نوسان قیمت‌ مواد غذایی در سال 2013


با وجود اینکه آمار فائو نشان داد قیمت‌های جهانی مواد غذایی در دسامبر تغییر چندانی نداشت، نوسان قیمت در گروه‌های کالاهای غذایی اساسی در سال 2013 رو به افزایش بود.

به گزارش لقمه، شاخص قیمت غذای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برای کل سال 2013 به 209.9 واحد رسید که 1.6 درصد نسبت به سال 2012 کمتر بود.

افزایش عرضه غلات در این سال، قیمت‌های آنها را کاهش داد با این‌همه کاهش قیمت برنج کمتر از ذرت و گندم بود اما قیمت لبنیات و گوشت در سال 2013 به رکورد بالایی رسید.

این شاخص که تغییرات قیمت غلات، دانه‌های روغنی، گوشت و شکر را به صورت ماهانه بررسی می‌کند، با اندکی افزایش از 2.6.4 واحد در نوامبر به 206.7 واحد در دسامبر رسید.

قیمت غلات با برداشت خوب، در دسامبر 2.8 نسبت به نوامبر کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح در بیش از سه سال گذشته رسید.

قیمت شکر نیز در شاخص قیمت فائو به دلیل برداشت بالا در چین و تایلند، کاهش چشمگیری یافت و حدود پنج درصد در دسامبر نسبت به نوامبر کمتر بود.

بر اساس گزارش خبرگزاری شینهوا، قیمت لبنیات و گوشت در دسامبر افزایش یافت. محصولات لبنی به دلیل تقاضای بالای چین برای شیر خشک که تولیدکنندگان شیر در نیمه کره جنوبی را وادار به افزایش تولید شیر خشک کرده، با افزایش قیمت روبرو شدند.

قیمت روغن‌ها و چربی‌ها نیز در دسامبر اندکی کاهش یافت.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6051 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۳ دي بازدید: 1903 ساعت: 9:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف هزار و دویست کیلو حشیش در قوطی‌های رب ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
5 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
6 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
7 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
8 هلال احمر ایران برای ارسال دارو و غذا به غزه اعلام آمادگی کرد ۱۴۰۲ جمعه ۲۸ مهر
9 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
10 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
11 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطر ریواس برای فشارخونی‌ها یک کارشناس تغذیه عنوان کرد: ریواس سرشار از سلنیوم ...

  کمترین اضافه وزن برای افزایش فشار خون كافی است پزشكان در یك مطالعه جدید هشدار داده‌اند كه حتی مقد...

  انگور سردردآور است انگور کالری کمی‌دارد و سرشار از ویتامین C و فیبر ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افرادی که برچسب مواد غذایی را می‌خوانند، لاغرتر هستند تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.
آشنایی با عادات غذایی خوب و بد در ایران ما ایرانی‌ها در گذشته عادت‌های بسیار خوب غذایی داشتیم که به مرور بسیاری از آنها را فراموش کرده‌ایم؛ عادت‌هایی مثل دور هم غذاخوردن، مصرف کمتر گوشت‌ قرمز و خوردن مواد غذایی تازه.
به دور ماندن از اضافه وزن و چاقی با این کارها اضافه وزن و چاقی یکی از معضلات انسان امروزی است. تغییر شیوه زندگی از یک سو و تغییر عادات غذایی و تمایل به مصرف غذاهای آماده و فوری (فست فودها)، غذاهای خیابانی و پرکالری از سوی دیگر روند اضافه وزن و چاقی و به موازات آن بیماری‌های ناشی از چاقی و اضافه وزن مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، عروقی و ... روند رو به افزایشی را در کشور دارد و به این دلیل هزینه‌های درمان و مراقبت از این بیماری‌ها بار مالی زیادی را به دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت.
چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟ آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