میهمان خاطره های گمشده در نمایشگاه قرآن


بخش گالری سفره های افطاری با ۸۰ خاطره ناب از ناب ترین لحظات میهمان روزه داران در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است.

به گزارش لقمه، بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن که این روزها به نیمه های خود رسیده است در دل خود راهرویی دارد که خاطره ها میهمان آنند.
زیر گذر ساختمان موزه دفاع مقدس که این روزها زیباترین یادگاری های سفره های افطار را بر سفره دل خود جای داده باصفا ترین مکان نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است. قدم که میزنی صدای پای خود را بر چوب هایی که کف پوش شده اند می شنوی و نسیمی که همیشه هست و نظر کردن به زیباترین صحنه هایی که هیچ جای دیگر دنیا یافت نمی شود. صحنه هایی که گاه اشکی بر گونه هایت می سرایند و گاه لبخندی به شیرینی شوله زردهایی که مادربزرگ داخل کاسه های سفالی فیروزه ای می ریزد، بر لب هایت می آفریند. گاه افکاری که تاریخت را دگرگون می کنند و تو را به دوران کودکی کوچ می دهند و گاه جغرافیای دلت را سر سفره های مردمانی می برد که کیلومترها از تو دور اند ولی نگارشان با تو و دل تو نزدیکی می کند. زیرگذری که همیشه یک راهرو بوده و این روزها به لطف دیوارکوب هایش دیگر گذرگاه نیست و بیشتر به ایستگاه و شاید هم پناهگاه بدل شده است، پناهگاهی که دل ها را مأمن خود کرده است.


قدم که میزنی همه را می بینی که از پیر و جوان، دختر و پسر، ترک و لر و بلوچ و ترکمن و بازاری و معلم و همه و همه جمعشان جمع است. کودکی را می بینی تنهای تنها در اتاقی که آفتاب از پنجره های مشبک رنگی اش مهمان خانه شده، سفره افطار می چیند. خانواده ترکمنی که بر سفره افطارشان فقط صفا هست و روحانی بی آلایش و خاکی تر از آنچه فکرش را بکنی هندوانه قاچ می کند برای افطار.

جانبازی که دست ندارد ولی دلی پر احساس دارد و مشغول ریختن چایی سفره افطار است و نگاه همه را به نظاره دست های نداشته اش دوخته و بچه های کاری که در محل کارشان با لذت می خندند و نون و پنیر و ریحان میهمان سفره دلشان است. و سفره های رنگارنگ و شلوغ دیگری که الحق ویژه این مرز و بوم اند و لاغیر.


زیبایی اینجا به تنهایی میهمان است زمانی که مادربزرگ قرآنش را باز کرده و نجوای یاسین می کند و همه اطرافش آرام گرفته اند تا "الله اکبر" اذان میهمان "الله اکبر"شان کند. زمانی که مردم را بر صف طولانی آش و حلیم می بینی و شادابی که بر چهره همه هست و کودکی که چشم به صفی دوخته که دستانی پر مهر از آن بیرون بیاید. زمانی که سینی های چایی و ظرف های شوله زرد و سفره های طولانی افطاری زیر گنبد فیروزه ای مساجد را می بینی که در خانه خدا میهمانی خدا را به دعوت نشسته اند.

 

زمانی که می بینی آنانی که می آیند و نگاره ها را می بینند هر کدام دنبال گمشده ای است. کسی دنبال بازیگوشی های کودکی اش در تصاویر است و دیگری مادربزرگش را که سالهاست دیگر نیست می یابد. و کوچه های آشتی کنانی که در رمضان حال و هوای ویژه تری داشتند و سفره افطاری طولانی که مادربزرگ در انتهای آن به انتظار فرزندان و نوه ها نشسته است. کسی جعبه زولبیا و بامیه در دستان خسته پدر که تازه به خانه آمده است را می بیند و یاد ایام می کند و دیگری دست های رو به آسمان دم اذان را به خاطر می آورد. هر کس به نوعی در این تصاویر گمشده ای دارد که با آن همزاد پنداری می کند و اینجا هیچکس خود را غریبه نمی یابد.

