ماسک های میوهها لایه برداری طبیعی، بدون عارضه و بسیار سازگار هستند و استفاده ممتد از آن می تواند پوست را شاداب نگه دارند. صالحی در خصوص نحوه مصرف میوه جات به عنوان لایه بردار گفت: پس از استحمام که خلل و فرج پوست باز است؛ می توان از له شده میوهها مخصوصاً توت فرنگی به مدت 20 تا 30 دقیقه بر روی پوست استفاده کرد تا اسیدهای گیاهی بتوانند سلول های کهنه و کراتینه شده را از بین ببرند و لایه های زیرین که لایه تازه ای است را آشکار کند. وی تأکید کرد: در کنار میوه جات از مواد حیوانی دارای (AHA) هم می توان استفاده کرد، ماست دارای مقدار زیادی اسید لاکتیک است و حدود 50 سال است که از اسید لاکتیک آن در فراورده های آرایشی و بهداشتی برای لایه برداری پوست استفاده می شود.