صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی
مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون
واریز یارانه یلدایی صحت ندارد
۸ توصیه تغذیهای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده
تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوریهای نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی
جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست
از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد
مسمومیت دهها فیلیپینی با خوردن لاکپشت در حال انقراض
خوردن این میوه اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش میدهد
نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی
مجله لقمه
ویژه نامه یلدا
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مجله لقمه
>
یادداشت و مقاله
>
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟
فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژهگزینی در حوزه صنایع غذایی، میگوید که تاکنون برای نامهای غذاها معادلسازی نکرده و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.
به گزارش پایگاه خبری
لقمه
، ایسنا نوشت: صفحه گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در تازهترین سلسله مطالب خود با عنوان «واژهشناسی» در این خصوص نوشته است: «احتمالاً شنیده یا خواندهاید که واژه خمیراک در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای pasta انتخاب شدهاست؛ اما، آنچه کمتر دربارهاش گفته میشود، آن است که این معادل برای استفاده در نام غذا ساخته نشده، بلکه، مانند بسیاری از واژههای تخصصی، برای متخصصان برگزیده شده تا «انواع محصولات خمیری را که از آرد زبرِ گندم سخت و در طی مراحل مختلفِ خمیر کردن و رشتهای کردن و خشک کردن حاصل میشوند»، چنین بنامند.
گروه واژهگزینی تغذیه و صنایع غذایی در اوایل دهه ۱۳۸۰ با حضور متخصصانی چون زندهیاد دکتر مسعود کیمیاگر، دکتر سیدابوالقاسم جزایری، دکتر محمد شاهدی، دکتر پروین زندی، دکتر فروغاعظم طالبان، و دکتر حسن لامع در فرهنگستان تشکیل شد. این گروه، در ابتدای فعالیت، بررسی واژههای مربوط به محصولات خمیری را در برنامه کاریِ خود قرار داد و تصمیم گرفت که با فارسیسازی آنها، کار را برای کاربران این اصطلاحات در دانشگاهها و کارخانههای صنایع غذایی سادهتر و دقیقتر کند.
چند واژه دیگرِ این مجموعه، که در دفتر اولِ واژههای مصوب در سال ۱۳۸۴ منتشر شده، عبارتاند از:
pasta خمیراک
macaroni نیرشته
spaghetti رِشتار
lasagna خمیربرگ
فرهنگستان تاکنون برای نامهای غذاها معادلسازی نکرده و برای غذاهای ملل، ازجمله پیتزا و پاستا و لازانیا و اسپاگتی و ماکارونی معادل فارسی نساختهاست.»
خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی
بازگشت به صفحه نخست
کد:
14473
تاریخ نشر:
۱۴۰۰ پنج شنبه ۶ آبان
بازدید:
1909
ساعت:
8:52 عصر
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
آیا پاستا به کاهش وزن کمک می کند؟
۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
2
خوردن اسپاگتی به سبک و روش ایتالیاییها
۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
3
پاستای هویج و پنیر ریکوتا
۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
4
پاستا فتوچینی با میگو و اسفناج
۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
5
طرز تهیه پاستا صدفی شکم پر
۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
6
ماکارونی و پاستا های خود را این گونه تزیین کنید
۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
7
غذای خود را پرینت کنید!
۱۳۹۶ سه شنبه ۲۴ مرداد
8
پاستا سزار انجل هِر«پاستاهای رشته ای و باریک»
۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
9
با مصرف پاستا رژیم غذایی بهتری داشته باشید
۱۳۹۵ شنبه ۲۳ بهمن
10
دستور پخت گام به گام رول مرغ
۱۳۹۳ شنبه ۱۲ مهر
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
دورهمی با فامیل
دورهمی با دوستان
شب نشینی خانوادگی
شب نشینی تنهایی
حضور در محل کار
یلدا برایم تفاوتی با شبهای دیگر ندارد
آرشیو
نتایج نظرسنجی
لطفا یک گزینه را انتخاب نمایید
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
آیا غذاهای ارگانیك واقعا سالمترند؟
متخصصان تغذیه و سلامت در یك مطالعه كیفی جدید دریاف...
مضرات و فواید رژیم های گیاه خواری
بعضی افراد به دلیل اعتقادات مذهبی یا برخی باورهایش...
وزارت بهداشت اسناد آلودگی میکروبی «دماوند» را منتشر کرد+ عکس
مدیران سازمان غذا و دارو با ارائه مستندات جدید، از...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
آلرژی و مشکلات گوارشی در کودکان با مواد غذایی با ماندگاری بالا
فلوشیب سمشناسی گفت: مواد غذایی با ماندگاری بالا به دلیل داشتن مواد افزودنی و شیمیایی باعث عوارض گوارشی و آلرژی در کودکان زیر ۲ سال میشود.
تقویت استخوانها به كمك موز
میوه شیرین غنی و كرم رنگ موز میوهای مطلوب برای تمام گروههای سنی از نوزادان گرفته تا افراد بزرگسال است.
کی هوس چه خوراکی میکنیم؟
حتماً شما هم افرادی را دیده اید که بعضی مواقع هوس می کنند که نوعی خوراکی خاص مصرف کنند حتی بعضی اوقات خود ما نیز به مصرف بعضی غذاها تمایل پیدا می کنیم.
میگرن و دانستنی هایی درباره آن
یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است