غذاهای نوروزی/
طرز تهیه ته‌چین مرغ و بادنجان شیرازی غذای مجلسی برای عید


مرغ یکی از مواد اولیه غذایی است که در ایام نوروز هم بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و شما می توانید از تکراری شدن آن جلوگیری کنید.

مواد اولیه :

برنج چهار پیمانه (640 گرم)

بادنجان پوست كنده و حلقه شده پنج عدد(550 گرم)

نمك و روغن مایع به میزان لازم

سینه‌مرغ خرد شده 400 گرم

فلفل سیاه پودر شده به میزان لازم

زعفران حل شده 4/1پیمانه(40 میلی‌لیتر)

تخم‌مرغ دو عدد (110 الی 120 گرم)

ماست چكیده ترش 1 و 4/1پیمانه (250 گرم)

كره یا روغن جامد ذوب شده نصف پیمانه (80 میلی‌لیتر)


طرز تهیه

برنج را از هفت الی هشت ساعت قبل با مقداری آب و نمك خیس كرده بادنجان‌ها را نیز به مدت یك ساعت در مقداری آب و نمك قرار می‌‌دهیم تا تلخی آن گرفته شود. سپس بادنجان‌ها را شسته و در آبكش ریخته و با دستمال تمیز خشك می‌‌كنیم.

یك طرف آنها را در روغن سرخ كرده، روی حوله كاغذی گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. سینه‌مرغ را با نمك، فلفل و نیمی از زعفران مزه‌دار كرده و در روغن تفت می‌‌دهیم. در این فاصله، در قابلمه مناسبی آب را جوش آورده برنج خیس شده را داخل آن می‌‌ریزیم. در فاصله‌ای كه برنج پخته می‌شود، تخم‌مرغ‌ها را با همزن دستی زده، با ماست، نمك، بقیه زعفران و نیمی از كره مخلوط می‌كنیم. مقداری از مایه را برای كف قابلمه كنار می‌گذاریم.

سپس برنج را در آبكش ریخته، نیمی از برنج را با مایه ته‌چین مخلوط می‌كنیم. كف و دیواره ظرف مناسبی را با روغن مایع چرب كرده و روی حرارت ملایم قرار می‌‌دهیم تا داغ شود. سپس از روی حرارت برداشته، از مایه ته‌چینی كه كنار گذاشته بودیم، كف ظرف ریخته و بادنجان‌ها را طوری می‌چینیم كه طرف سرخ نشده آن زیر باشد و روی آن یك ردیف مرغ قرار می‌دهیم.

دوباره مقداری از مایه ته‌چین ریخته، پس از آن بادنجان و مرغ را می‌گذاریم. روی آن را با مایه ته‌چین و برنج پر كرده و روی حرارت قرار می‌دهیم. زمانی كه بخار برنج بلند شد بقیه كره را با حرارت ملایم داغ كرده، روی آن می‌ریزیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم دم بكشد.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 6168 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۹ بهمن بازدید: 5095 ساعت: 2:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
3 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
4 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
5 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
8 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
11 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف فست فودها به كبد كودكان آسیب می رساند كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  اهمیت تغذیه در دوران بارداری تغذیه باید حاوی تمام مواد مورد نیاز برای رشد و نم...

  قبل و بعد از تمرینات ورزشی چه بخوریم؟ آیا تا به حال اتفاق افتاده که ندانید برای انرژی مو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تخم‌مرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟ اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.
یک پرس دستمال کاغذی، ناهار مدل های معروف دنیا! یک پرس سالاد کاهو، چند برش هویج با یک بشقاب دستمال کاغذی! این وعده غذایی مدل هایی است که سال‌هاست عکس شان روی جلد مجله مد و زیبایی ووگ منتشر می شود.
حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است پایگاه خبری لقمه: حجت الله ایوبی گفت: جشن نوروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟
خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر پایگاه خبری لقمه: نعناع گیاهی است که طبع گرم و خشک داشته و دارای خواص فراوان دارویی است. مصرف آن به اشکال مختلف ازجمله تازه، خشک‌شده، دم‌نوش، اسانس، دم‌کرده، پودر و... امکان‌پذیر است. نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوتی است که به‌طور گسترده در آشپزی و در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.