نماینده سابق ایران در فائو مطرح کرد:
شاخص اقتصادی کشاورزی ما مناسب اروپا است نه ایران


نماینده سابق ایران در فائو گفت: معیار تولید در هکتار معیاری است که برای اروپای پرآب و کم زمین مناسب است اما در ایران به دلیل کم آبی و فراوانی زمین باید میزان تولید با مصرف هر مترمکعب آب ملاک سنجش و ارزیابی قرار گیرد.

  به گزارش لقمه، محمدسعید نوری نایینی در نشست بررسی اقتصاد آب در اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: آمایش سرزمینی ما بر اساس آب شکل گرفته و اگر بحرانی در آب ایجاد شود، بحران در زیربناهای تمدنی ما به وجود می آید.
وی افزود: بحران آب، تمدن ایرانی اسلامی ما را تهدید می کند و این مسأله ای است که باید مورد توجه تمامی کشور قرار بگیرد.
استاد بازرنشسته دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: اگر موفق نشوند بحران خشکی دریاچه ارومیه را مهار کنند به تخلیه ارومیه و تبریز خواهد انجامید و این زیانی است که به استقلال کشور زده می شود.
وی ادامه داد: کشاورزی سنتی در ایران یک تعادل در سطح پایین دارد و با وجود اینکه متعادل و کارآمد است اما فقیر است، ما باید با استفاده از روش های مختلف همچون معرفی نهاده های جدید و ... این تعادل را به سطح بالاتری بیاوریم.
نوری نایینی با بیان اینکه "فرهنگ ایران فرهنگی برگشت پذیر بوده که در طی سالهای سال هجوم های بسیاری را تجربه کرده اما از بین نرفته است"، گفت: باید اقتصاد ما نیز اینگونه برگشت پذیر باشد به طوری که هرچه تحت هجوم و فشار بیرونی و داخلی قرار می گیرد بتواند به حالت قبل بازگردد و ضربه های داخلی و خارجی را بدون اینکه از هم بپاشد تحمل کند و این مفهوم اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: استفاده از آب هم باید همچون اقتصاد مقاومتی برگشت پذیر باشد به طوری که به گونه ای از آب استفاده کنیم و آنرا مدیریت کنیم که هجمه هایی مثل خشکسالی در دل این مدیریت رفع شود.
این کارشناس اقتصاد آب اذعان داشت: در گذشته ایران در دانش آب پیشرو بود و دو تکنولوژی چرخ ایرانی و قنات را ما به جهان معرفی کردیم و هم اکنون نیز در کتب معتبر خارجی این دو تکنولوژی با نام ایران ذکر می شود اما در گذشت زمان، از تکنولوژی های روز برای بهره برداری از آب استفاده نکردیم و به نوعی چشم بسته از آب استفاده کردیم.
نماینده سابق ایران در فائو با بیان اینکه "میزان بهره برداری آب از قنات با میزان بارندگی در تعادل بود"، گفت: ما این تعادل را با برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی شکستیم و نتیجه آنرا در جای جای کشور می بینیم.
وی ادامه داد: معیار تولید در هکتار که برای کشاورزی شاخص اقتصادی است، معیاری است که در اروپا تعیین شده چرا که در اروپا زمین کم و ارزشمند است در حالی که آب بسیار فراوان دارند، آن وقت در ایران که ما از نظر داشتن زمین مشکلی نداریم اما در دسترسی به آب در مضیقه هستیم از همین شاخص استفاده می شود به جای آنکه بیاییم از شاخص میزان تولید در هر مترمکعب آب استفاده کنیم.
نوری نایینی خاطرنشان کرد: در استفاده سنتی از آب در گذشته در سطح تعادل بودیم، آمدیم این سطح تعادل را شکستیم و به بحران رسیدیم، باید استفاده از دانش روز با توجه به شرایط ویژه کشور خودمان مورد توجه تصمیم گیران قرار گیرد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تسنیم

کد: 7722 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۰ آذر بازدید: 2157 ساعت: 2:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقویت دسترسی ایران به صندوق اقلیم سبز با سیاست‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های سالم ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد
2 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
3 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
4 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
5 قیمت روغن‌ و لبنیات در جهان کاهش یافت ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
6 ترویج فرهنگ و اقلیم ایرانی با توسعه گردشگری غذایی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۴ مهر
7 روایت فائو از کاهش شاخص قیمت مواد غذایی برای 6 ماه متوالی ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
8 آمار رسمی از کاهش قیمت جهانی غذا ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۸ مرداد
9 تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی گندم ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ ارديبهشت
10 افزایش تعداد گرسنگان جهان برای سومین سال متوالی ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير
11 افزایش دو درصدی میزان تجارت جهانی غلات ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دشمن مینای دندان را بشناسید استفاده از خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی موجب فرسا...

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

  مواد غذایی که بدن را سم زدایی می کنند اگر می خواهید وزنتان را کاهش دهید و یا به انرژی بی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

درباره 5 دلیل ضعف حافظه بیشتر بدانیم کاهش توانایی فرد در فراگیری موضوعات جدید یا کاهش توانایی در به یاد آوردن دانسته‌های قدیم را «اختلال‌حافظه» می‌نامیم. در افراد سالمند مبتلا به بیماری‌های تحلیل برنده مغز و اعصاب مثل «آلزایمر»، اختلالات حافظه وجود دارد.
بهترین راه جلوگیری از آفت‌زدگی حبوبات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مخلوط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و جرم‌بر با فرآورده‌های سفید کننده به دلیل تولید بخارات و گازهای بسیار سمی و خفه کننده، جداً خودداری کنید.
گام‌های تغذیه‌ای موثر برای تغییر سبک زندگی حتماً شما هم در بسیاری از مقالات سلامتی خوانده‌اید که برای سالم زیستن و داشتن عمر طولانی‌تر باید سبک زندگی‌تان را تغییر دهید. اما این سبک زندگی جدید چیست؟
خوردنی های خواب آور کدامند؟ غذاهایی که میل می کنید، می توانند به شما احساس انرژی یا کسالت و خواب آلودگی بدهند. در واقع خوردن یک وعده غذایی ممکن است از شما یک فرد پر انرژی بسازد و غذای دیگری شما را خسته و خواب آلوده کند. اثرات اصلی مواد غذایی را می توان به محتویات آنها نسبت داد و اینکه چگونه بدن ما نسبت به آنها واکنش نشان می دهد.