سیگارهای لایت هم سرطان زا هستند


یک فوق تخصص ریه گفت: نیکوتین موجود در سیگار باعث ایجاد نشاط کاذب می‌شود، حال اگر مقدار نیکوتین سیگار مصرفی کم شود، فرد برای جبران نیکوتین به کشیدن سیگارهای بیشتری روی می‌آورد، یعنی تعداد سیگارهای مصرفی افزایش می‌یابد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، حسن‌الله صادقی گفت: دود سیگار حداقل دارای چهار هزار نوع ماده سمی است. یکی از این مواد به اسم نیکوتین هنگامی‌که وارد ریه و بدن فرد می‌شود بر روی بعضی گیرنده‌ها اثر گذاشته و در فرد احساس شادابی و نشاط را به وجود می‌آورد. همین احساس شادابی باعث وابستگی فرد به سیگار وابسته می‌شود.

وی ادامه داد: تعدادی از مواد سمی حاصل از دود سیگار پس از ورود به ریه حل و وارد خون می‌شوند و سرطان‌هایی همچون مثانه و پانکراس را ایجاد می‌کنند. امروزه ارتباط بین مصرف سیگار و ابتلا به سرطان‌هایی همچون حلق و زبان، مثانه و پانکراس، قلب و پستان ثابت‌شده است و بیشتر بیماران مبتلابه این سرطان‌ها، دارای سابقه مصرف سیگار هستند.

این فوق تخصص بیماری‌های ریوی افزود: باید بدانید که یک فرد سیگاری زمینه ابتلا به حداقل 25 نوع سرطان را دارد و افرادی که سیگار‌های بدون فیلتر استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان‌های زبان و حنجره قرار می‌گیرند.

صادقی در پاسخ به این سؤال که آیا خطر ابتلا به سرطان در مصرف‌کنندگان سیگار‌های لایت که نیکوتین آن‌ها کم است، کاهش پیدا می‌کند یا خیر، گفت: نیکوتین موجود در سیگار با تأثیرگذاری بر روی بعضی اعصاب سبب ایجاد نشاط می‌شود، حال اگر مقدار نیکوتین سیگار مصرفی کم شود، فرد برای جبران نیکوتین به کشیدن سیگارهای بیشتری روی می‌آورد، یعنی تعداد سیگارهای مصرفی افزایش می‌یابد؛ پس عملاً تفاوتی بین مصرف سیگار با نیکوتین کم‌تر و سیگارهای معمولی وجود ندارد.

وی گفت: باید دانست سیگار یک معضل جامعه بشری است و به‌طور واضح از حدود 30 سال قبل هشدارها درباره عوارض آن شروع شد اما متأسفانه مصرف سیگار هنوز در حال افزایش است و این مسئله در کشور‌های جهان سوم بیشتر به‌ چشم می‌خورد.

صادقی در پایان گفت: به‌طورکلی می‌توان گفت موادی که از دود شدن تنباکو وارد ریه می‌شوند سرطان‌زا هستند و فرقی نمی‌کند که این دود ناشی از قلیان باشد یا سیگار.

 بیش از یک میلیارد نفر در دنیا و حدود 10 میلیون نفر در ایران سیگار مصرف می‌کنند و متأسفانه گرایش به سیگاری شدن به‌سرعت در بین نوجوانان و جوانان در حال افزایش است؛ همچنین نرخ مرگ‌ومیر در میان سیگاری‌ها اصولاً دو برابر کسانی است که تاکنون سیگار نکشیده‌اند و خطر ابتلای به سرطان ریه و حمله قلبی برای آن‌ها بسیار بالاست.

به‌طوری‌که طبق آمار هر 7 ثانیه یک نفر در دنیا و هر 10 دقیقه یک نفر در ایران بر اثر مصرف سیگار می‌میرد و با توجه به روند رو به رشد مصرف سیگار، پیش‌بینی می‌شود در 10 سال آینده این مرگ‌ومیر در کشور به یک نفر در دو و نیم دقیقه برسد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 8312 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۲۵ مهر بازدید: 1209 ساعت: 8:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
2 چای داغ خطر سرطان مری در چه افردای افزایش می دهد؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
3 آسیب ریوی ناشی از سیگارکشیدن با چه مواد غذایی بازیابی می شود ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
4 ترک سیگار با مصرف 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
5 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
6 روش‌های‌ درمان و پیشگیری از کبد چرب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
7 غذاهایی که دندان‌هایتان را لکه‌دار می‌کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
8 بهترین رژیم غذایی ضد سرطان ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
9 خوردن سیب و گلابی از ابتلا به بیماری ریوی پیشگیری می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت
10 چاقی از سیگار و سرطان‌ها جلو زد! ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ آذر
11 افراد چاقی که مسخره می‌شوند زودتر می‌میرند ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهکارهای عملی کاهش مصرف نمک میانگین روزانه مصرف نمک در ایران 3 برابر استاندار...

  تا گرسنه نشده اید، غذا نخورید پایگاه خبری لقمه:تازه ترین مطالعات محققان غربی موی...

  ارزش غذایی و خواص انواع گوشت اگرچه بیشترمتخصصان تغذیه بر این باورندکه خوردن مقد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چیدمان منزلتان را یلدایی کنید وقتی به روزهای پایانی پاییز که شب یلدا حسن ختام آن است، نزدیک می شویم، بد نیست خانه هم رنگ و بویی دیگر بگیرد.
خوردنی های مفید برای افزایش میل جنسی چنانچه بی میلی ناشی از سردمزاجی باشد، استفاده از غذاهایی که طبع گرم دارند مفید خواهد بود.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
روغن زیتون خالص و مرغوب را بشناسید عضو شورای ملی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن، انتهای گلو را بسوزاند.