بهترین دستورالعملِ پخت ماهی/ رابطه نوع طبخ ماهی و سلامت قلب


مطالعات جدیدی که در مورد تأثیر مصرف ماهی صورت گرفته است مجددأ تأ ثیر آن را بر روی سلامتی قلب تأئید کرده است.

به گزارش لقمه، در این مطالعه بیشتر به این موضوع توجه شده است که ماهی به چه صورتی مصرف میشود و در آن نوع ماهی و طرز تهیه آن مورد مطالعه قرار گرفته است.

این تحقیقات بر اساس پرسشنامه های غذائی تکمیل شده توسط 84000 زن یائسه صورت گرفته است.


یافته هائی که در این تحقیقات حاصل شده عبارتند از:
زمانیکه این افراد 5 وعده در هفته یا بیشتر ماهی را بصورت آب پز یا کبابی خورده اند نسبت به زمانیکه هرگز ماهی نخورده اند یا بندرت ماهی خورده اند ، به میزان 30% خطر بیماریهای قلبی آنها کاهش یافته است.

خوردن حتی یک وعده ماهی سرخ شده در هفته خطر ابتلا به نا رسائیهای قلبی را به مقدار 48% تسریع میکند. سرخ کردن ماهی باعث افزایش چربیهای ترانس شده و محققان حدس و گمان دارند که این موضوع به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند.

روش پخت و پز بدون چرب یا کم چرب از جمله ، آب پز ، بخار پز و کباب کردن این تأ ثیر را ندارد. پس مصرف ماهی سرخ کرده غلاوه بر اینکه مفید نیست ، بلکه مضر بوده و تأثیر بسزائی در ابتلاء به بیماریهای قلبی دارد.

خوردن ماهی آب پز یا کبابی ماهیانی مانند ماهی آزاد ،خال مخالی موجب میشود تا احتمال ابتلاء به بیماریهای قلبی 22% کاهش یابد. ولی این موضوع در مورد ماهیان تون و ماهی سفید، اسناپر وماهی کاد صدق نمیکرد.

همچنین در این تحقیقات محققان به بررسی مکملهای حاوی امگا3 شامل مکملهای روغن ماهی ،روغن گیاهی و دیگر تولیدات گیاهی پرداختند . آنها هیچ ارتباطی بین مصرف این منابع حاوی امگا3 با خطر نارسائی قلبی پیدا نکردند.این مطلب نشان میدهد که خود ماهی نه تنها حاوی امگا3 بوده بلکه درجلوگیری از بروز نارسائی قلبی نیزموثر میباشد.

در ایالات متحده آمریکا ،2010 دستورالعمل رژیمی برای آمریکائیها توصیه شده است که میزان مصرف انواع غذاهای دریائی را افزایش داده و آنها را جایگزین گوشت قرمز و مرغ کنند. بنا براین مصرف ماهیان بخصوصی مانند ماهی آزاد(قزل آلا) ، خال مخالی و بلوفیش را توصیه میکنند.


در اینجا چند نمونه دستورالعمل آورده میشود:


ماهی آزاد: کباب کردن با مالیدن شربت افرا و اگر با آبلیمو آغشته شود ،بهترین مزه را خواهد داشت.

ماهی خال مخالی: مالیدن کمی روغن زیتون مخلوط با آبلیمو و فلفل (با قلم مو) بعد از کباب کردن.

ماهی بلوفیش: آغشته کردن ماهی با خردل و سپس آب پز کردن آن.

منبع :مایو کلینیک
مترجم : مهندس یعقوب منیری ، اکولوژیست

سلامت نیوز: بهترین دستورالعملِ پخت ماهی



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 7902 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۹ اسفند بازدید: 4071 ساعت: 3:29 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط شگفت‌انگیز هنوخ و تب مدیترانه‌ای/نقش تغذیه در آرام کردن التهاب بدن ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ آبان
2 «کروچنده» زیر دندان کاربران؛ فرهنگستان دوباره سوژه شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۱ شهريور
3 چای ماچا و تغییرات در برنامه صبحگاهی شبکه سه ۱۴۰۴ شنبه ۲ شهريور
4 پرآبی ایران‌ یک توهم است؛ تهران فقیرترین استان از نظر آب ۱۴۰۴ جمعه ۲۵ مرداد
5 کیلکاگیران مدیر بندر صیادی بابلسر شدند ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
6 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
7 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
8 یک نانوا و یک بستنی‌فروش محکوم به شلاق و زندان شدند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
9 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
10 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
11 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای ضد سرماخوردگی همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابت...

  درباره طبیعت گرمی و سردی غذاها چه می‌دانید یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در ارتباط با طب سنتی که می‌...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان با مصرف مداوم آسپرین نتایج یک آزمایش جدید نشان داده است که مصرف مداوم آ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت