پروبیوتیک 2
نقش پروبیوتیک ها بر سلامت دهان و دندان


پایگاه خبری لقمه: پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های زنده ای هستند که توسط مهار یا کاهش میکروارگانیسم های پاتوژن منجر به بهبود سلامت انسان ها می گردند.شایع ترین باکتری های پروبیوتیک لاکتو باسیل و بیفیدو باکتریوم می باشند.

به گزارش خبر نگار پایگاه خبری لقمه، جهت تاثیر مطلوب در دهان باکتری پروبیوتیک باید این توانایی را داشته باشد که به سطوح دندانی متصل و وارد ترکیب بیوفیلم دندانی گردد.همچنین باید قادر به رقابت و پیش گیری از تکثیر باکتری های پوسیدگی زا باشد.جهت حصول بهترین نتیجه توصیه شده است که پروبیوتیک به صورت مداوم و روزانه مصرف گردد.برخی مطالعات پیشنهاد کرده اند که پروبیوتیک می تواند تعادل میکروبی  حفره دهان را بهبود بخشد.

به ویژه در صورت مصرف از همان ابتدای کودکی تاثیر آن افزایش می یابد.اما از سوی دیگر باید در نظر داشت که فلور طبیعی در کودکان به طور کامل تثبیت نشده است و باید در تجویز این نوع محصولات در کودکان احتیاط گردد.
روده انسان حاوی انواع بسیاری از باکتری ها(مفید/مضرو خنثی)است که باید در توازن باشند.در غیر این صورت علاوه بر مختل شدن وظایف فلور روده انواع بیماری ها نظیر عفونت ها آلرژی غذایی/خستگی مفرط/افسردگی/سردرد و بیماری های دیگر بروز می کند.


در افراد سالم باکتری های مفید در تولید تر کیبات مورد نیاز بدن مانند ویتامین ها و اسید های آلی نقش موثری به عهده دارند غالب هستند.در مقابل باکتری های مضر ترکیبات سمی و سرطان زا تولید می کنند.پروبیوتیک ها به تحریک رشد باکتری های مفید روده و یا کاهش بیماری زایی میکروب های مضر کمک می کنند و اثر بخشی آن ها تا زمانی است که پروبیوتیک مصرف شود.علاوه بر کمک به کمک به گوارش مولکول های پیچیده ترکیباتی مانند ویتامین ها و آنتی بیوتیک های مختلف را تولید کرده که برای بدن مفید است.همچنین پروبیوتیک ها در جذب ویتامین ها و مواد معدنی موجود در غذا نقش کمک کننده دارند.


در صورت متعادل نبودن فلور میکروبی روده و غالب شدن باکتری های مضر در روده نه تنها ترکیبات مغذی و ضروری توسط مخاط روده تولید نمی شود بلکه میزان ترکیبات مضر نیز افزایش می یابد. فلور میکروبی روده وابستگی زیادی به رژیم غذایی افراد دارد.بنابراین می توان توسط پروبیوتیک ها فلور میکروبی روده را تغییر داد و میکروب های مفید را جایگزین انواع مضر کرد.دیگر مزایای بالقوه پروبیوتیک ها در سلامت میزبان شامل کاهش استعداد به عفونت ها شامل اسهال عفونی حاد در نوزادان و بچه ها به ویژه اسهال ناشی از روتا ویروس ها عفونت های ادراری تناسلی و عفونت های دهانی-حلقی/پیش گیری و درمان تظاهرات آلرژیک/درمان عدم تحمل لاکتوز/تنظیم فشار خون و میزان کلسترول سرم/درمان بیماری های قلبی-عروقی و سرطان ها/رفع عوارض ناشی از مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها و به ویژه ظهور مقاومت باکتریایی می باشد.


بیفیدوباکتریوم در ضایعات پوسیدگی عمق در حفره دهان دیده می شود و نقش مهمی در پیشرفت پوسیدگی دارد.اما مشخص شده است که گونه های پروبیوتیک آن در افراد فاقد پوسیدگی فعال حتی می تواند پوسیدگی را کاهش دهد.


لاکتو باسیل قریب یک در صد از فلور میکروبی دهان را تشکیل می دهد. لاکتو باسیل خاصیت اسیدوریک بسیار بالایی دارد و می تواند در پی اچ برابر 3.5 زنده بماند که جهت بقا در پی اچ پایین موقت روده لازم است.
در چندین دهه اخیر لاکتو باسیل در تحقیقات دندان پزشکی بسیار مورد توجه بوده و روش های مولکولی مدرن این فرضیه را تایید کرده است که لاکتو باسیل بیشتر مرتبط با عاج ژوسیده بوده در نقطه پیشرفت ضایعه پوسیده وجود دارد و در شروع روند پوسیدگی نقشی ندارد.


