آیا بستنی اعتیادآور است؟


افرادی هستند که می‌گویند غذا برای آنها همانند دارو است اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که غذاهای پرکالری مانند بستنی تأثیری مشابه مواد مخدر را بر مغز می‌گذارند.

به گزارش لقمه، محققان انستیتو تحقیقات کایل برگر اورگون بررسی کردند که آیا خوردن بستنی به طور مداوم می‌تواند منجر به درخواست بیشتر و بیشتر مغز برای این ماده شود و پیامهایی را مبنی بر لذت بخش بودن این ماده غذایی بفرستد.

این تحقیق بر روی 151 بزرگسال و علایق غذایی آنها انجام شده و مغز آنها با نشان دادن مواد غذایی از جمله بستنی به آنها اسکن شده است.

به نوشته ABC واکنش مغز این افراد هنگام خوردن مایعات بدون مزه نیز سنجیده شده است و سپس به آنها بستنی داده شده است.

شرکت کنندگان که در دو هفته قبل از آن بستنی خورده بودند دست کم بر اساس اسکن‌ها لذت کمتری بردند.

بر اساس این گزارش اشخاصی که مواد غذایی پرچربی، پر قند و پرانرژی مصرف می‌کنند درست مانند مصرف مواد مخدر و الکل در برابر این مواد به گونه‌ای مقاومت پیدا می‌کنند.

همه شرکت کنندگان در این تحقیق دارای وزن سالم بودند و این تغییرات در مغز پیش از آغاز چاقی آنها مشاهده شده است.

جالب اینکه این تغییرات مغزی فقط در برابر بستنی و نه سایر مواد غذایی ناسالم مانند همبرگرها، سیب زمینی سرخ شده یا شکلات دیده نمی‌شود.

اگر چه تأثیرات بستنی بر مغز مشابه تأثیرات مواد مخدر است اما محققان تأکید دارند که این نشان دهنده اعتیادآور بودن بستنی نیست چرا که اعتیاد واقعی همراه با مقاومت بیشتر در برابر ماده و از دست دادن کنترل استفاده از مواد است.

با این حال بسیاری از شرکت کنندگان مصرف بستنی را عادتی می دانند که اگرچه می‌دانند می‌تواند زیان آور باشد اما قادر به پیشگیری از آن نیستند.

 

 

 


نقل از :فارس

کد: 777 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۰ فروردين بازدید: 5688 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
2 با کاهش مصرف فست فودها سلامتیتان را تضمین کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
3 غذاهای مفید ومضر برای کبد را بشناسید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۵ مرداد
4 همبرگر بدون گوشت،همبرگری ویژه گیاهخواران! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
5 پای همبرگری با سس قارچ ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد
6 10 خوراکی که بیشترین مواد مغذی را دارا هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
7 فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن ۱۳۹۴ شنبه ۱۲ دي
8 سر موش در همبرگر، مکدونالد را تعطیل کرد +عکس ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۹ آبان
9 آشنایی با راز های فست فودی ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۶ شهريور
10 در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۳ ارديبهشت
11 یک همبرگر چه هزینه هایی برای طبیعت ایجاد می کند؟ ۱۳۹۴ جمعه ۷ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟ پایگاه خبری لقمه: ذائقه ایرانی بادام بومی را بیشتر...

  آیا لبنیات غنی شده واقعا مفیدتر است؟ از نظر صنعتی عمل Fortification یا غنی‌سازی باید به...

  درمان کردن سرفه با پرتقال این روش به وسیله بسیاری از افراد آزمایش شده و یکی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نخستین همایش ایران و گردشگری خوراک در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری برگزار شد پایگاه خبری لقمه: نخستین همایش «ایران و گردشگری خوراک در سده نو» صبح دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ در سالن خلیج فارس پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری برگزار شد.
مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! پایگاه خبری لقمه: این روزها صیادان فعال در عرصه صید و صیادی در هرمزگان در نگرانی بازگشت کابوس صید ترال به‌سر می‌برند؛ زیرا که شنیده‌ها حاکی از تلاش‌های سازمان شیلات برای بازگشت این صید آبزیان‌سوز به دریاست.