ناکامی مگس زیتون و اظهارات متفاوت


درحالی که سازمان حفظ نباتات علت کاهش چشمگیر خسارات ناشی از مگس باغ‌های زیتون را مبارزات غیرشیمیایی انجام شده می‌داند به نظر رییس شورای ملی زیتون نابارور بودن باغات کشور عامل کاهش این خسارات بوده است.

به گزارش لقمه، آفت مگس زیتون از مهمترین آفات در کشورهای حوزه دریای مدیترانه بوده که در تابستان سال 83 همزمان با گزارش این آفت، افزایش جمعیت و پراکنش آن به گونه‌ای بود که حدود 13 هزار هکتار از باغات 10 استان کشور از جمله قزوین، گیلان، زنجان، مازندران، گلستان، اصفهان، سمنان، مرکزی، ایلام و کرمانشاه را آلوده کرد.

در پی انتشار خبر آلوده شدن این باغات و تایید مجری طرح زیتون مبنی بر وجود آفت مگس زیتون در باغات گیلان، زنجان و قزوین، سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: با توجه به مبارزات غیر شیمیایی صورت گرفته، این آفت در باغات هیچ خسارت اقتصادی (بیش از یک درصد) به بار نیاورده است.

اما سید احمد بلند‌نظر - رییس شورای ملی زیتون - در این باره به ایسنا گفت: در سال گذشته به دلیل ناآور بودن باغات زیتون و کاهش چشمگیر تولید این محصول، مگس زیتون که یکی از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین آفات است، خسارت چندانی به بار نیاورد.

وی افزود: امسال نیز به دلیل وجود آفات و این‌که بیماری‌ها از ماه‌های قبل از فصل برداشت و در مرداد‌ و شهریورماه آغاز می‌شود، هنوز گزارشی از شیوع و گسترش آن اعلام نشده اما برای جلوگیری از شیوع بیماری باید باغداران و مسئولان برای مبارزه با این بیماری بسیج شوند.

رییس شورای ملی زیتون تاکید کرد: با توجه به اینکه امسال حجم تولید زیتون افزایش خواهد داشت، برای جلوگیری از گسترش آفت مگس زیتون و کاهش خسارات ناشی از آن باید وزارت جهاد کشاورزی تله‌های فرمونی، نوار‌های جلب‌کننده و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با این بیماری را به اندازه کافی در اختیار باغداران قرار دهد و باغداران نیز با توجه به فراوانی جمعیت آفت در باغ‌های خود از این شیوه‌ها استفاده کنند.

بلند‌نظر خاطر نشان کرد: در گذشته مگس زیتون در کشور وجود نداشت اما به دلیل برخی سودجویی‌ها از قاچاق میوه‌، باغات زیتون نیز به این آفت آلوده شدند که هیچ یک از مسئولان پاسخگوی این معضل که سال‌های سال کشور را درگیر کرد، نبودند. 




بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا

کد: 4123 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۹ خرداد بازدید: 3425 ساعت: 10:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
2 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
3 برخی خواص روغن زیتون که از آنها مطلع نیستید ۱۴۰۰ جمعه ۲۴ دي
4 برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون تا پایان فصل ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5 ادامه ممنوعیت واردات زیتون و روغن زیتون ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6 بهترین غذاهای ضد سلولیت را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
7 روش هایی برای تشخیص روغن زیتون فرابکر از سایر روغن‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 افزایش واردات روغن زیتون به کشور ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
9 سالانه حدود 5000 تن روغن زیتون به ایران قاچاق می‌شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
10 برداشت زیتون آغاز شد/قیمت زیتون ١٥ درصد کاهش یافت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
11 آیا مصرف روغن زیتون می تواند از ابتلا به دیابت پیشگیری کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دیابت هر 6 ثانیه یک قربانی می گیرد هر 6 ثانیه یک نفر در جهان بر اثر ابتلا به قند خون ...

  محصولات ارگانیک بخوریم یا نخوریم؟ متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید ادعا کردند برخلاف ...

  اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه در خصوص مصرف بی ح...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.
جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک پایگاه خبری لقمه: اگرچه ایرانیان پرمصرف‌ترین چای‌خوران جهان نیستند اما در جمع پنج کشور پرمصرف قرار دارند.
از همین امروز این خوراکی‌ها را نخورید/تغییر الگوی مصرف چیست پایگاه خبری لقمه: برای سلامتی بدنمان بهتر است مواد غذایی و نوشیدنی‌های مضر را بشناسیم و بدنمان را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ها قرار ندهیم.
ارتباط تغذیه با جرم و جنایت دانشمندان در تحقیقات خود متوجه شدند مصرف شکلات در کودکان می‌تواند باعث بروز مشکلات رفتاری در سنین نوجوانی و بزرگسالی شود. طبق این تحقیقات افرادی که در سنین کودکی خود به میزان زیادی شیرینی، شکلات و نوشابه مصرف می‌کنند در بزرگسالی با احتمال بیشتری دست به جرم و جنایت می‌زنند.