چه چیز باعث اضافه وزن در ماه رمضان می‌شود


به گفته یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، حذف وعده سحری می‌تواند بدن را با آسیب‌های جدی مواجه کند.

به گزارش لقمه، فرزاد بابایی با اشاره به گرمای هوا در ایام ماه مبارک رمضان نیاز بدن را به آب بالا دانست و به افراد توصیه کرد: در فاصله بین افطار تا سحر نیاز آبی بدن خود را با مصرف آب، مایعات و نوشیدنی‌ها برطرف و سعی کنند مقادیر زیادی سبزیجات و میوه‌ها را به منظور نگهداری آب در بدنشان مصرف کنند.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه گوشت‌ها و مواد پروتئینی و چرب نیاز آبی بالایی دارند، گفت: با توجه به تعریق زیاد در روزه داران بعلت گرمای هوا در فصل تابستان، بهتر است افراد تا حد امکان از مصرف این نوع مواد در وعده سحری خود اجتناب کنند.

بابایی با اشاره به اینکه مصرف زیاد مواد کنسروی و شور سبب تشنگی فرد می‌شوند، گفت: بهتر است افراد از خوردن چنین موادی صرف نظر کنند، چرا که خوردن این مواد در کنار تعریق زیاد بدن در گرمای هوا معضل کم آبی را در بدن بوجود می آورد و در نهایت بدن برای متابولیسم طبیعی خود با کمبود آب مواجه می شود.

وی با تاکید بر اهیمت گنجاندن وعده سحری در برنامه غذایی روزه داران، گفت: توصیه می شود روزه داران در برنامه افطار تا سحر خود حتما شش گروه مواد غذایی را بگنجانند و تا حد امکان از مصرف غذاهای سرخ شده، کنسروی، شور و... صرف نظر کنند.

وی با بیان اینکه بهتر است روزه داران افطار خود را با غذاهای سبک تر و با مایعات گرم مثل آب جوش، شیر گرم به همراه چند عدد خرما آغاز کنند، گفت: بهتر است روزه داران وعده‌های افطار و شام خود را یکی نکنند، چرا که وارد کردن حجم زیاد مواد غذایی بدن را با شوک مواجه می‌کند.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در ادامه خوردن وعده سحری را مهم دانست و به روزه داران توصیه کرد: به هیچ عنوان این وعده را از برنامه غذایی خود حذف نکنند.

بابایی با بیان اینکه هرگز از ایام ماه مبارک رمضان برای لاغر شدن استفاده نکنید، به روزه داران هشدار داد: حذف وعده سحری می تواند بدن را با آسیب های جدی مواجه کند.

وی در ادامه با بیان اینکه روزه داری بدون صرف وعده سحر متابولیسم بدن را با افت عملکرد مواجه می کند، گفت: شاید اینگونه به نظر برسد که روزه داری بدون صرف سحری سبب کاهش وزن می شود، این در حالیست که در چنین شرایطی ممکن است تا پایان ماه حدود دو کیلوگرم وزن فرد کاهش یابد، اما در نهایت سه کیلوگرم به وزن او اضافه خواهد شد.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی به روزه داران توصیه کرد: از مصرف زیاد شیرینی جات و زولبیا و بامیه صرف نظر کنند و به جای آن مواد غذایی طبیعی مثل سمنو، شله زرد، فرنی و... را در برنامه افطار خود بگنجانند.

وی در ادامه گفت: روزه گرفتن افرادی که از نظر شرعی، علمی و پزشکی قادر به روزه گرفتن نیستند می تواند آسیب‌های جدی را در آنها بوجود آورد.

به گفته این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، افرادی که در سال‌های گذشته قادر به روزه گرفتن نبوده‌اند و نیز مبتلایان به بیماری‌های خاص باید برای چکاپ مجدد و تشخیص نهایی اینکه می‌توانند روزه بگیرند یا نه مجددا به پزشک مراجعه کنند.

بابایی با بیان اینکه نمی توان یک گروه خاص را از روزه گرفتن منع کرد، گفت: این مسئله نمی‌تواند جنبه عمومی داشته باشد و افراد باید از طریق مشاوره با پزشکان و کارشناسان به این نتیجه برسند که روزه دار بودن برای آنها منعی ندارد.

بابایی با بیان اینکه مبتلایان به بیماری‌های خاص نمی‌توانند روزه بگیرند، گفت: شاید چنین افرادی با رعایت نکاتی بتوانند به روزه داری خود با صلاحدید پزشک ادامه دهند، لذا توصیه می‌شود چنین افرادی حتما با پزشکان خود مشورت کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7060 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۱ تير بازدید: 2779 ساعت: 2:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
4 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
5 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
6 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
8 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
9 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
11 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راه‌های کالری سوزاندن در محل کار لقمه: ممکن است شما در محل کار خود تمام وقت را مشغو...

  چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید در مقیاس کوچک نشا...

  با حساب و کتاب غذا بخورید تا چاق نشوید پرخوری نکردن مهارتی می خواهد که به خودفردبرمی گردد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه‌هایی برای هضم بهتر غذا تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آرام غذا خوردن باعث می‌شود کار دستگاه گوارش کمتر شود و در عین حال احتمال گرفتگی عضلات معده نیز کاهش می‌یابد.
ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر پایگاه خبری لقمه: مسئله رشد روزافزون جمعیت و انباشت ضایعات غذایی در دنیای امروز یکی از بزرگترین چالش‌های پیش‌روی زیست محیطی است و آسیب‌های خود را با تهدید سلامت انسان‌ها، جانوران و نابودی آب، خاک و هوا به رخ طبیعت می‌کشد، لذا باید با مدیریتی صحیح و رفع نقاط ضعف بتوانیم از نابودی تنوع زیستی پیشگیری کنیم.
طب مدرن یا سنتی؛ کدام‌یک دوای دردهای امروز ماست؟ پایگاه خبری لقمه: دردهای عجیبی از راه رسیده است. می‌گویند پزشکی مدرن از درمان عاجز است. آیا طب سنتی ممکن است بتواند کاستی‌های علم مدرن را جبران کند؟
تورم مالیات غیرمستقیم است/نسبت بین مالیات و خدمات‌دهی دولت باید رعایت شود پایگاه خبری لقمه: عضو اتاق تهران با بیان اینکه تورم، مالیات غیرمستقیم است، گفت: باید به جای افزایش نرخ، چتر مالیاتی را گسترش داد تا تمامی بخش‌ها زیر چتر مالیات قرار بگیرند و عدالت مالیاتی پیاده شود.