سالاد را جایگزین غذا نکنید


معمولا انواع سالادهایی که ما ایرانی‌ها مصرف می‌کنیم، حاوی سبزی‌ها و صیفی‌های تازه و مختلف هستند و به‌همین دلیل هم ریزمغذی‌های بسیار زیادی با خوردن آنها به بدن می‌رسد.

به گزارش لقمه، خوردن سالاد با غذا، عادت خوبی است. اگر نکته‌های ریزی را هم رعایت کنیم، می‌توانیم ادعا کنیم مصرف انواع سالاد نقشی اساسی در حفظ سلامتمان دارد. اولین نکته‌ این است که افراد چاق و دارای اضافه‌وزن باید سالاد را قبل یا همراه غذا بخورند تا کمی جلوی اشتهای آنها گرفته شود. نکته بعدی این است که افراد لاغر، باید غذای اصلی خود را کامل بخورند و زمانی که احساس سیری کردند و دیگر میلی به خوردن غذا نداشتند، در صورت تمایل سالاد را میل کنند.

نکته مهم دیگری که باید درباره سالادها بدانیم، این است که آنها به‌هیچ‌وجه نمی‌توانند جای وعده‌های اصلی غذا را بگیرند. متاسفانه گاهی برخی افراد چاق یا آنهایی که می‌خواهند کمی وزنشان را پایین بیاورند یا حتی وزن خود را ثابت نگه دارند، به‌جای شام یا ناهار، فقط سالاد می‌خورند. گاهی هم کمی گوشت مرغ، تن ماهی، لوبیا، ذرت یا حتی سوسیس و کالباس به سالاد اضافه می‌کنند و می‌گویند که با این کار، کالری سالاد بالا می‌رود و دیگر می‌توانند آن را به‌جای شام و ناهار مصرف کنند درحالی كه سالادها، منبع خوبی برای دریافت انرژی مورد نیاز بدن نیستند و فقط می‌توانند مقداری از انواع ویتامین‌ها، املاح و فیبرهای بدن را تامین کنند. به‌عبارت ساده‌تر، تمام افراد سالم و بالغ، حتی اگر چاق هم باشند، باید در وعده‌های اصلی غذایی خود حتما منابع کسب انرژی مانند نان یا برنج را مصرف کنند. ممکن است حذف شام و ناهار و جایگزین کردن سالاد به‌جای آنها، برای مدت کوتاهی باعث کاهش وزن بشود اما این کار در طولانی‌مدت، ولع فرد را برای خوردن غذا با حجم‌های بالا افزایش می‌دهد و در نهایت باعث بالا رفتن وزن می‌شود. یعنی به‌طور طبیعی،‌ بدن همه افراد در صورت مواجهه با کمبود انرژی، به مصرف غذاهای پرحجم و پرکالری حریص‌تر می‌شود.

در نهایت باید به این نکته هم اشاره بکنم که افراد لاغر می‌توانند سالاد را با کمی سس مایونز و روغن زیتون مصرف کنند اما افراد چاق، آنهایی که اضافه‌وزن دارند یا کسانی که می‌خواهند وزنشان را ثابت نگه دارند، باید سالاد را با چاشنی‌هایی مانند انواع ادویه‌ها، آبلیمو، سرکه، آبغوره یا آب نارنج، طعم‌دار کنند تا انرژی دریافتی‌شان افزایش پیدا نکند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 5897 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۹ آذر بازدید: 10415 ساعت: 7:53 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 جریمه خوردن و آشامیدن در حین رانندگی چقدر است؟ ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
3 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
4 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
5 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
6 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
7 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
8 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
9 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
10 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
11 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۶ علامت چرب شدن کبد پایگاه خبری لقمه: کبد چرب محصول زندگی بی‌تحرک و تغ...

  ماست و سالاد را با جوانه گندم غنی تر کنید جوانه‌های غلات و دانه‌ها سرشار از ویتامین‌ها و موا...

  درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی پوکی استخوان از بیماری های شایع در ایران است که ت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت