آغاز برنامه بسیج ملی تغذیه از 29 آذر در خوزستان وسراسر کشور


پایگاه خبری لقمه: مسئول دفتر بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان از آغاز برنامه بسیج ملی تغذیه از 29 آذر در استان همزمان با سراسر کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مهنوش صاحبدل در گفت‌وگویی، اظهار کرد: عصر کنونی، عرصه بیماری‌های غیرواگیر شده و ریشه اصلی بسیاری از این بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و اضافه وزن و چاقی تغذیه نامناسب است.

وی افزود: مصرف اقلام خوراکی پرخطر از جمله نمک، شیرینی‌ها و چربی‌ها با رواج فست‌فودها و غذاهای چرب و شور بسیار افزایش یافته و با تغییر سبک زندگی، شیوع بیماری‌های غیرواگیر نیز بسیار بیشتر شده است.

صاحبدل با بیان این‌که ویژگی بیماری‌های غیرواگیر، خاموش بودن این بیماری‌ها است؛ ادامه داد: بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های واگیر نیستند که سریع علائم بیماری در بدن فرد نشان داده شود تا بیمار بترسد و درصدد پیشگیری از پیشرفت بیماری برآید. همین دلیل، موجب می‌شود که بیماری در درازمدت خود را نشان دهد و بنابراین افراد الزامی برای رعایت رژیم غذایی و پرهیز از مصرف زیاد نمک و چربی و شیرینی احساس نمی‌کنند.

وی گفت: با توجه به شرایط اجتماعی و تغییر سبک زندگی، دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت بر آن شد که سند ملی کاهش بیماری‌های غیرواگیر را تنظیم کند؛ که کاهش مصرف نمک، شیرینی و چربی‌ها زیربنای اجرای این سند است.

مسئول دفتر بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: پیش از این نیز در سند ملی تغذیه تاکید شده که مصرف نمک و قند و شکر و چربی‌ها باید کاهش یابد و کارخانه‌های مواد غذایی زیر نظر این سند ملزم به کاهش 10 درصدی چربی‌ها، قند و شکر و نمک در محصولات تولیدی خود شده‌اند.

وی با اشاره به اهداف بسیج ملی تغذیه که از پایان آذرماه در سراسر کشور اجرایی می‌شود، گفت: هدف اصلی بسیج ملی تغذیه، آموزش عامه مردم به منظور افزایش سطح آگاهی و همچنین تکرار دانسته‌ها و به موجب آن تغییر نگرش و در نهایت تغییر عملکرد و رفتار جامعه در انتخاب تغذیه سالم است.

صاحبدل ادامه داد: در حال حاضر نیز بسیاری از مردم از آثار سوءتغذیه نامناسب و مواد غذایی پرچربی و پرشیرینی و شور آگاهی دارند، با این حال از آن‌جا که این آگاهی‌ها را تکرار نکرده ایم، مردم هنوز ضرر تغذیه نامناسب را باور نکرده‌اند.

وی افزود: از سوی دیگر، رقبای ما از جمله فست‌فود فروشی‌ها و تولیدکنندگان مواد غذایی با چربی و شیرینی و نمک بالا، با استفاده از تبلیغات موفق‌تر از ما بوده‌اند.

مسئول دفتر بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برنامه بسیج ملی تغذیه با تنظیم برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه، از 29 آذر تا 13 دی ماه به مدت 2 هفته در سراسر استان خوزستان همزمان با دیگر نقاط کشور اجرا خواهد شد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8449 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ آذر بازدید: 790 ساعت: 8:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضربه اطلاعات سپاه به شبکه انحراف و اخلال کلان آرد در ورامین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
2 اجرای طرح ارتقای بهره وری محصولات راهبردی کشاورزی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
3 بسیج به دنبال افزایش تولید ۵ محصول اساسی و امنیت غذایی /تاکید نماینده مجلس بر ضرورت کاهش واردات محصولات کشاورزی ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
4 اتفاقاتی مانند صف مرغ به ریشه اعتماد و انسجام مردم تیشه می‌زند/مطالبه گری امید بخش است ۱۴۰۰ جمعه ۱۳ فروردين
5 کشت زعفران برای نخستین بار در ایلام ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ خرداد
6 راهکارهای کاهش مصرف نمک در هنگام پخت ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ دي
7 بازنگری در استاندارد نان/ تبلیغ غذاهای پرنمک، چرب و شیرین ممنوع! ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ دي
8 امسال اولویت بسیج تغذیه، بر کاهش مصرف نمک و روغن است ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۵ دي
9 مصرف قلیان نسبت به 7 سال گذشته دو برابر شده است ۱۳۹۲ چهارشنبه ۶ آذر
10 باز کردن روزه با آب سرد ممکن است منجر به مرگ شود ۱۳۹۲ پنج شنبه ۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کدام غذاها کلسترول بالایی دارند؟ کلسترول زیاد در بدن باعث افزایش چربی می‌شود و خطرا...

  آب معدنی،محصولی که از پشت به سلامت خنجر می‌زند دستگاه‌های نظارتی، در بررسی‌هایی که از کارخانه‌های...

  موز را بهتر بشناسید این میوه حاوی پتاسیم فراوان است كه در كاهش سطح فشا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گیاهان خطرناک در دوران بارداری یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است.
آیا ماست هم خراب می‌شود؟ ماست بعد از گذشت تاریخ انقضا طعمی ترش پیدا می‌کند. البته خوردن ماست ترش هیچ ضرری ندارد اما فایده‌ای هم به بدن نمی‌رساند. از ماست ترش‌شده می‌توان برای تهیه دوغ استفاده کرد اما ارزش غذایی بسیار کمتری نسبت به ماست شیرین دارد.
هشدار نسبت به بیماری تب خونریزی دهنده کنگو: گوشت بدون مهر دامپزشکی نخرید گوشت آلوده و بدون مهر تایید دامپزشکی ممکن است مصرف کنندگان را به بیماری تب خونریزی دهنده کنگو مبتلا کند.
با چربی های تیره به آسانی لاغر شوید! تا همین اواخر ، دانشمندان گمان نمی کردند که افراد بزرگسال دارای این نوع چربی باشند . بلکه تنها تصور می شود نوزدان برای حفظ گرمای بدن دارای چنین نوع چربی هستند و بعدها با شکل گرفتن ماهیچه های بیشتر این نوع چربی از بین می رود. اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که بیش از نیمی مردان زنان دارای این نوع چربی می باشند.