برای کاهش استرس آب بنوشید


یک متخصص تغذیه معتقد است: میان استرس و تغذیه ارتباط مستقیمی وجود دارد.

به گزارش لقمه، سید مرتضی صفوی توضیح داد: برخی مواد غذایی میزان استرس را افزایش می‌دهند و برخی دیگر از میزان استرس فرد می‌کاهند بنابراین لازم است بیمار از رژیم غذایی مناسبی پیروی کند.

وی با بیان این‌که تغذیه نقش مهمی بر کنترل استرس‌های روحی و روانی دارد، اظهار کرد: با توجه به این‌که استرس در شرایط امروزی و نوع شهرنشینی با زندگی افراد به نوعی درگیر شده، لازم است از طریق رژیم غذایی مناسب به کنترل این مشکل بپردازیم.

صفوی با بیان این‌که استرس با حالت‌هایی مانند گرفتگی عضلانی، بالا رفتن تپش قلب و احساس درد در ناحیه سینه بروز می‌کند، افزود: در صورتی که بیمار نتواند بر فشار روحی ایجاد شده غلبه کند، استرس در آینده زمینه ساز بیماری‌های دیگری در فرد می‌شود یکی از راه‌های کنترل استرس، تغذیه مناسب است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر این نکته که مایعات نقش مهمی در کنترل و کم کردن فشارهای روحی به ویژه استرس دارند، ادامه داد: توصیه می‌شود مایعات به صورت مکرر استفاده شود زیرا مایعات به خصوص آب نقش مهمی در تنظیم سیستم عصبی دارد.

وی تصریح کرد: تقریبا 60 تا 65 درصد بدن افراد بزرگ‌سال را آب تشکیل می‌دهد و بسیاری از فعالیت‌های سلولی و برون سلولی توسط مصرف آب در بدن تنظیم می‌شود. برای کاهش استرس، آب زیاد بنوشیم زیرا مایعات نقش مهمی در کنترل استرس دارند.

صفوی با بیان این‌که مصرف برخی مواد غذایی موجب کاهش استرس می‌شوند، ادامه داد: برای نمونه غذاهای دریایی ماهی و میگو موجب کاهش استرس می‌شود و هم‌چنین انواع میوه‌ها، سبزیجات به خصوص مغزهای آجیل در صورتی که بدون نمک و خام باشند نیز در کاهش موثر هستند. گوشت پرندگان مانند مرغ، غاز و اردک به کم شدن استرس کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه با بیان این‌که مصرف سبزی و میوه به چند دلیل موجب کاهش استرس می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از علل مهم مصرف این دسته از مواد غذایی، وجود مایعات فراوان در سبزی و میوه است زیرا آب موجود در کاهو حتی بیشتر از آبی است که در شیر وجود دارد.

صفوی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد کاهو را آب تشکیل می‌دهد، تصریح کرد: نوشیدن آب موجب آرامش در فرد می‌شود و حتی تنوع رنگ در میوه‌ها و سبزیجات نیز در انسان نشاط ایجاد می‌کند که همین عامل در کاهش استرس موثر است.

وی با تاکید بر این نکته که مصرف غذاهایی که املاح و ویتامین‌های زیادی دارند مانند میوه‌ها و سبزیجات در بهتر شدن خلق و خوی افراد موثر است، ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامین B6 موز به کاهش استرس کمک می‌کند و موز حاوی ترکیبات مفیدی است که استرس را کم می‌کند.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به این‌که دانه‌های غلات به ویژه آن دسته که سبوس کافی دارند برای کاهش استرس مناسب هستند، خاطرنشان کرد: متاسفانه غلات در بیشتر موارد تصفیه شده مصرف می‌شود، در نتیجه این دسته به اندازه کافی در رژیم غذایی وجود ندارد و هم‌چنین حبوبات نیز در کاهش استرس نقش مهمی دارند.

صفوی با تاکید بر این نکته که مصرف گوشت سفید به دلیل پروتئین و اسیدهای چرب به خصوص امگا سه می‌تواند خلق و خوی افراد را بهبود بخشد، توصیه کرد، هفته ای دو بار ماهی مصرف شود، همچنین بهتر است غذاهای دریایی همراه با سبزیجات به خصوص ترخون و ریحان مصرف شوند.

وی افزود: کنترل نمک، قندهای ساده و تصفیه شده، شکر، شیرینی مربا، نوشابه، آب میوه‌های صنعتی، چربی‌هایی که حرارت دیده‌اند و کافئین موجود در نوشابه و قهوه موجب کنترل استرس می‌شود. غذاهای فست‌فود هم در افزایش استرس نقش مهمی دارند بنابراین لازم است که مصرف این دسته از گروه غذایی را کاهش و حتی حذف کنیم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5779 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۴ آذر بازدید: 1659 ساعت: 2:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
4 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
5 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
6 دانه ای که برای لاغری معجزه می کند ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
7 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
9 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 رشد محدود قیمت طلا در بازار تهران/ دلار کاهشی شد ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد/کاهش تقاضای سفته‌بازی ۱۴۰۴ دوشنبه ۲ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین ...

  باید و نبایدهای غذاهای کنسروی به غذاهای آماده به چشم غذاهای رستورانی نگاه کنیم و...

  شیرینی خورها بخوانند! غالبا اکثر مردم به دنبال این هستند که چگونه از هوس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

باور غلط درباره داروهای گیاهی باورهای غلطی درباره گیاهان دارویی وجود دارد و بسیاری از افراد تصور می‌کنند که داروهای گیاهی بدون عارضه هستند.
آشنایی با خواص گوشت شترمرغ گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز طبقه بندی ‌می‌شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است و دارای فواید فراوانی است.
تولید دانه‌های روغنی و خوداتکایی در آن یک راه رسیدن به امنیت غذایی است پایگاه خبری لقمه: در میزگردی با حضور کارشناسان، نیاز ۹۵ درصدی به واردات کالای استراتژیک دانه‌های روغنی،افزایش مصرف به موازات کاهش تولید، ظرفیت ۴.۶ میلیون تن کارخانه‌های روغن کشی و نیز ضایعات ۲۵ درصدی دانه روغنی کلزا مورد بررسی قرار گرفت.
مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.