 


اینجا و میان این سفره های دیواری، عشق تقسیم شده است؛ عشقی که بی منت بر دل هر بیننده ای اثر می گذارد. عشقی که لحظه لحظه اش شکار لحظات است که از میان خانه های ما آفریده شده اند. و دست مریزاد به چشمان تیزبین و دستان هنرمندی که همیشه در پشت دوربین هنر، گمنام ماندند تا ما به این لذت از لحظات برسیم. و دست مریزاد به عکاسانی که خود دیده نشدند تا دیگران را به تصویر بکشند و نمایشگر پاک ترین لحظات باشند.

اینجا دستان کوچکی پیداست که دلی بزرگ را همراه دارند و با لبخندی شادمانه و صداقتی کودکانه که نایاب است در میان بزرگترها، با ذوق و شوق ظرف زولبیا بامیه را برای سفره های افطار می برد و من خوب می دانم خنده کودک رمز راز و نیازها دم افطاری او با خداست.

مسئول غرفه سفره های آسمانی آقای محمدصالح حجت الاسلامی از همه می خواهد که در این شب های پر خاطره بیایند و بر سر سفره های خاطره انگیزی بنشینند که نیاز به درنگ دارند، سفره هایی که در میان دیوارهای سرد شهر سنگی به ما گرمی و صفا و صمیمتی که کمیاب است هدیه می دهد. سفره هایی که نباید فراموش شوند.

 


تجدید میثاق های خانوادگی در این راهرو خاطره ها توسط 45 عکاس از گوشه گوشه ایران به تصویر کشده شده اند که حیف است دیدنشان از دست برود. اینجا 80 لحظه خاطره انگیز از ماهی که یگانه محبوب عالم آن را ضیافت الهی خوانده بر سر سفره عاشقانه افطاری جمع شده اند تا با دل تک تک مردم دفتر خاطرات گذشته را تورقی بکنند و دل هر عابر را زنده به پاک ترین احساسات نمایند. اینجا که آمدی باید بتوانی بهترین خاطره را هرچند سخت، انتخاب کنی. اینجا حتی با آنهایی که سنشان افطاری های بیشتری دیده است هم آشناست و برای همه حرف برای گفتن و شنیدن دارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبرگزاری شبستان

کد: 7078 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۹ تير بازدید: 2471 ساعت: 4:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
2 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 تفاوت‌های روانی و اجتماعی در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۵ مهر
4 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
5 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
6 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
7 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
8 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
9 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
10 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
11 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  منظم خوردن؛ درمان چاقی مفرط نوجوانان نتایج بررسی های جدید نشان می دهد، مصرف روزی ۵وعده ...

  6 دلیل مهم برای خوردن شکلات مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد ، هر چه مرد...

  خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان پایگاه خبری لقمه: تحقیقات نشان می دهد که فیبر بسیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، پائول مرتز رییس فیرترید بخش خارجی مونیخ، سید احمدرضا علایی طباطبایی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و صدیف بیک زاده عضو هیات مدیره نمایشگاه بین‌المللی افتتاح شد.
مهندس کامپیوتر غاز چران پایگاه خبری لقمه: «حمید یزدانی» جوان آذربایجانی ای است که بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی به سراغ پرورش غاز رفته و حالا جوجه غازهایش را از بناب به عراق صادر می کند.
آنچه درباره آرد سوخاری نمی دانستید هر وقت سر سفره نان باگت داریم، مادربزرگ می گوید: «خمیر وسطش رو دور نریزید!» و بعد از غذا هم آنها را جمع می کند و به آشپزخانه می برد ...
قدیمی ترین نانوایی ایران کجاست؟ پایگاه خبری لقمه: نانوایی «شیخ احمد» در شهرستان کوهبنان کرمان با قدمتی بیشتر از 100 سال در حالی همچنان پابرجاست که برای ثبت در فهرست آثار ملی ملموس و ناملموس آماده می‌شود.