به گزارش لقمه، این جشنها که با موسیقی سنتی شهرها همراه است، گردشگران بسیاری را به دیدن این مراسمها میکشاند.
با رسیدن آخرین ماه فصل تابستان، اولین ماه فصل پاییز و برداشت محصول در نقاط مختلف ایران، جشنهای بسیاری با هدف حفظ آیینهای سنتی و انتقال آداب و رسوم و همچنین رونق صنعت گردشگری برگزار میشود.
جشن انگور (شانادر) :«شانادر» برگرفته از دو کلمه «شان» (به معنی انگور) و «در» (به معنی چیدن) است و قدمتی سه هزار ساله دارد. این جشن همه ساله در آخر فصل تابستان و همزمان با برداشت انگور در اکثر مناطق ارومیه برگزار میشود.
جشن خرمن (کوکوله) : کشاورزان این جشن را در پایان برداشت محصول گندم انجام میدادهاند و شاید این امر بخاطر تقدس گندم برای انسانهاست. همزمان با برداشت محصولات، معمولا جوانان و بچهها شادمانی خاصی دارند و با این شادمانی به محل خرمن میروند و از صاحب خرمن درخواست میکنند مقداری از محصول را به صورت پاداش به آنها بدهد که اصطلاحا «کوکوله میگویند، صاحب خرمن نیز مقداری از آن را که حدود ۲ تا ۳ کیلو است به آنها میدهد؛ بچهها با پول یا کالایی که از فروش یا معامله آن به دست آوردهاند جشن میگیرند.
اعتقاد بر این است که این عمل موجب برکت محصولات میشود.جشن هویج و جشنهای دیگر :با برگزاری جشنواره برداشت محصولات کشاورزی در اواخر تابستان و اوایل پاییز، «جشن هویج» در استان لرستان پس از گذشت شش ماه از آغاز فصل برداشت همچنان ادامه دارد.
«جشن هندوانه» نیز اخیرا در شهر شریفه استان قزوین برگزار شد، جشن برداشت «عسل» و جشن برداشت «ساقههای طلایی گندم» در نهاوند نیز به جمع این محصولات پیوستند. برخی از این جشنها پیشینهای در ادیان دیگر دارند. زرتشتیان نیز جشن «تیرگان» و «خزان» را برگزار میکنند.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا