لقمه: دلمه یکی از انواع غذاهای ایرانی است که بسیار موردتوجه مردم ایران است و در نواحی مختلف ایران، دلمه های مختلف و متنوعی تهیه می کنند. یکی از انواع دلمه ها، دلمه گوجه فرنگی است که طرفداران زیادی هم دارد و مردم بسیاری از شهرهای ایران هم آن را تهیه می کنند.
مواد لازم:
گوشت چرخ كرده 300 گرم
رب گوجه فرنگی یك دوم پیمانه
پیاز 3 عدد
برنج آبكش شده 100 گرم
شكر 5 قاشق سوپخوری
بادنجان كبابی شده 2 عدد
سركه یك چهارم پیمانه
سبزی معطر 200 گرم
نمك، فلفل، زردچوبه، دارچین و زعفران به میزان لازم
سبزی معطر شامل: تره، جعفری، ترخون، نعناع و مرزه به میزان لازم
گوجه فرنگی درشت به میزان لازم
زمان آماده سازی: 40 دقیقه
زمان پخت: 35 دقیقه
سطح دشواری: متوسط
مقدار سرو: 6 تا 8 نفر
طرز تهیه:
برنج را پس از خیسانیدن آبكش كنید. بادنجان ها را روی حرارت گاز كباب كرده پس از سرد شدن پوست آنها را بگیرید و ریز خرد كنید. پیازها را به صورت نگینی خرد كرده و سرخ كنید. زردچوبه را نیز اضافه كنید. گوشت چرخ كرده را داخل تابه سرخ كرده یك سوم از پیاز داغ را به همراه سبزی خرد شده به گوشت بیفزایید تا تفت بخورد. دارچین، نمك، فلفل، زعفران آب كرده را نیز اضافه كنید. در یك ظرف گود همه مواد به علاوه سركه و شكر را با هم مخلوط كنید. در قابلمه بزرگی رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و باقی پیاز داغ را داخل سس گوجه فرنگی بریزید. داخل گوجه فرنگی ها را با دقت خالی كنید و از مواد آماده شده پر كنید و داخل قابلمه همراه سس گوجه فرنگی به مدت ٢٠ الی ٣٠ دقیقه بپزید. مواظب باشید گوجه فرنگی له نشوند.
توصیه و نكات كارشناس سفره ایرانی:
بادمجان های دودی مزه خاصی به این غذا می دهند و در صورت تمایل می توانید بادمجان ها را اضافه یا حذف نمایید.
در صورت امكان دلمه را داخل فر به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا پخته شود.
نقل از :سفره ایرانی