مرغ و تخم‌مرغ ایرانی به کجا صادر می‌شود؟


رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی گفت: سالانه بیش از 30 هزار تن گوشت مرغ و 60 هزار تن تخم‌مرغ از ایران به کشورهای عراق، سوریه و آسیای میانه صادر می‌شود که می‌توان میزان صادرات را به دو برابر افزایش داد چراکه ایران در این زمینه قابلیت‌های زیادی دارد.

به گزارش لقمه، محمد یوسفی با اشاره به کشورهای صادر کننده گوشت مرغ گفت: دولت‌ها حمایت‌های مالی و معنوی زیادی از این بخش دارند؛ به طوری که بخش اعظمی از مابه‌التفاوت نرخ پایین صادرات و نرخ مصرف داخلی کشورشان تامین می‌شود.

وی با اشاره به حمایت دولت‌ها از کشورهای صادرکننده گوشت مرغ گفت: دولت‌ها هزینه‌های مالی چهار درصدی را برای تولیدکنندگان گوشت مرغ در نظر می‌گیرند و این در حالی است که هزینه مالی در ایران بالای 30 درصد است.

یوسفی ادامه داد: همین امر موجب شده که ایران نتواند رقابت سالمی را در زمینه صادرات گوشت مرغ داشته باشد؛ به طور مثال برزیل که یکی از بزرگترین صادر کنندگان گوشت مرغ است، مصرف کنندگان گوشت مرغ این کشور حداقل یک و نیم برابر قیمت گوشت صادراتی گوشت مرغ مورد نیاز خود را خریداری می‌کنند.

یوسفی با بیان اینکه تولیدکنندگان در این شرایط متحمل ضرر و زیان نمی‌شوند، گفت: در این کشورها رقابت موجود در صادرات که موجب ایجاد ضرر برای تولیدکننده می‌شود، از محل فروش گوشت مرغ در داخل کشور تامین می‌شود.

به گفته رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی قیمت مرغ در این کشورها 2.7 تا چهار دلار است اما محصول خود را با قیمتی کمتر از دو دلار صادر می‌کنند و همین مساله موجب ارتقای تولید و صادرات این کشورها شده است.

تولید سالانه 800 تا 900 هزار تن تخم‌مرغ

رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه سالانه 800 تا 900 هزار تن تخم مرغ در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: 50 تا 60 هزار تن از تخم‌مرغ تولیدی ایران به کشور های عراق، سوریه و آسیای میانه صادر می‌شود.

یوسفی با بیان اینکه تخم‌مرغ در کل دنیا کالای صادراتی محسوب نمی‌شود و هر کشوری تامین کننده نیاز غذایی خود است، افزود: چون کشورهای همجوار ایران توانایی تامین تخم‌مرغ کشور خود را ندارند، ایران توانسته است در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشد.

وی با بیان اینکه مرغداران مرغ تخم‌گذار نیازمند حمایت بیشتر دولت هستند، گفت: دولت باید از این فرصت استفاده کند و به فکر افزایش تولید و صادرات تخم‌مرغ باشد چراکه این امر موجب افزایش ارزآوری خواهد شد.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6889 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۰ خرداد بازدید: 1979 ساعت: 9:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
2 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
4 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
5 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
6 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
7 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
8 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
9 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
11 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  منظم خوردن؛ درمان چاقی مفرط نوجوانان نتایج بررسی های جدید نشان می دهد، مصرف روزی ۵وعده ...

  هویج بستنی یا فالوده بستنی؟ در این روزهای گرم وقتی تشنه می‌شویم، حاضریم از هر ...

  ۸ نکته اعجاب‌انگیز نوشیدن چای به‌تازگی پژوهشی توسط استرالیایی‌ها انجام شده که بی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نگاهی به غذا و تغذیه از منظر اسلامی این مقاله توسط مصطفی آخوندی،عضو هیاءت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی نگاشته شد که در صفحه 175 نشریه حصون در بهار 1387 منتشر شده است.
نقش تغذیه در کنترل و بهبود شرایط پس از سکته سکته مغزی یکی از بیماری‌هایی است که گاهی بدون علامت خاصی بروز می‌کند و به‌طور ناگهانی نمایان می‌شود. برای همین هم بسیاری از افراد می‌خواهند با شیوه‌های پیشگیری از آن آشنا شوند.
مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال غذای كمكی خانگی كه در خانه تهیه می شود بر آنچه كه به صورت تجاری و در قوطی های آماده در دسترس خانواده ها قرار می گیرد ارجحیت دارد.
10 راهکار برای دوری از کبد چرب با گسترش زندگی صنعتی و کم تحرک، مصرف غذاهای فرآوری شده و پرکالری و به طور کلی تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، شیوع بیماری‌های مزمن نیز در حال افزایش است. بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون، سکته قلبی، سرطان‌ها و سایر بیماری‌های مزمن که در گذشته صدایی از آنها شنیده نمی‌شد این روزها علت اصلی مراجعه به مراکز درمانی هستند.