غذاهای نوروزی/
طرز تهیه ته‌چین مرغ و بادنجان شیرازی غذای مجلسی برای عید


مرغ یکی از مواد اولیه غذایی است که در ایام نوروز هم بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و شما می توانید از تکراری شدن آن جلوگیری کنید.

مواد اولیه :

برنج چهار پیمانه (640 گرم)

بادنجان پوست كنده و حلقه شده پنج عدد(550 گرم)

نمك و روغن مایع به میزان لازم

سینه‌مرغ خرد شده 400 گرم

فلفل سیاه پودر شده به میزان لازم

زعفران حل شده 4/1پیمانه(40 میلی‌لیتر)

تخم‌مرغ دو عدد (110 الی 120 گرم)

ماست چكیده ترش 1 و 4/1پیمانه (250 گرم)

كره یا روغن جامد ذوب شده نصف پیمانه (80 میلی‌لیتر)


طرز تهیه

برنج را از هفت الی هشت ساعت قبل با مقداری آب و نمك خیس كرده بادنجان‌ها را نیز به مدت یك ساعت در مقداری آب و نمك قرار می‌‌دهیم تا تلخی آن گرفته شود. سپس بادنجان‌ها را شسته و در آبكش ریخته و با دستمال تمیز خشك می‌‌كنیم.

یك طرف آنها را در روغن سرخ كرده، روی حوله كاغذی گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. سینه‌مرغ را با نمك، فلفل و نیمی از زعفران مزه‌دار كرده و در روغن تفت می‌‌دهیم. در این فاصله، در قابلمه مناسبی آب را جوش آورده برنج خیس شده را داخل آن می‌‌ریزیم. در فاصله‌ای كه برنج پخته می‌شود، تخم‌مرغ‌ها را با همزن دستی زده، با ماست، نمك، بقیه زعفران و نیمی از كره مخلوط می‌كنیم. مقداری از مایه را برای كف قابلمه كنار می‌گذاریم.

سپس برنج را در آبكش ریخته، نیمی از برنج را با مایه ته‌چین مخلوط می‌كنیم. كف و دیواره ظرف مناسبی را با روغن مایع چرب كرده و روی حرارت ملایم قرار می‌‌دهیم تا داغ شود. سپس از روی حرارت برداشته، از مایه ته‌چینی كه كنار گذاشته بودیم، كف ظرف ریخته و بادنجان‌ها را طوری می‌چینیم كه طرف سرخ نشده آن زیر باشد و روی آن یك ردیف مرغ قرار می‌دهیم.

دوباره مقداری از مایه ته‌چین ریخته، پس از آن بادنجان و مرغ را می‌گذاریم. روی آن را با مایه ته‌چین و برنج پر كرده و روی حرارت قرار می‌دهیم. زمانی كه بخار برنج بلند شد بقیه كره را با حرارت ملایم داغ كرده، روی آن می‌ریزیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم دم بكشد.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 6168 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۹ بهمن بازدید: 5050 ساعت: 2:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
3 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
4 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
5 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
8 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
11 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 ماده غذایی برای مقابله با سستی بهار در فصل بهار نور خورشید شدیدتر از پیش می تابد و وضع...

  ۶ علامت چرب شدن کبد پایگاه خبری لقمه: کبد چرب محصول زندگی بی‌تحرک و تغ...

  در 3 ماهه اول بارداری گلپر نخورید! گلپر یکی از معروف‌ترین گیاهان در طب سنتی برای درما...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دانستنی‌های شکلات/ ارتباط شکلات و هوش آدمی براساس نتایج تحقیقی که اخیرا انجام شده است، به نظر می‌رسد که شکلات خوردن شانس کشورها را برای بردن جوایز نوبل افزایش می‌دهد.
کشک و قره قوروت دشمن پوکی استخوان زهره خدایی در گفت‌وگویی گفت: کلسیم یک نوع ماده معدنی است که وجودش به مقدار کم برای بدن لازم است .وجود این ماده در ساختمان هورمون‌ها و هم در ساختمان استخوان ها بسیار ضروری و مهم است.
هتل ها و رستوران های تهران 100 درصد گرانتر شدند+نمودار پایگاه خبری لقمه: تورم ماهانه و تقطه ای شهریور ماه استان تهران در بخش هتل و رستوران صعودی شده و بالاتر از کل کشور به ثبت رسیده است.
با آشپــزی هم می توان ثروتمند شد لقمه: دنیای آشپزی با عطرها و رنگ‌هایش هر كسی را می‌تواند به سوی خود جلب كند. شاید كمی دور از ذهن باشد كه آشپزی به عنوان یك حرفه، راهی برای ثروتمند شدن باشد اما در دنیای خوش طعم آشپزی، این اتفاق به كرات افتاده است.