کاهش 40 درصدی هزینه‌های دارویی پس از هدفمندی


رییس سازمان غذا و دارو در نوشتاری که در وب‌سایت شخصی وزیر بهداشت منتشر شده، وضعیت دارو با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را تشریح کرد.

به گزارش لقمه، در گزارش دکتر رسول دیناروند آمده است:«اجرای بخشی از برنامه‌های وزارت بهداشت به تخصیص اعتبارات حاصل از درآمد هدفمندی یارانه‌ها وابسته است و بخشی هم در بودجه سال ١٣٩٣ دیده شده. در بودجه امسال برای حوزه غذا و دارو اعتباری به میزان یک هزار و ٨٤٠ میلیارد تومان وجود دارد و علاوه بر آن یک اعتبار ٥٨٠ میلیارد تومانی هم برای جبران افزایش هزینه‌های دارو پیش‌بینی شده است. در مجموع 2 هزار و٤٢٠ میلیارد تومان از ردیف بودجه امسال به هدفمندی ارتباطی ندارد؛ لازم به ذکر است که این اعتبار١٠ درصد بیشتر از مقداری است که در سال ١٣٩٢ به وزارت بهداشت تخصیص یافت.

نکته دیگر این که در سال گذشته، بخش داروی کشور حدود ٨ هزار میلیارد تومان گردش مالی داشت، بنابراین اگر امسال اعتبار ٢ هزار ٤٢٠ میلیارد تومانی به طور کامل پرداخت شود به معنای آن است که «هزینه پرداختی از جیب مردم» کاهش می‌یابد.

از سوی دیگر، چون دولت متعهد شده اعتبارات مربوط به هدفمندسازی را به طور کامل تأمین کند، پس می‌توان امیدوار بود ١٠ درصد از هزینه‌های مردم در بخش سلامت کاسته می‌شود. در حوزه دارو که بخشی از کل هزینه‌های سلامت را به خود اختصاص می‌دهد، این عدد بیش از ٤٠ درصد است در نتیجه مردم برای تأمین داروهای مورد نیاز خود پول کمتری پرداخت می‌کنند.

علاوه بر این، در تفاهم نامه‌ای که قرار است میان وزیر بهداشت و وزیر رفاه امضا شود، فهرستی از داروهای مورد نیاز بیماران صعب‌العلاج، خاص و مبتلایان به بیماری‌های مزمن آورده شده است تا سازمان‌های بیمه‌گر بیش از تعهدات معمول خود از آنها حمایت کنند. به عنوان مثال اگر در گذشته بیمه‌ها از یک دارو ٧٠ درصد حمایت می‌کردند، در فهرست جدید این حمایت به ٩٠ تا ٩٥ درصد می‌رسد و برخی داروها که قبلا حمایت بیمه‌ای نداشتند، مشمول حمایت می‌شوند.

در این میان از محل درآمد مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها نیز هزینه داروهای بهداشتی همچون واکسن‌ها، داروهای بیماران هموفیلی و داروهای مورد نیاز بیماران متابولیک تامین خواهد شد. بدون تردید این اقدامات گام بزرگی در حمایت از بیمارانی است که هزینه‌های دارویی آنها بالا بوده و در صورت عدم حمایت دولت، سلامت جسمی و روانی آنها دچار مشکل می‌شود.

امیدوارم امسال هم مانند سال گذشته که اعتبارات یارانه دارو به طور کامل تخصیص داده شد؛ این اعتبار به وزارت بهداشت اختصاص پیدا کند تا برنامه‌های حمایتی به صورت جامع محقق شوند.»



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6676 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت بازدید: 1981 ساعت: 2:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف «ملاتونین» ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
6 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
8 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
9 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
10 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
11 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مشکل افرادی که آب نمی نوشند، چیست؟ یک متخصص گوارش و کبد با بیان اینکه هیچ نوشیدنی جای...

  پختن زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را دو برابر می كند تهران- دانشمندان هشدار دادند كه پختن زیاد گوشت قرم...

  هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میزان مجاز مصرف روزانه میوه و سبزیجات چقدر است؟ محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است؛ اما چرا 5 واحد میوه و سبزیجات؟
خوش اندامی، چه غذایی؟ در چه زمانی؟ در این مقاله یک روز رژیمی ساده را به عنوان نمونه عنوان می‌کنیم تا بگوییم چه چیزی را در چه ساعاتی از روز مصرف کنید تا هم انرژی لازم برای کارهای روزانه را داشته باشید و هم اینکه یک روز رژیمی سالم را پشت سر بگذرانید.
چرا باید شام را زودتر خورد؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که اخبار مربوط به سلامت و تناسب اندام را پیگیری می‌کنند، حتما تاکنون بارها از پزشکان و متخصصان تغذیه شنیده اید که باید شام را پیش از ساعت 7 شب خورد.
9 نکته خوب و بد درباره کاهش وزن نتایج جدید مطالعات محققان نشان می دهد، کاهش پنج تا 10 درصد از وزن بدن علاوه بر تقویت سلامت عمومی، خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را نیز کاهش می دهد اما این کاهش وزن می تواند اثرات سوء نیز داشته باشد.