ادامه دارد


 نویسنده: سارا حاج قاسم صابون پز


منابع
1. Metchnikoff E, Metchnikoff II, Mitchell SPC. The prolongation of life: optimistic studies. New York: Springer
Publishing Company; 2004. p. 31-60.
2. World Health Organization. Guidelines for the evaluation of probiotics in food. [cited 2002 May 1]; Available
from: URL: http://www.who.int/foodsafety/fs_management/en/probiotic_guidelines.pdf.
3. Meurman JH, Stamatova I. Probiotics: contributions to oral health. Oral Dis 2007; 13(5): 443-51.
4. Reid G, McGroarty JA, Angotti R, Cook RL. Lactobacillus inhibitor production against Escherichia coli and
coaggregation ability with uropathogens. Can J Microbiol 1988; 34(3): 344-51.
5. Boris S, Suarez JE, Barbes C. Characterization of the aggregation promoting factor from Lactobacillus gasseri, a
vaginal isolate. J Appl Microbiol 1997; 83(4): 413-20.
6. Twetman S, Stecksen-Blicks C. Probiotics and oral health effects in children. Int J Paediatr Dent 2008; 18(1): 3-
10.
7. Meurman JH. Probiotics: do they have a role in oral medicine and dentistry? Eur J Oral Sci 2005; 113(3): 188-96.
8. Bonifait L, Chandad F, Grenier D. Probiotics for oral health: myth or reality? J Can Dent Assoc 2009; 75(8): 585-
90.
9. Anderson MH, Shi W. A probiotic approach to caries management. Pediatr Dent 2006; 28(2): 151-3.
10. Doron S, Gorbach SL. Probiotics: their role in the treatment and prevention of disease. Expert Rev Anti Infect
Ther 2006; 4(2): 261-75.
11. Hart AL, Lammers K, Brigidi P, Vitali B, Rizzello F, Gionchetti P, et al. Modulation of human dendritic cell
phenotype and function by probiotic bacteria. Gut 2004; 53(11): 1602-9.
12.Isolauri E, Kirjavainen PV, Salminen S. Probiotics: a role in the treatment of intestinal infection and
inflammation? Gut 2002; 50 Suppl 3: III54-III59.
13. Parvez S, Malik KA, Ah KS, Kim HY. Probiotics and their fermented food products are beneficial for health. J
Appl Microbiol 2006; 100(6): 1171-85.
14. Szajewska H, Mrukowicz JZ. Probiotics in the treatment and prevention of acute infectious diarrhea in infants and
children: A systematic review of published randomized, double-blind, placebo-controlled trials. J Pediatr
Gastroenterol Nutr 2001; 33 Suppl 2: S17-S25.
15. D'Souza AL, Rajkumar C, Cooke J, Bulpitt CJ. Probiotics in prevention of antibiotic associated diarrhoea: metaanalysis.
BMJ 2002; 324(7350): 1361.
16. Huang JS, Bousvaros A, Lee JW, Diaz A, Davidson EJ. Efficacy of probiotic use in acute diarrhea in children: a
meta-analysis. Dig Dis Sci 2002; 47(11): 2625-34.
17. Nes IF, Diep DB, Havarstein LS, Brurberg MB, Eijsink V, Holo H. Biosynthesis of bacteriocins in lactic acid
bacteria. Antonie Van Leeuwenhoek 1996; 70(2-4): 113-28.
18. Silva M, Jacobus NV, Deneke C, Gorbach SL. Antimicrobial substance from a human Lactobacillus strain.
Antimicrob Agents Chemother 1987; 31(8): 1231-3.
19. Kim YH, Kim CH, Cho MK, Na JH, Song TB, Oh JS. Hydrogen peroxide-producing Lactobacilli in the vaginal
flora of pregnant women with preterm labor with intact membranes. Int J Gynaecol Obstet 2006; 93(1): 22-7.
20. Kalliomaki M, Salminen S, Arvilommi H, Kero P, Koskinen P, Isolauri E. Probiotics in primary prevention of
atopic disease: a randomised placebo-controlled trial.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 10370 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۱۳ آذر بازدید: 3010 ساعت: 1:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
3 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
4 افزایش تولید محصولات اساسی در استان قم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
5 «نوروز» با حضور علی نصیریان کلید خورد/ یک رئالیسم جادویی درباره نوروز ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
6 کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ خرداد
7 درباره ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم بیشتر بدانید ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
8 چه دلایلی بیشترین نقش را در افزایش وزن دارند؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
9 تدوین نقشه راه و برگزاری رویدادهای گردشگری غذایی در ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
10 رشد تجارت ایران با همسایگان در دولت سیزدهم؛ وعده‌ای که محقق شد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳ شهريور
11 احتمال انتقال آبله میمونی از طریق هوا وجود دارد ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سیگار و فست‌فودها از عوامل افزایش ابتلا به سرطان هستند دبیر اجرایی كنگره بین‌المللی هم‌اندیشی سرطان دانشگ...

  8 ریزه کاری مهم در آشپزی لقمه: آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد. د...

  چرا باید شیرینی و کیک را در خانه پخت؟ حتما می‌دانید كه قند و شیرینی زیاد برای شما بد است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این شایعات به ملون نمی چسبد! پایگاه خبری لقمه: ملون نه تنها سرطانزا نیست بلکه با توجه به خواص زیادی که دارد تقریباً شبیه ابرقهرمان میوه ها به نظر می رسد.
مواد غذایی مخصوص خانم‌ ها کدامند ؟ پنیر پارمسان برای تقویت استخوان و کلسیم برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید می‌باشد. ماست و شیر بدون چربی نیز بسیار مفیدند، اما چه کسی آنها را سه بار در روز مصرف می‌کند؟
این سوسیس كالباس‌های خوشمزه! همین چند سال پیش بود که انتشار گزارش اداره استاندارد تهران درباره کشف تخلفات گسترده در صنعت سوسیس و کالباس جنجال زیادی را در کشور به پا کرد و بسیاری از تولیدکنندگان فعال در این صنعت در مظان اتهام قرار گرفتند. از زمان انتشار آن گزارش تاکنون بیش از سه سال می‌گذرد. اما آیا در این مدت تحولی در کیفیت سوسیس و کالباس تولید داخل رخ داده است؟
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.