همبرگر خطرناک‌تر است یا سیگار؟


در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نبود یا کمبود غذا جان خود را از دست می‌دهند، گروهی دیگر به دلیل پرخوری یا تغذیه نامناسب می‌میرند. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید تغذیه بد خطری بیش از مصرف نیکوتین دارد.

به گزارش لقمه،کارشناسان سازمان ملل متحد می‌گویند تغذیه نامناسب در حال تبدیل شدن به یکی از عمده‌ترین خطرات تهدیدکننده سلامتی انسان‌هاست. مارگارت چان، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، هشدار داده است که "بخشی از جهان به معنای واقعی کلمه در حال بلعیدن مرگ هستند."

دویچه وله می نویسد: او در جریان افتتاحیه شصت و هفتمین مجمع بهداشت جهانی در ژنو گفت، در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان گرسنگی و سوءتغذیه جان انسان‌ها را تهدید می‌کند، در شماری از کشورهای دیگر بیماری‌های ناشی از مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم موجب بروز مشکلات جدی و خطرناک شده است؛ مشکلاتی که به گفته خانم چان هزینه‌های سرسام‌آور درمانی را به دنبال دارند.

مدیرکل سازمان بهداشت جهانی به شدت از این امر انتقاد کرد که غذاهای آماده و نوشیدنی‌های حاوی شکر همه‌جا به راحتی و با قیمت ارزان در دسترس مصرف‌کنندگان است. وی همچنین افزایش چاقی میان کودکان را نگرا‌ن‌کننده دانسته و از تشکیل کمیته‌ای ویژه برای مبارزه با این معضل خبر داد.

کارشناسان این کمیته قرار است تا اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی توصیه‌های خود را تدوین کرده و در اختیار مسئولان سازمان بهداشت جهانی قرار دهند.

خطر تغذیه غلط بیش از خطر مصرف نیکوتین

اولیوییر دی شاتر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به حقوق تغذیه، نیز وضعیت کنونی تغذیه در جهان را هشداردهنده خواند و اعلام کرد که خطر تغذیه نامناسب در حال حاضر بیش از سیگار کشیدن است.

او خواستار ایجاد توافقی بین‌المللی در جهت مبارزه با مواد و عادات غذایی شد که ظرفیت ایجاد بیماری در انسان‌ها را دارند. به گفته آقای دی شاتر وجود یک "کنوانسیون جهانی در جهت حمایت و ترویج تغذیه سالم" ضروری است.

شصت و هفتمین مجمع سازمان بهداشت جهانی، به بررسی راهکارهایی برای حل معضلاتی نظیر بیماری‌های غیرواگیردار همانند دیابت، سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و چاقی می‌پردازد. تحقیقات نشان داده‌اند که بسیاری از این بیماری‌ها ناشی از تغذیه ناسالم هستند. اولیوییر دی شاتر تأکید کرد که با عادات نادرست غذایی نیز بایستی به همان شدت و جدیتی برخورد شود که با مصرف نیکوتین مبارزه می‌شود.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبرآنلاین

کد: 6854 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۵ خرداد بازدید: 3110 ساعت: 8:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
2 چای داغ خطر سرطان مری در چه افردای افزایش می دهد؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
3 آسیب ریوی ناشی از سیگارکشیدن با چه مواد غذایی بازیابی می شود ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
4 ترک سیگار با مصرف 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
5 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
6 روش‌های‌ درمان و پیشگیری از کبد چرب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
7 غذاهایی که دندان‌هایتان را لکه‌دار می‌کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
8 بهترین رژیم غذایی ضد سرطان ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
9 خوردن سیب و گلابی از ابتلا به بیماری ریوی پیشگیری می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت
10 چاقی از سیگار و سرطان‌ها جلو زد! ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ آذر
11 افراد چاقی که مسخره می‌شوند زودتر می‌میرند ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  امکان جلوگیری از سرطان کبد با مصرف گوجه فرنگی پایگاه خبری لقمه: بر اساس نتایج به دست آمده در تحق...

  خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی...

  روش‌ های طبیعی برای دفع سنگ کلیه یکی از دردناک‌ترین علت‌های مراجعه به بیمارستان‌ها ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان‌های رژیمی هم چاق می‌كند این روزها وقتی برای خرید نان به برخی از نانوایی‌های فانتزی سری می‌زنیم، با انواع مختلفی از نان‌های حجیم یا نازك و ترد شده‌ای كه حاوی سبوس یا دانه‌هایی چون كنجد، شاهدانه، زیره، مغز آفتابگردان، جو، چاودار یا برخی سبزیجات خشك هستند، مواجه می‌شویم.
ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود پایگاه خبری لقمه: محمدجواد ظریف گفت: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.
لبنیات کم چرب بهتر است یا پر چرب؟ یك متخصص تغذیه گفت: هر چه میزان چربی محصولات لبنی كمتر باشد، كلسیم آن بهتر جذب می شود.
روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران پایگاه خبری لقمه: سرآشپزان می‌توانند با استفاده از خلاقیت و آزادی در آشپزی، تنوع بخشیدن به منوی غذاها را تجربه کنند. ایده‌ها و ترفندهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند به آن‌ها در این زمینه کمک کند.