ماجرای سوسیس و کالباس تقلبی به کجا رسید


سوپر مارکت و بازار پر شده از سوسیس و کالباسی که معلوم نیست چگونه و با چه مواردی ساخته شده است. چندی پیش رئیس سازمان غذا و دارو خود اعلام کرده بود که برخی از سوسیس و کالباس‌ها با آشغال مرغ درست شده و به صورت قاچاق در بازار فروخته می‌شوند. تولید سوسیس و کالباس تا حدی در کشور ما وجود دارد اما به نظر می رسد که نظارت درستی از طرف سازمان غذا و دارو، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر اماکن و تولید کنندگان وجود ندارد و اگر هم وجود دارد به میزان کافی نیست چرا که انواع مارک‌ها مانع از تشخیص درست این گونه محصولات شده است.

به گزارش لقمه مهندس غلامی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در این خصوص در گفتگو با سینانیوز بیان کرد: «بازرسان مرکز سلامت محیط و کار در سراسر کشور کلیه مراکز و اماکن را بر مبنای برنامه‌هایی که دارند کنترل و نظارت می‌کنند و به محض اینکه موراد تخلف را مشاهده کنند اقدامات قانونی را با معرفی و توقیف به مراجع قضایی ارائه می‌دهند.» وی در ادامه با اشاره به تهیه سوسیس با آشغال‌ مرغ یادآورشد: «سازمان دامپزشکی وظیفه کنترل فراورده‌های دامی مثل مرغ، گوشت و ماهی را بر عهده دارد و این موضوع هیچ ارتباطی به وزارت بهداشت ندارد.» معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: «زمانی که این آشغال مرغ برای تولید سوسیس و کالباس استفاده می‌شود پرسنل و زیر مجموعه غذا و دارو وظیفه نظارت بر آن را بر عهده دارند و در هنگام عرضه به بازار، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر آن نظارت می‌کند.»
مهندس غلامی بیان کرد: «سوسیس و کالباس فله‌ای در بازار وجود دارد ولی به این معنا نیست که همه آنان از آشغال مرغ درست شده باشند. مشخصات اولیه روی سوسیس و کالباس درج شده است و همکاران ما نیز با نظارت این موارد را گزارش می‌دهند.» این درحالی است که با وجود مشخصات و بسته بندی‌های تقلبی که در بازار وجود دارد حتی خود بازرسان هم به سختی می‌توانند مواد غیر بهداشتی را تشخیص دهند چه برسد به مردم. از طرفی دکتر عبداللهی، رئیس دفتر تغذیه نیز مسئولیت این موضوع را به سازمان غذا و دارو واگذار کرد. به راستی سمت‌هایی که در حال حاضر این افراد بر عهده دارند چه زمانی برای مردم کشور ما مفید و موثر خواهند بود؟ اگر هم وجود نداشت توپ را به زمین کدام مسئول می‌انداختند تا جوابگو باشد. بنابراین در این زمینه سازمانهای غذا و دارو، دامپزشکی، مرکز سلامت محیط کار و بهبود تغذیه باید با همکاری یکدیگر پاسخ این سوالات را داده و پاسخگوی مردم باشند.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 1004 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۲۹ ارديبهشت بازدید: 4273 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک تن قارچ فاسد در تولیدی سوسیس و کالباس کشف شد ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
2 سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۰ آبان
3 نکاتی درباره فریز کردن مواد غذایی/اینفوگرافیک مدت نگهداری از مواد غذایی در فریزر ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
4 صبحانه چه غذاهایی نخوریم ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
5 کیت تشخیص آلودگی مواد غذایی ساخته شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
6 برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
7 آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
8 آزادی مشروط مصرف خمیر مرغ در سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
9 با حذف این 5 خوارکی سلامتی‌تان را تضمین کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
10 سازمان استاندارد شرایط استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس را اعلام کرد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد
11 شرکتهای تولید کننده سوسیس و کالباس نظارت می‌شوند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت