با حضور مسئولان وزارت کشاورزی؛
نشان کیفیت محصولات زنبور عسل اکسیر رونمایی شد


طی مراسمی از نشان کیفیت محصولات و فرآورده های زنبور عسل اکسیر رونمایی شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مراسم رونمایی از نشان کیفیت محصولات و فرآورده های زنبور عسل اکسیر با حضور «علی اکبر مهرفرد» قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی، «حسن رکنی» معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام، «عفت رئیسی سرحدی» مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران عسل و «بهزاد بانکی‌پور» مدیرعامل صندوق توسعه سرمایه گذاری صنعت زنبور عسل، 16 مهرماه در ساختمان وزارت کشاورزی برگزار شد.


رکنی: صادرات عسل رکورد صادرات را شکسته است

«حسن رکنی» معاون وزیر در تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با تولید 78 هزار تن عسل هشتمین تولیدکننده عسل در جهان است و با صادرات بیش از 5 هزار تن عسل رکورد صادرات کشور را شکسته است.

 

وی توضیح داد: یکی از موضوع های مورد بحث در وزارت جهاد کشاورزی موضوع ایجاد زنجیره یکپارچه تولید است، در این زمینه در بخش طیور نیز اقداماتی انجام شده، اما کافی نیست؛ در شروع کار 4 تا 5 درصد کار تولید در زنجیره‌ها بود که الان این رقم به 15 درصد رسیده و امیدواریم این رقم در شرایط مساعد به 80 درصد برسد.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در تولید عسل هم به فکر زنجیره تولید هستیم، بیان داشت: برخی محصولات تولیدش عایدات‌شان محدود است. به عنوان مثال تولید محصولات دام و طیور از آن پروتئینی حاصل می‌شود و در نهایت به مصرف می‌رسد، اما زنبور عسل عایداتش چندوجهی است. افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی در بخش زراعی و باغی و انجام عمل لقاح در محصولات کشاورزی حاصل وجود زنبور عسل در طبیعت است.

 

وی با اشاره به اینکه کار کردن روی توسعه زنبورداری بخش‌هایی دیگر از بخش زراعت و باغداری را هم برطرف می‌سازد، اظهار کرد: به غیر از عسل محصول دیگری که در دنیا از عملکرد زنبورعسل در کندو حاصل می‌شود، ژل رویال(غذای ملکه) است که ارزش افزوده زیادی عاید این صنعت می کند. در ایران از هر کندو به طور متوسط 10 تا 12 کیلوگرم عسل به دست می آید و در مقابل 10 تا 12 گرم ژل رویال حاصل می‌شود، تصریح کرد: هر کیلو عسل حدود 5 تا 6 دلار در بازار جهانی مبادله می‌شود، اما قیمت هر کیلو ژل رویال 300 تا 400 دلار است.

 

رکنی با اشاره به رونمایی از یک برند واحد برای عسل، گفت: با معرفی این برند امیدواریم فروشگاه‌های تحت عنوان این برند، فقط عسل های با برند معتبر را عرضه کنند.

 

رئیسی: زنبور عسل امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کند

«عفت رئیسی سرحدی» مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران عسل در این مراسم گفت: بازارسازی و ارزش آفرینی برای محصولات و فرآورده های عسل یک خلاء در بخش کشاورزی ایران به شمار می رود چرا که زنبورداران ایرانی محصولی به نام عسل تولید می کنند که در توزیع و مصرف آن نقشی ندارند اما با معرفی این برند کاری فراتر از بازاررسانی با عنوان ارزش آفرینی برای محصول ایجاد شده است.

وی ادامه داد: سلامت، خوراک و امنیت غذایی مردم یک بحث ملی است و زنبور عسل باید به عنوان یکی از عناصر پایه مثل آب و خاک مورد توجه قرار گیرد اما حلقه مفقوده در این میان کاهش برداشت محصولات کشاورزی و قابل صادرات نبودن آن است.

رئیسی بیان کرد: البته به غیر از بازارسازی عدم توجه به نقش زنبور عسل در زمینه گرده‌افشانی، حفظ و حراست از اکوسیستم و افزایش محصولات کشاورزی یکی دیگر از خلاء های موجود است که بخش دولتی توجه چندانی به آن ندارند.

وی خاطرنشان کرد: تولید‌کنندگان به تنهایی قادر به تولید، بسته‌بندی، بازاریابی و صادرات نیستند و این برند یک زنجیره است که در کنار همه تولیدکنندگان قرار دارد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران با بیان اینکه عسل ایران به دلیل نقش دارویی جزء بهترین عسل‌های دنیا است، گفت: متاسفانه نظارت بر مواد غذایی ما را از نوشتن مشخصات دارویی عسل بر روی انواع مختلف عسل منع کرده است.

وی تصریح کرد: برای اینکه اکسیر برند عسل ایران شود نیاز به سرمایه‌گذاری ملی داریم در حالی که 74 هزار زنبوردار در اقصی نقاط کشور در این حرفه مشغول هستند اما ماحصل تلاش آن ها به می‌رسد که کارخانجات لبنیات ما عسل درجه 3 را خریداری می‌کنند.

رئیسی با بیان اینکه زنبور عسل 70 درصد باعث دانه‌دار شدن دانه‌های روغنی می‌شود، گفت: با وجود 6.5 میلیون کلنی در کشور اختصاص ردیف بودجه به صنعت زنبورداری حق زنبورداران است. تولید کنندگان چینی از هر کندو 12 کیلو ژل رویال (غذای ملکه) بدست می‌آورند و ارز آوری این محصول برای چین دو برابر درآمد نفت بشکه‌ای 110 دلار است.

وی توضیح داد: زنبور عسل با پتانسیل مدیریت یک میلیون شغل سبز و نمونه بارز اقتصاد مقاومتی هنوز ردیف بودجه ندارد و ما می‌خواهیم در برنامه توسعه ششم ردپایی از زنبور عسل وجود داشته باشد. زنبور عسل امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کند و اگر یک سال زنبور عسل در مزارعی مانند مزارع دانه های روغنی وجود نداشته باشد آنگاه باید ارز چند میلیون دلاری که صرف واردات می‌شود چندین برابر افزایش یابد.



بانکی‌پور: آزمایشگاه تایید کیفیت عسل ایرانی راه اندازی می‌شود

در ادامه، «بهزاد بانکی‌پور» مدیرعامل صندوق توسعه سرمایه گذاری صنعت زنبور عسل نیز از راه اندازی آزمایشگاه تایید کیفیت عسل طبیعی و حدود 40 نمایشگاه عسل طبیعی ایرانی در کشور خبر داد و گفت: تجاری‌سازی حلقه مفقوده در صنعت زنبور عسل است اما با تجاری‌سازی جذابیت سرمایه‌گذاری و اشتغال بیشتر شده و وضع معیشت زنبورداران بهبود می‌یابد. این صندوق طی 30 ماه فعالیت خود در همه حوزه‌هایی که صنعت زنبوداری در آن چالش دارد از جمله آموزش و توانمندی‌، حوزه نظام اطلاع رسانی و غیره نقش خود را به عنوان یک نهاد توسعه‌ای و جذاب کردن آن صنعت انجام داده است.

وی افزود: هدف از انجام این کارها در ماه‌های گذشته دو چیز است یکی جذابیت سرمایه‌گذاری در صنعت که باعث اشتغال و بهبود بهره‌برداری می‌شود و هدف دوم ارتقاء وضع معیشت زنبورداران است.

بانکی پور گفت: برای حفظ و نگاهداشت سرمایه‌ها در صنعت زنبورداری این برند قرار نیست تجاری باشد یا به رقابت با برندهای تجاری بپردازد بلکه نشان تایید کیفیتی است تا هم تولیدکنندگان با برند اکسیر بتوانند بهتر به بازارهای مصرف و صادراتی دسترسی پیدا کنند و هم مصرف کنندگان با این نشان بتوانند به راحتی و با خیال آسوده عسل طبیعی ایرانی را خریداری کنند.

وی تصریح کرد: معرفی برند اکسیر برای عسل ایرانی به معنای آن نیست که فقط این برند استاندارد است و سایر برندها تقلبی است بلکه به این معناست که اکسیر متعلق به همه زنبورداران و تولیدکنندگان واقعی عسل است که می توانند از آن برای افزایش درآمدها و سهم خود در بازار اقدام کنند و منافع و درآمدهای این برند تجاری در نهایت به تمام پرورش دهندگان زنبور عسل منتقل می‌شود.
 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8279 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۶ مهر بازدید: 1848 ساعت: 4:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
2 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
4 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
6 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
7 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
8 دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
9 شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
10 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
11 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم پرچربی رفتار و احساس را تغییر می‌دهد محققان کانادایی اعلام کردند که خوردن غذاهای چرب و ...

  کبد چرب بمب ساعتی در بدن انسان نشانه‌ها و علائم بیماری‌های مختلف به ما کمک می‌کند...

  چیزهایی که در مورد شکر نمی دانید اینجا بخوانید مضرات شکر که به آن سم سفید هم می گویند، زیاد است ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای ممنوع برای شب قبل از عروسی خیلی از عروس و دامادها قبل و روز عروسی‌شان آن قدر مشغول کارهای مختلف هستند که حتی غذا خوردن را فراموش می‌کنند و البته عده ای‌ هم چیزهایی می‌خورند که مناسب نیست.
زندگی شاداب‌ با این 10خوراکی انسان از همان آغاز خلقت به‌دنبال اکسیر جوانی بوده تا بتواند سالم و شاداب زندگی کند و طول عمر بیشتری داشته باشد. گرچه هنوز هم نتوانسته به این معجون خالص دست یابد، اما مصرف بعضی غذاها در رژیم غذایی روزانه دست‌کمی از اکسیر جوانی ندارد.
دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»
سه راهکار برای ‌تحول در بخش کشاورزی و رشد امنیت غذایی پایگاه خبری لقمه: برای تامین بهتر غذای مردم و رشد امنیت غذایی در کشور، باید پوست‌اندازی جدیدی در سیاست‌گذاری کشاورزی ایجاد شود و سه تحول اساسی رخ دهد.