آشنایی با روش تهیه آش کشک - غذای محلی سنندج


لقمه: آش کشک یکی از چندین غذای لذیذ محلی سنندج است.

مواد لازم برای تهیه آش:

گوشت گوسفند: 500 گرم

برنج: 3 فنجان

نخود: یک فنجان

شوید یا شبت: 100 گرم

جعفری ساطوری شده: 100 گرم

گشنیز: 100 گرم

مرزه: 100 گرم

سبزی کوهی یا کاشمه قدری

کشک: یک فنجان

گردو برای تزئین

پیاز داغ: 3 قاشق سوپ‌خوری

نعنا داغ: 2 قاشق سوپ‌خوری

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه آش:

گوشت چرخ کرده: 500 گرم

پیاز: یک عدد

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

ادویه به میزان لازم

نکته:

گوشت بهتر است ران گوسفند باشد، سبزی‌ها خرد و شسته باشند، پیاز سرخ شده باشد، نعنا تفت داده شده یا در اصطلاح نعنا داغ باشد، سبزی کوهی در صورت موجود بودن کاشمه باشد، کشک ساییده باشد، ادویه شامل دارچین، گلپر، گل محمدی، جوز هندی، تخم گشنیز، رازیانه و زیره باشد که همگی پودر شده‌اند.

طرز تهیه کوفته ریزه:

گوشت چرخ کرده و پیاز و ادویه را با فلفل و نمک و زرد چوبه مخلوط کرده خوب ورز می‌‌دهیم سپس به اندازه فندق بزرگ گرد می‌‌کنیم و در روغن که داغ شده‌ است، سرخ می‌کنیم.

طرز تهیه آش:

نخود را خیس کرده و با گوشت می‌پزیم.

بعد برنج و نمک را به آن اضافه کرده تا برنج مثل کته نرم و له شود.

سپس سبزی‌ها و سبزی کاشمه خشک شده را از قبل خیس و صاف می ‌کنیم و با برنج و گوشت مخلوط می‌‌کنیم.

کشک ساییده را آرام آرام در چند مرحله اضافه می ‌کنیم و هم می ‌زنیم (با حرارت کم) وقتی خوب مخلوط شد نصف کوفته‌ها را داخل آن می‌‌ریزیم و به هم می‌‌زنیم، حرارت را خاموش می‌کنیم.

نکته:


در هنگام پختن، آب آش برچیده می‌شود. هربار مقداری آب ‌جوش اضافه کرده و هم می‌زنیم.

آش را در ظرف مورد نظر می‌کشیم و روی آن را با کشک 4 قسمت می‌کنیم و در هر قسمت تعدادی کوفته ریزه، نعنا داغ، پیاز داغ و مقداری گردو برای تزئین می‌ریزیم. 




کد: 710 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ سه شنبه ۲۵ بهمن بازدید: 7771 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
2 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
3 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
4 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
7 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
10 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قطع نمک از عوامل افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سکته دانشمندان هشدار دادند که قطع کردن مصرف نمک، می‌تو...

  راهکارهای تغذیه ای کنترل چربی خون پایگاه خبری لقمه: حمید حاجی فرجی ضمن تشریح دلایل ا...

  10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت