رواج فروش فست فود در مدارس


طبق آمارهای وزارت بهداشت هر سال بودجه زیادی صرف درمان می‌شود این در حالی است که با صرف بودجه در بخش پیشگیری و آغاز آن از مدرسه‌ها می‌توان در ارتقای سطح سلامتی تأثیر گذاشت.

به گزارش لقمه، بنابراین فرهنگ‌سازی و نظارت بر عملکرد بوفه‌های مدرسه‌ها در این زمینه موثر است.

فروش آزاد بیسکویت
دیروز که از خیابان عبور می‌کردم چند کودک از مدرسه با تنقلات بیرون آمدند که این مواد غذایی بی‌کیفیت را از مدرسه خریداری کرده بودند، این در حالی است که مدرسه‌ها باید تغذیه سالم را ترویج دهند. با توجه به اینکه متخصصان تغذیه هشدار می‌دهند که استفاده از مواد غذایی مناسب نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز دانش‌آموزان و افزایش سرعت یادگیری آنان دارد هنوز در بسیاری از مدرسه‌ها از این موضوع نادیه گرفته می‌شود. یکی از بوفه‌داران مدرسه در پایتخت در گفت‌وگو با «حمایت» می‌گوید: خوراکی‌هایی از قبیل شکلات، پفک، بیسکویت و غذاهای آماده در مدرسه ما فروخته می‌شود و تاکنون برخوردی صورت نگرفته است.

جای خالی فرهنگ‌سازی
ستاره احمدی با بیان اینکه اگر ما هم، چنین خوراکی‌هایی به دانش‌آموزان نفروشیم خانواده‌ها در اختیار آنان قرار می‌دهند، خاطرنشان می‌کند: باید توجه داشته باشیم جدای از نظارت بر بوفه مدرسه‌ها باید فرهنگ‌سازی‌ها به گونه‌ای باشد تا دانش‌آموزان تقاضایی برای خرید این مواد خوراکی نداشته باشند بنابراین عرضه هم صورت نمی‌گیرد.

آموزش‌وپرورش مسئول بررسی بوفه‌ها
اما سؤال اصلی اینجاست چه کسی مسئول نظارت بر عملکرد بوفه‌هاست. اگر نظارت دقیق است پس چرا همچنان خوراکی‌های مضر به دانش‌آموزان عرضه می‌شود؟ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دراین باره به «حمایت» می‌گوید: آموزش‌وپرورش باید بر بوفه مدرسه‌ها از طریق مربی بهداشت هر مدرسه نظارت داشته باشد. البته آموزش‌هایی به مربیان بهداشت داده شده است.«فرهاد بشیری» خاطرنشان می‌کند: البته بخشنامه‌های تغذیه سلامت از سوی وزارت بهداشت منتشر می‌شود و آموزش‌وپرورش موظف به عمل کردن به آن‌هاست. در این میان بازرسان وزارت آموزش‌وپرورش باید هنگام بازدید خود به این قسمت توجه کنند.

ورود مواد غذایی ارزشمند به مدرسه
البته مدیرکل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش در این باره معتقد است، طبق دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم که مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مواد غذایی ارزشمند منعی برای ورود به مدرسه ندارند. این در حالی است که در برخی از مدرسه‌ها ساندویچ به عنوان یکی از میان وعده‌ها در بوفه‌ها فروخته می‌شود. «محمد چینیان» می‌افزاید: ساندویچ‌هایی مانند تخم‌مرغ در دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم است اما اگر وزارت بهداشت، درباره دیگر ساندویچ‌ها تأییدیه سلامتی بدهد آن‌ها نیز در بوفه‌ها عرضه می‌شود.

سوسیس و کالباس با مجوز بهداشتی
اگرچه کارشناسان تغذیه بارها نسبت به مصرف غذاهای آماده مانند سوسیس و کالباس هشدار داده‌اند اما این محصول‌ها با مجوز بهداشتی به فروش می‌رسند بنابراین عرضه آن در مدرسه‌ها شاید جای تعجبی نداشته باشد. چینیان در این باره توضیح می‌دهد: البته سوسیس و کالباس دارای مجوز بهداشتی است اما باید با دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم مدرسه‌ها همسو باشند و بر اساس آن، مواد غذایی در بوفه مدرسه‌ها توزیع و عرضه شود.

