به گزارش لقمه، حسن اکبری گفت: متاسفانه امروز نخود که یک ماده غذایی بسیار مفید و پرانرژی است از سفره ایرانیان در حال حذف شدن است و شاهد استفاده کمتر آن در رژیم غذایی ایرانیان هستیم. وی ادامه داد: با افزایش مصرف غذاهای خارجی و فست فود در سفرههای ایرانی مصرف این ماده غذایی در طول روز و حتی در سال بسیار کمتر از گذشته شده است. اکبری گفت: نخود که جزء خانواده حبوبات محسوب می شود دارای املاح، ویتامین و پروتئینهای متعددی از جمله نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، روغن گیاهی، مس و ویتامینهایی مانند ویتامین A، B1 , B2 است. این متخصص آسیبشناسی ادامه داد: بنابراین نخود دارای اسید آمینههای مختلف، ویتامینها و مواد معدنی بسیار مفیدی است که میتوانیم بگوییم نخود نه فقط یک غذا بلکه به عنوان یک دارو محسوب میشود. وی در مورد خواص دارویی نخود گفت: نخود تقویت کننده قلب بوده و در رفع یبوستهای حاد و مزمن مؤثر است همچنین عضلات اسکلتی را تقویت میکند و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران توصیه میشود. این محقق طب اسلامی با اشاره به اینکه نخود دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است گفت: این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند بنابراین به افرادی که دارای بیماریهای خود ایمنی مانند ام اس هستند توصیه میشود. اکبری تصریح کرد: نخود از بین برنده انگلهای روده، برطرف کننده درد سینه و تنگی نفس، تقویت کننده ریشه مو، درمان زردی، درمان دردهای کلیه و افزایش حافظه است. وی گفت: نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است در دوران رشد استخوانها و دندانها مصرف آن توصیه میشود همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخمها مفید خواهد بود.بازگشت به صفحه نخست