فائو اعلام کرد:
قیمت‌های جهانی محصولات غذایی به شدت سقوط کرد


افت شدید بهای محصولات لبنی و روغن‌های گیاهی موجب شد تا افزایش قیمت شکر، حبوبات و غلات در ماه گذشته میلادی کمرنگ شود، حال آنکه شاخص قیمت‌های جهانی گوشت در این ماه همچنان ثابت ماند.

به گزارش لقمه، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: قیمت‌های جهانی محصولات لبنی در ماه ژوئیه (10 تیر الی 10 مرداد) سال 2015 در پی کاهش تقاضای واردات شیر از سوی چین، کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و اتحادیه اروپا به شدت سقوط کرد.

قیمت جهانی محصولات غذایی اساسی در ماه ژوئیه سال جاری میلادی (10 تیر الی 10 مرداد) به پایین ترین سطح متوسط ماهانه (طی 6 سال گذشته) از سپتامبر سال 2009 بدین سو رسید.

بنا بر گزارش این سازمان، افت شدید بهای محصولات لبنی و روغن‌های گیاهی موجب شد تا افزایش قیمت شکر، حبوبات و غلات در ماه گذشته میلادی کمرنگ شود، حال آنکه شاخص قیمت‌های جهانی گوشت در این ماه همچنان ثابت ماند.

به گزارش دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، شاخص بهای جهانی مواد غذایی فائو به طور متوسط در ماه ژوئیه به 164.4 واحد رسید، که در مقایسه با ماه ژوئن (10 خرداد الی 10 تیر) 1.0 درصد و مدت مشابه در سال قبل 19.4 درصد کاهش داشت.

شاخص وزن تجاری فائو در سطح بازارهای بین المللی پنج گروه اصلی کالایی شامل حبوبات و غلات، گوشت، محصولات لبنی، روغن های گیاهی و شکر را مورد بررسی قرار داده است.

بنا بر این گزارش، در ماه ژوئیه کاهش تقاضای واردات شیر توسط چین، کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و اتحادیه اروپا موجب شد تا شاخص بهای محصولات لبنی در مقایسه با ماه قبل به میزان 7.2 درصد افت کرده و در نهایت فراوانی صادراتی محصولات لبنی را در بازارهای جهانی به همراه داشت.

شاخص بهای روغن های گیاهی نیز در ماه ژوئیه به میزان 5.5 درصد در مقایسه با ژوئن کاهش داشت و به پایین ترین میزان خود از ژوئیه سال 2009 رسید. این سقوط در واقع در پی کاهش قیمت جهانی روغن پالم اتفاق افتاد که به واسطه افزایش تولید و عرضه این محصول در آسیای جنوب شرقی رخ داد، حال آنکه کند شدن آهنگ صادرات این محصول توسط مالزی نیز بر این جریان اثرگذار بوده است. از سوی دیگر افت بیشتر قیمت روغن درپی عرضه گسترده این محصول برای صادرات توسط کشورهای آمریکای جنوبی صورت گرفت، چراکه این روند باعث شد تا چشم انداز عرضه جهانی این محصول را برای سال2015/16 در حالت مثبت قرار گیرد.

بهای حبوبات و غلات نیز در ماه ژوئن به میزان 2.0 درصد رشد کرد اما همچنان 10.1 درصد پایین تر از قیمت های مشابه سال قبل در ماه ژوئیه بود. از سوی دیگر برای دومین ماه متوالی رشد قیمت‌های گندم و ذرت که به نوبه در پی بهبود قابل ملاحظه وضعیت جوی در شمال آفریقا و اروپا رخ داد، باعث شد تا شاخص کل بهای حبوبات وغلات با رشد مواجه شود، حال آنکه در این میان شاخص بهای برنج با کاهش نسبی همراه بوده است.

به گزارش فائو، شاخص بهای گوشت در ماه ژوئیه نیز در مقایسه با ماه قبل از آن (ژوئن) همچنان بدون تغییر ماند. به گونه ای که در فرآیند محاسبه این شاخص، رشد جهانی قیمت گوشت گاو به نوعی باعث کمرنگ شدن اثر کاهش قیمت گوشت گوسفند شد، در حالی که قیمت گوشت مرغ همچنان ثابت ماند.

گفتنی است، شاخص بهای شکر نیز در ماه ژوئیه به میزان 2.5 درصد در مقایسه با ماه ژوئن سال 2015 به دلیل شرایط نسبتا ایده آل برداشت در منطقه برزیل رشد داشت.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8189 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۸ مرداد بازدید: 1622 ساعت: 2:10 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت روغن‌ و لبنیات در جهان کاهش یافت ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
2 ترویج فرهنگ و اقلیم ایرانی با توسعه گردشگری غذایی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۴ مهر
3 روایت فائو از کاهش شاخص قیمت مواد غذایی برای 6 ماه متوالی ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
4 آمار رسمی از کاهش قیمت جهانی غذا ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۸ مرداد
5 تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی گندم ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ ارديبهشت
6 افزایش تعداد گرسنگان جهان برای سومین سال متوالی ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير
7 افزایش دو درصدی میزان تجارت جهانی غلات ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۷ تير
8 هشدار فائو نسبت به وخامت امنیت غذا در خاورمیانه ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
9 سامانه پایش محصولات کشاورزی با همکاری فائو ایجاد می‌شود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
10 بهبود معیشت جوامع روستایی با اصلاح روش‌های تولید محصول ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
11 راه های پیشگیری و مقابله با آفات وارداتی را به نخلداران آموزش دادند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  فیبر و تا ثیر آن بر دیابت پایگاه خبری لقمه: حضور فیبر های رژیمی در رژیم غذای...

  چرا زنان باردار باید قرص اسیدفولیک بخورند؟ کمبود اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری...

  آشنایی با غذاهای ضد آنفلوانزا اگرچه با پیشرفت علم پزشکی، آنفلوانزا دیگر بیماری ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ذرت مکزیکی رژیمی بخورید متخصصان تغذیه معتقدند که ذرت مکزیکی اگر به صورت مناسب تهیه شود نه تنها مضر نیست، بلکه می تواند به عنوان یک میان وعده مناسب جایگزین تنقلات بی ارزش مثل چیپس و پفک شود.
میزان مجاز مصرف روزانه میوه و سبزیجات چقدر است؟ محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است؛ اما چرا 5 واحد میوه و سبزیجات؟
معجزه یک رژیم غذایی، مهار افسردگی با سیب پایگاه خبری لقمه: سروتونین سبب ایجاد تحرک و نشاط در بدن می‌شود و احساس مثبت بودن، خوب بودن یا مفید بودن در فرد را تقویت می‌کند. کاهش سطح سروتونین مغز از علل اصلی پرخاشگری، کم‌حوصلگی و افسردگی است.
در رژیم چه اشتباهاتی نکنیم؟ محققان فهرست رایج‌ترین اشتباهات را در رژیم‌های لاغری تهیه کردند.رژیم غذایی لاغری و اشتباهات را در رژیم‌های لاغری و رایج‌ترین اشتباهی که افراد در برنامه کاهش وزن و لاغری خود مرتکب می‌شوند محاسبه غلط کالری مصرفی در برنامه رژیم غذایی است.بد‌ترین روش برای شروع رژیم غذایی لاغری کاهش ناگهانی میزان کربوهیدرات و در نتیجه از دست دادن مایع زیادی از بدن می‌باشد.