بهترین دستورالعملِ پخت ماهی/ رابطه نوع طبخ ماهی و سلامت قلب


مطالعات جدیدی که در مورد تأثیر مصرف ماهی صورت گرفته است مجددأ تأ ثیر آن را بر روی سلامتی قلب تأئید کرده است.

به گزارش لقمه، در این مطالعه بیشتر به این موضوع توجه شده است که ماهی به چه صورتی مصرف میشود و در آن نوع ماهی و طرز تهیه آن مورد مطالعه قرار گرفته است.

این تحقیقات بر اساس پرسشنامه های غذائی تکمیل شده توسط 84000 زن یائسه صورت گرفته است.


یافته هائی که در این تحقیقات حاصل شده عبارتند از:
زمانیکه این افراد 5 وعده در هفته یا بیشتر ماهی را بصورت آب پز یا کبابی خورده اند نسبت به زمانیکه هرگز ماهی نخورده اند یا بندرت ماهی خورده اند ، به میزان 30% خطر بیماریهای قلبی آنها کاهش یافته است.

خوردن حتی یک وعده ماهی سرخ شده در هفته خطر ابتلا به نا رسائیهای قلبی را به مقدار 48% تسریع میکند. سرخ کردن ماهی باعث افزایش چربیهای ترانس شده و محققان حدس و گمان دارند که این موضوع به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند.

روش پخت و پز بدون چرب یا کم چرب از جمله ، آب پز ، بخار پز و کباب کردن این تأ ثیر را ندارد. پس مصرف ماهی سرخ کرده غلاوه بر اینکه مفید نیست ، بلکه مضر بوده و تأثیر بسزائی در ابتلاء به بیماریهای قلبی دارد.

خوردن ماهی آب پز یا کبابی ماهیانی مانند ماهی آزاد ،خال مخالی موجب میشود تا احتمال ابتلاء به بیماریهای قلبی 22% کاهش یابد. ولی این موضوع در مورد ماهیان تون و ماهی سفید، اسناپر وماهی کاد صدق نمیکرد.

همچنین در این تحقیقات محققان به بررسی مکملهای حاوی امگا3 شامل مکملهای روغن ماهی ،روغن گیاهی و دیگر تولیدات گیاهی پرداختند . آنها هیچ ارتباطی بین مصرف این منابع حاوی امگا3 با خطر نارسائی قلبی پیدا نکردند.این مطلب نشان میدهد که خود ماهی نه تنها حاوی امگا3 بوده بلکه درجلوگیری از بروز نارسائی قلبی نیزموثر میباشد.

در ایالات متحده آمریکا ،2010 دستورالعمل رژیمی برای آمریکائیها توصیه شده است که میزان مصرف انواع غذاهای دریائی را افزایش داده و آنها را جایگزین گوشت قرمز و مرغ کنند. بنا براین مصرف ماهیان بخصوصی مانند ماهی آزاد(قزل آلا) ، خال مخالی و بلوفیش را توصیه میکنند.


در اینجا چند نمونه دستورالعمل آورده میشود:


ماهی آزاد: کباب کردن با مالیدن شربت افرا و اگر با آبلیمو آغشته شود ،بهترین مزه را خواهد داشت.

ماهی خال مخالی: مالیدن کمی روغن زیتون مخلوط با آبلیمو و فلفل (با قلم مو) بعد از کباب کردن.

ماهی بلوفیش: آغشته کردن ماهی با خردل و سپس آب پز کردن آن.

منبع :مایو کلینیک
مترجم : مهندس یعقوب منیری ، اکولوژیست

سلامت نیوز: بهترین دستورالعملِ پخت ماهی



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 7902 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۹ اسفند بازدید: 3506 ساعت: 3:29 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
3 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
4 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
5 آمار صادرات کالا از مازندران اعلام شد ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
6 راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها ۱۴۰۲ جمعه ۲۹ دي
7 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
8 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
9 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
10 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 آزادی نامحدود واردات دام برای مرزنشینان+تصویر بخشنامه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رعایت نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانِ کودکان پایگاه خبری لقمه: پوسیدگی دندان از جمله اپیدمیهای ...

  مقابله با زوال عقل با روغن زیتون یک مطالعه اولیه نشان می دهد افرادی که با افزایش سن...

  غذاهای مفید برای درمان آنفولانزا ابتلا به آنفولانزا برای هیچ کس خوشایند نیست و همه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت