مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خبر داد:
بازنگری در استاندارد نان/ تبلیغ غذاهای پرنمک، چرب و شیرین ممنوع!


مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک گفت: یکی از عوامل مهم ابتلا به سرطان معده و پوکی استخوان مصرف نمک است.

به گزارش لقمه، دکتر زهرا عبدالهی در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک، هدف از بسیج ملی کاهش مصرف نمک را اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در جهت تغییر الگوی مصرف مواد و سبد غذایی عنوان کرد و گفت: این برنامه از ششم دی‌ تا 15 بهمن ماه در سراسر کشور به اجرا گذاشته می‌شود.

عبداللهی با تاکید بر ضرورت عادت دادن کودکان به مصرف غذای کم نمک افزود: چنانچه در غذای کودک نمک باشد یا همراه غذا نمک داده شود، باعث می‌شود تا ذائقه کودک به نمک عادت کند و در نهایت در بزرگسالی به دنبال غذاهای پرنمک برود. مصرف سوسیس، پنیر پیتزا و زیتون که به تنهایی دارای نمک هستند به نوعی مصرف پنهان نمک است.

وی در ادامه با اشاره به این که افراد 15 تا 64 ساله کشور فشار خون دارند، گفت: از هر 10 نفر شهروند 45 تا 65 ساله 3 نفر فشار خون بالا دارند و یکی از عوامل مهم ابتلا به سرطان معده و پوکی استخوان را مصرف نمک بیان کرد.

عبداللهی همچنین از بازنگری دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم در مدارس خبر داد و گفت: بر اساس این دستورالعمل باید غذاهایی در بوفه مدارس توزیع شود که حاوی نمک، شکر و چربی کمی باشند.

وی همچنین در ادامه، از بازنگری در استاندارد میزان نمک و شکر در انواع نان، پنیر، رب گوجه و سس در مرحله ابلاغ است گفت: این آیین‌نامه در مرحله ابلاغ است و هنوز اجرایی نشده، و بر اساس این آییننامه میزان نمک مجاز در این مواد غذایی باید کاهش یابد.

تبلیغ غذاهای پرنمک، شیرین و چرب ممنوع!

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه با اشاره بر ضرورت عدم تبلیغات غذاهای پرنمک، شیرین و چرب گفت: آیین‌نامه منع تبلیغات غذاهای پرنمک، شیرین و چرب در سطح بین‌المللی آماده شده است که در این آیین نامه تبلیغات مواد غذایی حاوی این سه ماده ممنوع اعلام شده است.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، عبداللهی در پایان، بر ضرورت عدم استفاده از نمک دریا به دلیل ناکافی بودن میزان ید و وجود سرب و کادمیوم در این نمک، تاکید کرد و گفت: متاسفانه این نوع نمک در رسانه ها تبلیغ و در برنامه های آشپزی از آن استفاده می شود و این در حالی است که این نمک هیچ مجوز بهداشتی ندارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7761 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ دي بازدید: 2184 ساعت: 8:18 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 خاطره بازی مهاجرانی با پاک یادت نره ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ بهمن
4 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
6 تبلیغ غیرقانونی در ویژه برنامه المپیکی تلویزیون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
7 مکمل های ماهواره‌ای قابل مصرفند؟ ۱۴۰۳ جمعه ۱ تير
8 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
9 عملکرد دولت سیزدهم در سرمایه گذاری ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ شهريور
10 مهم‌ترین اولویت‌های اقتصادی دولت سیزدهم چیست؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۱ تير
11 کلیپ یخچال گرمابخش محصول انحصار است/لیلا حاتمی و نعمت الله فاقد خلاقیت ۱۴۰۰ جمعه ۳۱ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تقویت قوای جنسی مردان با 5 ماده غذایی مواد غذایی تابستانه برای مردان فواید بسیاری دارد. ...

  شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا پایگاه خبری لقمه: بسیاری از مردم بی تفاوت نسبت به ...

  روش تشخیص ماهی تازه از کهنه سبزی‌پلو با ماهی را نمی‌توان غذای ملی ایرانی دانست...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حقایقی درباره غذاهای رستوران‌ها و سرآشپزها خیلی کیف دارد که رستوران بروید، غذا سفارش بدهید و با خیال راحت بنشینید تا بشقاب غذایتان را روی میز بگذارند. در واقع بدون زحمت و بدون اینکه بوی پیاز داغ بگیرید غذای مورد علاقه‌تان را نوش جان کنید و از آن لذت ببرید. البته این یک روی سکه است!
آویشن؛ کاهنده غلظت خون آویشن به عنوان رفع کننده غلظت خون، افزایش دهنده هوش, تقویت کننده اعصاب و تقویت کننده معده و همچنین لاغر کننده شناخته می‌شود.
خوراک‌هایی که انگل و باکتری دارند، کدامند؟ باکتری‌ها با تمام راه‌حل‌های ما برای از بین رفتن، مبارزه می‌کنند و همچنان نقش اصلی در بیماری و مرگ‌ومیر را دارند. تا زمانی که ندانیم، این موجودات ریز کجاها و چطور زندگی می‌کنند.
مصرف شیر گاو در دوره نوزادی موجب آسیب دستگاه گوارش می‌شود یک فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه عدم درمان خونریزی‌های گوارشی کودکان تاثیرات سوئی بر رشد و وضعیت قلبی آنان دارد، گفت: مصرف شیر گاو در دوره نوزادی موجب آسیب به مخاط دستگاه گوارش خواهد شد؛ بنابراین کودکانی که زمینه آلرژی‌های غذایی دارند در صورت مصرف شیر گاو، دچار خونریزی‌های گوارشی می‌شوند.