بودجه‌ها را در پیشگیری صرف کنید
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌وگو با «حمایت» معتقد است که وزارت بهداشت هر سال بودجه زیادی را صرف خدمات درمانی به بیماران می‌کند این در حالی است که اگر اعتبار بیشتری را به بخش پیشگیری تخصیص دهیم می‌توانیم در وقت و هزینه‌ها صرفه جویی زیادی داشته باشیم.

«رسول خضری» تصریح می‌کند: متأسفانه دانش‌آموزان ما توجه زیادی به تغذیه خود ندارند به طوری که غذاهای کم ارزش و پرکالری را بیشتر از سایر مواد غذایی استفاده می‌کنند. البته نقش رسانه‌ها نیز در این میان مهم است زیرا با آموزش‌های مختلف می‌توانند در ارتقای سطح سلامت جامعه تلاش کنند. 


بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :روزنامه حمایت

کد: 5444 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۷ آبان بازدید: 3580 ساعت: 9:44 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
2 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
3 افزایش نرخ چاقی در کودکان و ارتباط آن با کاهش سلامت مغز ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
4 مسمومیت 18 دانش‌ آموز کرمانی با تُن ماهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
5 میان وعده های مناسب برای دانش آموزان چیست ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
6 چرا صبحانه مهمترین وعده روز است؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ شهريور
7 ارتباط مصرف نوشیدنی‌ گازدار در دوران بارداری با چاقی کودکان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
8 تقویت حافظه دانش آموزان بااستشمام عطر رزماری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
9 ماکی زوشی (سوشی لوله ای) ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۳ بهمن
10 معتبرترین مدرسه رستوران‌داری فرانسه دنبال شریک در ایران ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۳ مهر
11 چگونه از اضافه وزن جلوگیری کنیم؟ ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شب قبل از امتحان دمنوش نعنا و عسل بنوشید یک کارشناس تغذیه گفت: در شب قبل از امتحان بهتر است...

  غذاهای آلوده به باکتری لیستریا که می‌خوریم! با وجود باکتری لیستریا در طالبی، E. coli در جوانه ...

  بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ایام حج حج از واجبات الهی است که در تزکیه نفس و تعالی روح ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گفت و گو با مالک پدیده شاندیز درباره رازهای موفقیتش شاید تا الان نام «محسن پهلوان» را نشنیده باشید؛ اما قطعا کارهایی که او کرده، شما را به تحسین واداشته است! او که پیش از این درکار ساخت و ساز بوده، درسال‌های گذشته با راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای «شاندیز» درایران، امارات و افغانستان سروصدای زیادی راه انداخته. آخرین رستوران او «پدیده شاندیز» نام دارد که در 6 ماه ابتدایی سال 88 با مانور تبلیغاتی روی همزمانی تولد امام رضا(ع) با روز 8/8/88، تیزرهای تلویزیونی گوناگونی را در صداوسیما روی آنتن فرستاد.
قند خون را با این 5 ماده غذایی کنترل کنید پایگاه خبری لقمه: مصرف مواد غذایی غنی از فیبر یکی از راه‌های کنترل دیابت است. تحقیقات نشان می‌دهد فیبر موجود در مواد غذایی گیاهی روند افزایش قند خون را کند می‌کند.
8 نسخـه طبیعی برای افراد چاق! افزایش سوخت‌وساز بدن با فعالیت‌های بدنی و ورزش مهم‌ترین شیوه درمان چاقی و اضافه وزن است.
قابل توجه خانم‌هایی که بعد از ازدواج چاق شده‌اند در موارد زیادی مشاهده می کنیم خانم قبل از ازدواج در کنترل وزن و تناسب اندامشان دقت و حساسیت فوق العاده ای دارند؛ اما پس از ازدواج با اضافه وزن زیادی مواجه می شوند و هرگز پی به علت آن نمی برند. در این مطلب به مواردی که موجب این اتفاق می شود، می پردازیم.