برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟


پایگاه خبری لقمه: نظر مدیر کل استاندارد استان تهران درباره کیفیت سوسیس و کالباس این محصولات غذایی پر حاشیه را مشاهده نمایید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، از نگاه کارشناسان دو مسأله اصلی در موضوع استفاده از سوسیس و کالباس وجود دارد که سوسیس و کالباس از چه موادی تهیه می‌شود و در تهیه این فرآورده آیا از استانداردهای تعیین شده، تبعیت می‌کنند. مهندس مسلم بیات مدیرکل استاندارد استان تهران به پرسش هایی در خصوص شرایط استاندارد تولید این محصول پاسخ داد.

 
با توجه به بحث هایی که در گذشته پیرامون چگونگی تولید سوسیس وکالباس در کشور مطرح بوده ومدتی نیز بسیار خبرساز شده بود ،اکنون تولید این محصول به لحاظ سلامت و استاندارد در چه وضعیتی قرار دارد؟ آیا بازهم برای مصرف آن منعی وجود دارد؟
 
فرآورده سوسیس و کالباس مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 2303 مشمول مقررات استاندارد اجباری است و کلیه واحدهای تولیدی استان تهران نیز ملزم به رعایت قوانین مربوطه و تولید محصولات مطابق با استاندارد ملی هستند . درصورت مغایرت محصول کارخانه ای با استاندارد ملی طبق روش اجرایی سازمان مجوز تولید این فرآورده تعلیق یا ابطال می شود و اجازه تولید آن تا زمان اصلاح و اخذ مجدد پروانه کاربرد علامت استاندارد امکان ندارد. در مورد سلامت این محصول ومیزان مصرف آن باید بگویم با توجه به اینکه در فرمولاسیون فرآورده سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده نظیر نیتریت سدیم به منظور جلوگیری از رشد میکروبی و افزایش مدت زمان ماندگاری محصول استفاده می شود ، لذا مصرف مستمر این فرآورده به مانند سایر فرآورده های دارای مواد نگهدارنده می تواند بر سلامت جامعه تاثیرگذار باشد .
 
ماجرای استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های سوسیس وکالباس به کجارسید ؟ همچنان از این ماده استفاده می شود ؟
 
طبق آخرین ویرایش استاندارد ملی ایران استفاده از خمیر مرغ در فرآورده سوسیس و کالباس و سایر فرآورده های گوشتی ممنوع شده است و هیچ واحد تولیدی مجاز به استفاده از آن نیست و در صورت مشاهده استفاده از این ماده در فرمولاسیون فرآورده ، واحد تولیدی به مراجع ذی صلاح قانونی معرفی و مطابق قانون با آن برخورد خواهد شد.
 
نحوه نظارت موسسه استاندارد بر روی تولید این فرآورده گوشتی چگونه است به بیان دیگر هرچند وقت یک بار این واحدهای تولیدی مورد بازرسی قرار می گیرند؟
 
واحدهای تولیدی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد سالیانه حداقل 2 بار مورد بازرسی قرار گرفته و 4 بارنیز از محصولات تولید شده نمونه برداری و در آزمایشگاههای اداره کل یا همکار سازمان ملی استاندارد مورد آزمایش قرار می گیرد . علاوه بر آن، تمامی واحدها، دارای مدیران کنترل کیفیت واجد صلاحیت از سوی سازمان ملی استاندارد هستند که در طول مدت فعالیت، بر محصولات تولیدی نظارت می‌کنند.
 
برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟ به عنوان مثال برخی از این فرآورده ها که بر روی آن عنوان 90درصد گوشت قرمز ذکر شده از کیفیت بهتری برخوردار هستند ؟
 
در فرمولاسیون تمامی فرآورده های سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده استفاده می شود . چه در فرآورده 90درصد گوشت یا فراورده40درصد گوشت. اما مصرف کنندگان برای تهیه این فرآورده باید حداقل به این نکات توجه کنند:ابتدا اینکه مطمئن شوند شرایط نگهداری محصول چگونه است یعنی در یخچال نگهداری شده است یا نه.دوم اینکه به تاریخ انقضای محصول توجه کنند درصورت نبود تاریخ تولید و انقضاء از خرید این محصول خودداری شود.
 
سومین نکته این است، این فرآورده گوشتی حتما باید دارای علامت استاندارد باشد. توجه به کد ده رقمی مندرج در زیر نشان استاندارد نیز ضروری است و مصرف‌کنندگان می‌توانند شماره مذکور را به سامانه 10001517 پیامک کنند و از اصالت نشان استاندارد آن مطمئن شوند.
 
در مورد فرآورده هایی با درصد گوشت کمتر یا بیشتر نیز باید بگویم در آنهایی که دارای درصد گوشت کمتری هستند از سایر مواد مانند سویا ، آرد و نشاسته استفاده می شود .و تفاوتی در مقدار مواد نگهدارنده ویا استاندارد بودن آن وجود ندارد.
 
از نگاه شما به عنوان یک کارشناس ،مصرف این محصول با وجود دارابودن شرایط استاندارد درچه حد ومیزان برای خانواده ها بدون مجاز است ؟
 
میزان مصرف این فرآورده به شرایطی مانند سن ، وزن و وضعیت جسمانی افراد بستگی دارد و تعیین الگوی ثابت برای مصرف این فرآورده برای همه ی گروهها وجود ندارد .لذاتوصیه می شود گروههای آسیب پذیر مانند کودکان ، سالمندان مادران باردار و شیرده نسبت به سایرین مصرف کمتری داشته باشند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 12204 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر بازدید: 2585 ساعت: 12:41 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک تن قارچ فاسد در تولیدی سوسیس و کالباس کشف شد ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
2 سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۰ آبان
3 نکاتی درباره فریز کردن مواد غذایی/اینفوگرافیک مدت نگهداری از مواد غذایی در فریزر ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
4 صبحانه چه غذاهایی نخوریم ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
5 کیت تشخیص آلودگی مواد غذایی ساخته شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
6 آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
7 آزادی مشروط مصرف خمیر مرغ در سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
8 با حذف این 5 خوارکی سلامتی‌تان را تضمین کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
9 سازمان استاندارد شرایط استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس را اعلام کرد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد
10 شرکتهای تولید کننده سوسیس و کالباس نظارت می‌شوند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف سبزیجات سدی در برابر سرماخوردگی استفاده از سبزی‌جات و لبنیات باعث می‌شود افراد کمت...

  شیر موز یا شیر نارگیل ؟ شیرموز و شیرنارگیل نوشیدنی‌های دلچسب و گوارایی است...

  8توصیه برای حفظ جوانی و زیبایی بعضی مواد غذایی تنها برای سیر شدن و لذت بردن خورده...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت