املت مکزیکی؛ غذایی مناسب برای زخم معده


لقمه: املت مکزیکی غذایی سرشار از ویتامین C، A، D و کلسیم و مقادیر مناسبی فیبر غذایی و آهن است و در تهیه آن از تمام گروه‌های غذایی استفاده می‌شود.

 

مواد لازم:
فلفل دلمه رنگی، نگینی خرد شده                      نصف پیمانه
هویج                                                                 1 عدد متوسط
قارچ خرد شده                                                    نصف پیمانه
پیاز خرد شده                                                     نصف پیمانه
تخم‌مرغ کامل                                                     4 عدد
سفیده تخم مرغ                                                4 عدد
شیر                                                                  یک چهارم پیمانه
پنیر چدار رنده شده                                            نصف پیمانه
سس گوجه فرنگی                                            2 قاشق غذا خوری
روغن زیتون                                                       2 قاشق غذاخوری
 
طرز تهیه:
* برای تهیه املت مکزیکی ابتدا هویج را شسته و بگذارید تا کمی آب‌پز شود. سپس آن را نگینی خرد کنید.
* در یک تابه نچسب 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و پیاز را در آن تفت دهید.
* بعد از این که پیاز کمی سبک شد، سپس قارچ را به آن اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد.
* در آخر فلفل‌ها را نیز اضافه کنید و آن‌را از روی حرارت بردارید.
* در ظرف مناسب دیگری تخم‌مرغ‌ها، سفیده و شیر و کمی نمک را با هم مخلوط کنید و با همزن خوب بزنید تا کاملاً پف کند.
* سپس یک تابه نچسب را روی حرارت ملایم بگذارید و یک قاشق باقیمانده از روغن زیتون را در آن بریزید. تخم‌مرغ‌ها را در آن بریزید و در ظرف را ببندید تا یک سمت آن بپزد.
* سپس آن‌را برش بزنید و به سمت دیگر برگردانید و از مواد حاضر شده و پنیر چدار رنده شده روی یک سمت هر برش بریزید و آن‌را روی خودش تا کنید. سپس در ظرف را حدود 3 دقیقه ببندید تا پنیر آن آب شود. سپس با سس گوجه فرنگی آن‌را تزیین و میل کنید.
 
نکات تغذیه‌ای:
* با احتساب مقادیر فوق، این غذا شامل 4 پرس است که هر پرس 300 کالری انرژی دارد. املت مکزیکی غذایی سرشار از ویتامین C، A، D و کلسیم و مقادیر مناسبی فیبر غذایی و آهن است و در تهیه آن از تمام گروه‌های غذایی استفاده می‌شود.
 
* فلفل در میان سبزیجات منبع سرشار بتا کاروتن، ویتامین C و بیوفلاونیدن است که از آنتی‌اکسیدان‌های قوی به شمار می‌آید، در پیشگیری از انواع سرطان‌ها پیشگام هستند و سلول‌های بدن شما را از آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ علاوه بر ویتامین C دارای آنتی‌اکسیدانی دیگر نیز هست به نام لیکوپن که در پیشگیری از سرطان پروستات و مثانه موثر است. یکی دیگر از آنتی‌اکسیدان‌های فلفل، کپسایسین نام دارد که سبب کاهش درجه حرارت بدن می‌شود و در کاهش تب موثر است. همین‌طور خواص ضد باکتری و ضدعفونی کننده نیز دارد. کپسایسین با افزایش جریان خون معده سبب افزایش میزان موکوس مخاط معده می‌شود. موکوس در واقع به صورت یک لایه محافظ عمل می‌کند و مانعی در برابر آسیب حاصل از اسید ترشح شده معده برای دیواره آن به وجود می‌آورد.

در 100 گرم فلفل دلمه‌ای 140 میلی گرم ویتامین C و 175 میلی‌گرم بتاکاروتن وجود دارد. مقادیر فراوان ویتامین C که در فلفل دلمه‌ای سبز رنگ به مراتب بیشتر است، باعث می‌شود درمانی برای سرماخوردگی محسوب شود. استفاده از آن هم علائم سرماخوردگی را کاهش می‌دهد و دوره آن را کوتاه‌تر می‌کند.
 
* قارچ با داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین D می‌تواند سبب تحکیم استخوان‌ها شود. به ویژه در روزهای سرد زمستان که پوست ما کمتر در معرض نور خورشید است و نمی‌تواند به میزان کافی ویتامین D از نور حیات‌بخش خورشید بسازد، باید ویتامین D از مواد غذایی تأمین شود. ویتامین D سبب می‌شود کلسیم از راه گوارش جذب شود و در استخوان‌ها استفاده و ذخیره گردد. مصرف همزمان قارچ با شیر و پنیر در املت مکزیکی به خوبی شما را به این هدف می‌رساند.


نقل از : جام جم

کد: 657 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ يکشنبه ۲۳ بهمن بازدید: 6743 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بذر هیبرید فلفل و خیار ایرانی رونمایی می شود ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
2 فوت و فن پخت یک دلمه خوشمزه با برگ مو ۱۴۰۲ سه شنبه ۶ تير
3 پیازقرمز ۳۰ هزار تومانی شد/ افزایش قیمت فلفل دلمه‌ای ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
4 ادعای معدوم سازی فلفل های ایرانی درست است؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ دي
5 همه چیز درباره فلفل سیاه و سفید و خواص آنها ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۹ آذر
6 عامل ایجاد تندی فلفل چیست و چه تاثیری بر بدن دارد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
7 میت لوف قارچ و فلفل؛ بمب پروتیین ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
8 کاهش درد با مسکن های طبیعی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
9 روش هایی برای درمان سریع گلودرد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر
10 اثرات ادویه ها برای سلامتی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
11 مواد غذایی کلاژن‌ساز را بشناسید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سم زدایی از بدن با گل کلم گل کلم، گیاه بومی شمال شرق مدیترانه در حال حاضر در...

  تجربه کرونا و لزوم تاکید بر تغذیه سالم پایگاه خبری لقمه: حالا که شاید بیش از هر زمان دیگر...

  کنترل گرسنگی هنگام گرفتن رژیم های لاغری کنترل و غلبه بر گرسنگی از مهمترین مشکلاتی است که ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.
خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن خرما از افت شدید قیمت و برهم خوردن بازار خرما از دولت گذشته تاکنون خبر داد و گفت: خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده و با این وضعیت سازمان تعاون روستایی امسال هم مانند سال گذشته مجبور می‌شود خرمای خریداری شده را دفن کند.
شغل‌های چاق کننده را بشناسید محققان در جدیدترین مطالعات خود فهرست مشاغلی را منتشر کرده اند که افراد را دچار اضافه وزن می کند، از سوی دیگر عواملی که موجب این چاقی می شود نیز معرفی شده اند.
اقدامات متنوعی که شهرداری در حمایت از رستوران‌داران می‌تواند انجام دهد پایگاه خبری لقمه: شهرداری تهران می‌تواند در حمایت از رستوران‌داران اقدامات متنوعی را انجام دهد. البته، برنامه‌ها و اقدامات وابسته به سیاست‌ها و اولویت‌های هر شهرداری خاصی هستند و ممکن است در هر شهر و شرایط متفاوت باشند.