عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور:
در روزهایی که هوا آلوده میشود غذای آماده به مصرف نخورید


عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان اینکه «زمینه بروز بسیاری از بیماری ها حتی سرطان ها می تواند اثر آلودگی هوا باشد.» تاکید کرد:« آب سالم مهترین دفع کننده سموم از بدن است و تمام کسانی که در معرض آلودگی هوا قرار دارند بایستی مصرف روزانه آب را نسبت به گذشته دو برابر کنند.»

به گزارش لقمه، دکتر خدیجه رحمانی در گفت و گویی گفت:«آلودگی ها بسیار متعدد هستند اما آنچه که امروزه بیشتر مورد توجه است آلودگی هوا است که در وهله اول سیستم منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و در وهله دوم آلرژی ها افزایش پیدا می کند در نتیجه زمانی که سیستم ایمنی بدن ضعیف شود و آلرژی ایجاد شود در معرض بسیاری از بیماری ها قرار می گیریم بنابراین به نوعی می توانیم بگوییم زمینه بروز بسیاری از بیماری ها حتی سرطان ها می تواند اثر آلودگی هوا باشد به همین علت باید حتی الامکان از قرار گرفتن در هوای آلوده اجتناب کنیم و در صورتی که ناچاریم در هوای آلوده فعالیت داشته باشیم بایستی از طریق تغذیه صحیح سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم.»

وی ادامه داد:«در خصوص مصرف مواد غذایی در روزهای آلوده بایستی در وهله اول از مصرف مواد غذایی که در ترکیبات آنها از مواد شیمیایی استفاده شده است اجتناب کنیم مثل افزودنی هایی که به اکثر مواد غذایی صنعتی و یا غذاهای آماده اضافه می شود، رنگ های غذایی، طعم دهنده ها، کمپوت ها، کنسروها، گوشت های آماده مثل سوسیس و کالباس ها و هر چه به عنوان غذای آماده شناخته می شود و حتی شیرینی ها و بیسکویت ها انواع شکلات ها در این دسته قرار می گیرند.

 بنابراین افرادی که ضعیف هستند بخصوص در روزهای آلوده از این مواد غذایی استفاده نکنند و بایستی از مواد غذایی طبیعی تهیه شده در منزل استفاده شود.»

عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور افزود:«در وهله دوم استفاده از مواد غذایی غنی از کلروفیل دار یا سبزینه ای که درگیاهان وجود دارد توصیه می شود بنابراین استفاده از سبزی ها بسیار مهم است و زمانی که صحبت از سبزیجات می شود صیفی جات نیز شامل این دسته می شوند ( به غیر از هندوانه، خربزه، طالبی که میوه هستند) و سبزی های سبز و زرد و قرمز،چه به صورت خام و چه به صورت پخته نقش مفیدی را ایفا می کنند به خصوص به استفاده از سبزی های گروه کلم که خاصیت ضد سرطانی آنها به اثبات رسیده است تاکید می شود.

همچنین استفاده از هویج و آب هویج طبیعی و جوانه ها و میوه های تازه و طبیعی بسیار مفید هستند اما تاکید می کنیم از میوه های خارجی استفاده نشود چرا که در آنها از مواد شیمیایی بسیاری استفاده شده است و حتی آفت کش هایی که در فرآوری میوه ها استفاده شده است مضر است.»


وی خاطرنشان کرد:«نکته دیگر در بحث مواد غذایی مفید در روزهای آلوده، استفاده از مواد غذایی تخمیری است که بسیار کمک کننده است مانند ماست که ماده تخمیری طبیعی است، شیر هم یکی از ترکیبات مفیدی است که می تواند در دفع آلودگی های فلزات سنگین به ما کمک کند.»


دکتر رحمانی ادامه داد:«غذاهای دریایی غنی از مواد شلاته کننده است (یعنی با سموم ترکیب شده و سموم را از دسترس سلول خارج می کنند) بنابراین استفاده از غذهای دریایی حتی جلبک ها در روزهای آلوده بسیار مفید است.»

عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد:«از میان ویتامین ها و  مواد معدنی مفید که تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند می توان به ویتامین A اشاره کرد که نقش آن در تقویت سیستم ایمنی بدن به اثبات رسیده است و در کاهش سرطان زایی ناشی از مواد شیمیایی که در اثر آلودگی هوا ایجاد می شود نقش موثری دارد.

این ویتامین در منابع حیوانی وجود دارد ولی در منابع گیاهی هم به صورت پیش ساز ویتامین وجود دارد و بهتر است از منابع گیاهی استفاده شود مثل سبزی ها و یا هویج که غنی از بتاکاروتن است »

وی ادامه داد:«ویتامین C یکی دیگر از ویتامین های مفید است که بر علیه آلودگی های محلول در آب مثل منواکسید کربن، فلزات سنگین مثل کازیوم و نیتروزامینها که به عنوان عوامل سرطان زا شناخته شده اند به بدن کمک می کند.

البته مصرف این ویتامین در روزهای آلوده بایستی چندبرابر نیاز روزانه بدن باشد به طوری که نیاز روزانه بدن به ویتامین C به طور معمول حدود 60 میلی گرم است که این میزان در روزهای آلوده به 2 تا 3 گرم در روز بایستی افزایش پیدا کند.»

این متخصص تغذیه افزود:«ویتامین E و سلنیوم با هم بر علیه آلودگی ناشی از ازن، دی اکسید کربن و نیتریت ها و فلزات سنگین به بدن کمک می کنند بنابراین افزایش مصرف آن را توصیه می کنیم.

 منابع دریایی و مغزها سرشار از این دو ویتامین بوده و مصرف روزانه حدود 30 تا 50گرم مغزها توصیه می شود.همچنین قارچ و حبوبات نیز حاوی مقادیر مناسبی از سلنیوم می باشند.»

وی تاکید کرد:«مینرال ها و یا مواد معدنی نقش مهمی در مقابله با آلودگی هوا دارند و از همه مهمتر روی است که بهترین تقویت کننده سیستم ایمنی بوده و به بهبود بافت های بدن برای عملکرد آنزیم هایی که در سم زدایی نقش دارند در دفع سموم ناشی از آلودگی ها کمک می کند.

کلسیم و منیزیم به خنثی کردن برخی سموم که در کولون وجود دارد کمک کرده و باعث کاهش جذب مواد آلوده می شود و همانطوری که می دانید مهمترین منبع غنی کلسیم لبنیات بویژه شیر است.

ویتامین های گروه B نیز در دفع سموم ناشی از آفات گیاهی که احتمالا در هوای آلوده وجود دارد کمک می کند.»

عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور ادامه داد:«اسیدهای آمینه گوگرددار در خنثی کردن فلزات سنگین نقش مهمی دارد که در منابع پروتئینی بخصوص گوشت ها و حبوبات وجود دارد و باید گفت ترکیب غلات و حبوبات به حضور اسیدهای آمینه در بدن کمک می کند همچنین فیبرمحلول و نامحلول در سم زدایی دستگاه گوارش در قسمت کولون به بدن کمک می کنند.

اما آنچه که از همه این مسائل مهمتر است مصرف آب سالم است که مهترین دفع کننده سموم از بدن است و تمام کسانی که در معرض آلودگی هوا قرار دارند بایستی مصرف روزانه آب را نسبت به گذشته دو برابر کنند و سعی کنند هر ساعت مقداری آب بنوشند تا حضور آب بتواند در سم زدایی بدن کمک کند.»


نقل از :سلامت نیوز

کد: 593 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ پنج شنبه ۲۹ دي بازدید: 6578 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش وزن با مصرف فیبر یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فیبر با کمک به کنترل اشته...

  10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین ...

  خودسرانه ژلوفن نخورید یک کارشناس ارشد داروسازی در خراسان جنوبی گفت: ژلوف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت