لقمه: بسیاری از ما فکر میکنیم که فقط فستفودها و غذاهای حاضری سرشار از روغن هستند و اسیدهای چرب اشباع دارند و میتوانند برای سلامتیمان مضر باشند. اما در این مقاله با لیستی از محصولات غذایی حاوی چربیهای اشباع آشنا میشوید که متأسفانه تولیدکنندگان آنها برای بهبود طعم محصولشان، روغنهای هیدروژنه را به آنها اضافه یا اصلاً آنها را با روغنهایی که حرارت بالایی دیدهاند، تهیه میکنند و همین مسئله میتواند تهدیدی جدی برای هر یک از ما محسوب شود.
1- کره بادامزمینی
کره بادامزمینی، یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین محصولات غذایی است که خیلیها برای کاهش انرژی دریافتی روزانهشان، آن را جایگزین کره و مربا یا خامه و عسل صبحانه میکنند و از طرفی هم، با خرید انواع کرههای بادامزمینی که عبارت all-natural یا همان کاملاً طبیعی رویشان درج شده، خیالشان جمع است که یک محصول صددرصد طبیعی و سالم را در اختیار دارند.
در صورتی که اصلاً اینطور نیست. اگر روی بستهبندی کره بادامزمینی شما عبارت no-stir all-natural نوشته شده بود، باید به سلامت کامل آن شک کنید و برچسب کالا را بخوانید.
اگر بین مواد تشکیلدهنده آن محصول، کلمه palm oil هم درج شده بود، بهتر است که از خیر خوردن این محصول بگذرید و محصولی با مارک دیگر را انتخاب کنید. چون برخی تولیدکنندگان برای جدا نشدن روغن بادامزمینی از کره آن، مقداری روغن پالم (که مملو از اسیدهای چرب اشباع است) را به آن اضافه میکنند.
2- غلات صبحانه
به دلیل اینکه برخی از تولیدکنندگان غلات صبحانه، مواد اولیه محصولشان را با روغنهای حرارت دیده و مضر تهیه میکنند، پس بهتر است که همیشه غلات صبحانه با مارکهای معروف و معتبر را بخرید تا از این نظر مشکلی برایتان پیش نیاید.
البته ناگفته نماند که در هر یک پیمانه غلات کامل صبحانه با مارک و نشانهای معروف و پرطرفدار هم 3 گرم چربی اشباع وجود دارد پس آن را در کل برنامه غذاییتان محاسبه کنید.
3- شیرینی، کیک، کلوچه
برخی از شیرینی، کیک یا کلوچهها از روغنهای هیدروژنه حرارت دیدهی بسیار مضر و روغن پالم و روغن هسته خرما تهیه میشوند که همین مسئله باعث افزایش میزان روغنهای اشباع در آنها و پایین آمدن سطح سلامتیشان میشود.
بد نیست بدانید که هر یک عدد از این گروه شیرینیها، 11 گرم چربی اشباع دارند و این در حالی است که هر عدد ساندویچ چیزبرگر دارای 9 گرم چربی اشباع است.
البته منظور ما این نیست که شما دور انواع شیرینیها را خط بکشید، بلکه میخواهیم به شما بگوییم که سعی کنید بهترین و سالمترین نوع شیرینی را برای خود و خانوادهتان تهیه کنید و اصلاً اگر میتوانید خودتان در خانه کیک و شیرینی بپزید.
4- چیپس و کرانچی
روغن پالم در برابر گرما و حرارت بسیار مقاوم است و معمولاً خیلی طول میکشد تا تغییر طعم یا بو بدهد. بنابراین بسیاری از تولیدکنندگان انواع اسنکها از آن برای سرخ کردن محصولاتشان استفاده میکنند و با این کار ضریب سلامت کالایشان را پایین میآورند. پس بهتر است که هنگام خرید اسنکهای نمکین به برچسب مواد تشکیلدهندهشان نگاهی بیندازید تا انواع سالمی که با روغن کانولا تهیه شدهاند را در سبد خریدتان قرار دهید.
5- نودلهای آماده
انواع نودلهای آماده فوری موجود در بازار، طرفداران زیادی بین دانشجویان و کارمندان دارند، چون خیلی سریع و بدون دردسر آماده میشوند.
اما آیا میدانید که یک فنجان نودل فوری، بیشتر از یک واحد سیبزمینی سرخ کرده (6 تا 7 عدد خلال سیب زمینی) چربی اشباع دارد؟
نمک فراوان موجود در نودلهای فوری هم یکی دیگر از معایب آنها محسوب میشود.
بنابراین، بهتر است که نودلهای معمولی که برای پخت به کمی آب در حال جوش نیاز دارند را جایگزین نودلهای آماده فوری کنید.
6- پاپکورنهای مایکروفری
پاپکورن یکی از سالمترین و مغذیترین تنقلات محسوب میشود، البته به شرطی که در تولیدشان از روغن پالم استفاده نشده باشد.
بیشتر انواع پاپکورنهایی که باید آنها را با بستهبندیشان داخل مایکروفر قرار دهیم تا آماده خوردن شوند، سرشار از روغنهای حرارت دیده و اسیدهای چرب اشباع هستند.
بنابراین بهتر است که خودتان دانههای ذرت بدون نمک را از مغازه بخرید و در یک ظرف در بسته با مقدار کمی نمک بو بدهید تا یک میان وعده سالم و بدون چربی اشباع در اختیار داشته باشید.
7- قهوه فوری
خیلیها پودرهای قهوه nondairy یا همان فاقد لبنیات را به بهانه چرب نبودنشان میخرند و تا دلشان میخواهد هم آنها را میخورند و تازه فکر میکنند که مشکلی سلامتیشان را تهدید نمیکند.
در صورتی که پودر قهوه بدون لبنیات مساوی با محصولی بدون چربی نیست.
این محصولات هم در هر یک فنجان خود، 5/0 گرم چربی اشباع دارند. بنابراین، بهتر است که خودتان پودر قهوه را با شیر کمچرب یا آب جوش مخلوط کنید و یک نوشیدنی سالم را همراه عصرانهتان بخورید.
نقل از :تبیان