اغلب ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی غیراستانداردند


دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی با اشاره به اینکه اغلب ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی در سطح کشور غیراستاندارد بوده و مصرف انرژی بالایی دارند، گفت: قرار است سازمان استاندارد با همکاری پژوهشگاه آرد و نان و وزارت بهداشت برنامه جدی را برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی اجرا کنند.

به گزارش لقمه، محمود مرشدی، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و سازمان استاندارد پیشنهاد کرده‌اند برای هر 10 نانوایی سنتی یک کارشناس صنعت غذا به منظور نظارت بر فعالیت‌های آنها تعیین شود، اظهار کرد: در صورت اجرای برنامه گسترده برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی، سازندگان داخلی ماشین‌آلات توانایی تامین نیاز این برنامه را خواهند داشت.

او با اشاره به فرسودگی بالای ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی گفت: این ماشین‌آلات علاوه بر پخت نان با حرارت مستقیم و غیربهداشتی و مصرف بسیار بالای انرژی، باعث آلودگی هوا نیز می‌شوند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی افزود: در سال 1368 به منظور بهبود صنعت نان، افزایش کیفیت و بهداشت و تولید نان در قالب صنعتی، بودجه‌ای در حدود 500 میلیون دلار به واردات ماشین‌آلات نان‌های صنعتی اختصاص یافت که در نهایت مشخص نشد نتیجه هزینه‌کرد این بودجه هنگفت چه بوده است. متاسفانه در جریان اجرای طرح نان صنعتی هیچ توجهی به توان سازندگان ماشین‌آلات داخلی نشد و صرفا خرید از خارج صورت گرفت. این در حالی است که در ابتدا قرار بود 20 درصد ماشین‌آلات داخلی بوده و به تدریج میزان داخلی سازی ماشین آلات پخت نان صنعتی افزایش یابد که در نهایت خرید به صورت کامل از خارج انجام شد.

وی افزود: هزینه سنگینی برای واردات ماشین‌آلات تولید نان صنعتی صرف شد اما در نهایت سرمایه‌گذاری انجام شده روی کارخانه‌های نان صنعتی عملا به تولید منجر نشد و نان صنعتی آنطور که برنامه‌ریزی شده بود نتوانست وارد سفره مردم شود. متاسفانه به دلیل وابستگی زیاد به نان سنتی، هنوز فرهنگ مصرف نان صنعتی در کشور جا نیفتاده است. در ابتدا قرار بود نان سنتی به روش صنعتی در کشور تولید شود که بعدا این کار به تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم تغییر یافت. در حال حاضر تنها حدود 10 تا 15 درصد از کل مصرف نان در کشور مربوط به نان‌های حجیم و نیمه ‌حجیم می‌شود که بیشترین میزان تولید این نوع نان نیز مربوط به واحدهای صنفی است.

مرشدی با تاکید بر ضرورت اصلاح فرایند تولید نان در کشور به منظور تولید نان سالم و بهداشتی اظهار کرد: در حال حاضر 16 شرکت سازنده ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی دارای نشان استاندارد عضو انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی هستند. البته تعداد سازندگان ماشین آلات در کل کشور به 100 سازنده نیز می‌رسد.

وی از صادرات ماشین آلات پخت نان و شیرینی ساخت ایران به بازارهای عراق، آسیای میانه، آفریقا و کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داد و گفت: در زمینه تامین مواد اولیه خود دچار مشکلاتی هستیم. 50 درصد از مواد اولیه خود را از داخل تامین می‌کنیم و تامین فولاد از شرکت فولاد مبارکه نیز با دشواری‌هایی همراه است. قرار است با تشکیل یک شرکت تعاونی کار تامین مواد اولیه را دنبال کنیم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی با اشاره به نامه سازندگان ماشین آلات پخت نان و شیرینی به وزیر سابق صنعت گفت: در این نامه نوشتیم که اگر قرار است نان خودمان را به صورت صنعتی تولید کنیم باید تلاش کنیم این صنعت را بومی کنیم نه اینکه صرفا از اروپایی‌ها تقلید کنیم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6390 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ اسفند بازدید: 3220 ساعت: 4:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 نان تهرانی ها گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
3 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
4 نیکبخت: حکم عزل 3 مقام وزارت جهاد کشاورزی لغو نشده ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
5 سامانه اپراتور ملی سلامت آغاز به کار کرد+ویژگیها ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
6 سامانه اپراتور ملی سلامت آغاز به کار کرد+ویژگیها ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
7 هنوز درباره اصلاح قیمت نان در استان تهران تصمیم‌گیری نشده است ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
8 ضربه اطلاعات سپاه به شبکه انحراف و اخلال کلان آرد در ورامین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
9 خانواده وزارت جهاد کشاورزی وزیر منتخب خود را معرفی کردند ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
10 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
11 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه های مفید و ضد آلودگی هوا مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند عوارض ناشی از آلود...

  چند توصیه برای کاهش اشتها تمام آنهایی که اهل رژیم‌ گرفتن‌ هستند، حتما این نک...

  5 غذایی که جلوی طول عمر ایرانی‌ها را می‌گیرد در اثر سوءتغذیه‌ای كه ما در ایران داریم هورمون‌های...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا پس از رفع تحریم‌ها باید نگران واردات و صادرات محصولات حلال بود؟ عبدالحسین فخاری، دبیرکل موسسه‌ حلال جهانی در گفت‌‌و‌گویی به دوره پسا تحریم و فرصت‌ها و تهدید‌هایی که این مسئله در اختیار صنعت حلال کشور قرار می‌دهد اشاره و عنوان کرد: در این حوزه یک نگرانی وجود دارد و آن هم ورود کالاهای غیر حلال به کشور است.
انقلاب رنگی در صنایع غذایی شکلات جزو پرطرفدارترین خوراکی‌ها بین بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترهاست. در میان انواع شکلات‌ها، آبنبات‌ها،‌ تافی‌ها و دراژه‌های شکلاتی (اسمارتیزها) رنگ‌هایی زنده‌تر و تندتر دارند و مصرف‌کننده را به این فكر می‌اندازند که نکند از مواد و رنگ‌های غیرمجاز برای تهیه آنها استفاده شده باشد!
گوشت کبابی خوشمزه است اما... واقعیت این است كه اكثریت مردم جامعه از اینكه شیوه پخت غذای آنها روی ارزش و سلامت غذایی كه پخته‌اند تاثیر مستقیم و بسیار مهمی دارد، ناآگاهند.
راه‌های درمان انزال زودرس با طب سنتی انزال زودرس یکی از شایع‌ترین شکایات مردان در مراجعه به پزشک است. حدود یک‌سوم مردان از این مشکل رنج می‌برند که این میزان برحسب سن، نژاد، محل زندگی و عوامل دیگر در جوامع مختلف متغیر است. زودانزالی از مهم‌ترین علل سردی روابط زوجین است و گاهی از علل ناباروری نیز محسوب می‌شود.