چگونه نودل فوری را سالم تر کنیم؟


پایگاه خبری لقمه: در سال 2015 تخمین زده شده که در سراسر جهان، 97 بیلیون بار نودل سرو شده است. کشورهای آسیایی در صدر مصرف کنندگان نودل فوری هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، آیا مصرف بالای نودل در میان مردم جای نگرانی هم دارد؟ نودل فوری را می توان به عنوان یک غذای معمولی در برنامه غذایی متعادل جا داد اما اگر از نودل به عنوان قسمت اصلی برنامه غذایی استفاده کنید، بدان معنا است که مقدار زیادی سدیم و کربوهیدرات تصفیه شده را وارد برنامه خود کرده اید.

برخی تحقیقات نیز اظهار کرده اند خوردن نودل فوری می تواند برخی از خطرات سلامت را افزایش دهد. نودل فوری کالری، چربی و سدیم بالایی دارد، همچنین فیبرش کم است و مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی نیز چندان در آن یافت نمی شود.

وقتی چنین ترکیبی خورده می شود می تواند خطر افزایش وزن و مشکلات سلامت را با خود به همراه داشته باشد.

 

 

نودل فوری سرشار از کالری چربی و سدیم است

 

یک بسته معمولی نودل فوری، کمتر از 200 کالری در هر وعده دارد. بیشتر بسته های نودلی که خریداری می کنید شامل دو وعده نودل هستند. بنابراین اگر یک بسته نودل مصرف کنید، در واقع چیزی نزدیک به 400 کالری دریافت کرده اید.

 

بیشتر این کالری از طرف آرد سفید تصفیه شده و روغن گیاهی می آید.

 

” یک بسته نودل فوری، حاوی 7 گرم چربی است که نیمی از آن را چربی های اشباع تشکیل می دهند. همچنین در این بسته 26 گرم کربوهیدرات و 5 گرم پروتئین نیز وجود دارد. “

 

از آنجا که نودل ها از آرد تصفیه شده درست شده اند، فیبر بسیاری کمی در آنها پیدا می شود: چیزی حدود 1 گرم در هر وعده.

 

علاوه بر اینکه نودل فیبر کمی دارد، موادمغذی آنچنان زیادی هم دراین غذا نمی توانید پیدا کنید. وقتی بسته کوچک طعم دهنده ای که همراه نودل است نیز به آن اضافه می کنید، میزان سدیم موجود در نودلتان بسیار بالا می رود.

بسیاری از مردم به دلیل خوردن غذاهای بسته بندی شده مقدار زیادی سدیم وارد بدن خود می کنند. استفاده از رژیمی که سرشار از سدیم باشد می تواند خطر فشار خون بالا را افزایش دهد که دلیل اصلی مشکلات قلبی و عروقی است.

تحقیقات نشان داده افرادی که زیاد از نودل استفاده می کنند، بیشتر در خطر بیماری های قلبی قرار دارند، دلیلش هم سدیم بالا و فشار خون حاصل از آن است.

 

 

نودل فوری، مواد مغذی بسیار کمی دارد

 

نودل فوری را نمی توان منبعی از ویتامین ها و مواد معدنی دانست. یک وعده نودل فوری می تواند تنها 10 درصد از آهن مورد نیاز در روز را به بدن برساند. نودل های فوری سدیم و پتاسیم بسیار کمی دارند.

 

تحقیقات دانشگاه پزشکی هاروارد نشان داده افرادی که برنامه غذایی سرشار از سدیم دارند و پتاسیم کمی مصرف می کنند بیشتر در خطر مرگ بر اثر حملات قلبی و دیگر مشکلات مربوط به آن قرار دارند.

از آنجا که نودل فوری غذایی سرشار از مواد مغذی نیست، نباید بخش عمده ای از برنامه غذایی ما را به خود اختصاص دهد.

خوردن مقدار زیادی نودل فوری می تواند به معنای کمبود فیبر، ویتامین و مواد معدنی در برنامه غذایی و همچنین مقدار زیادی کربوهیدرات تصفیه شده و سدیم باشد.

 

 

خطر سندروم متابولیک

 

در تحقیقی که سال 2014 انجام شد، محققان رژیم غذایی حدود 10.000 نفر را مورد بررسی قرار دادند. محققان می خواستند بدانند که آیا مصرف زیاد نودل با عوامل خطر کاردیومتابولیک مانند چاقی شکمی، کلسترول خون و سطح تری گلیسیرید ارتباط دارد یا خیر.

این عوامل خطر بعلاوه گلوکز و فشار خون بالا، ترکیبات تشکیل دهنده سندروم متابولیک هستند.محققان، شرکت کنندگان در تحقیق را به دو گروه تقسیم کردند: یک برنامه غذایی سنتی سرشار از برنج، ماهی، سبزیجات، میوه و سیب زمینی یا یک الگوی رژیم غذایی فست فود سرشار از غذاهای فرآوری شده از جمله نودل فوری.

افرادی که الگوی برنامه غذاییشان فست فود بود بیشتر دچار چاقی شکمی، LDL بالا، HDL پایین و تری گلیسیرید بالا بودند. محققان همچنین متوجه شدند مصرف بالای نودل مخصوصا روی سلامت خانم ها تاثیر می گذارد.

 

مستقل از دیگر عوامل رژیمی، خوردن نودل فوری بیش از دوبار در هفته، برابر است با خطر بیشتر سندروم متابولیک در خانم ها.

 

تحقیقات دیگری که روی بیش از 1.700 کودک انجام شد نشان داد کودکانی که بیشتر می خورند در مقایسه با کودکانی که مصرف نودلشان کم است، کالری و چربی بیشتر و میوه و سبزیجات کمتری دریافت می کنند.

 

نتایج تحقیق نشان می داد کودکانی که مصرف نودلشان بالا است کمتر از غذاهایی استفاده می کنند که مواد مغذی بالایی دارند و این کودکان بیشتر در خطر چاقی هستند.

 

 

نتیجه: چگونه نودل فوری را سالم تر کنیم؟

 

همانطور که گفته شد تحقیقات نشان داد خوردن زیاد نودل باعث افزایش خطر سندروم متابولیک در خانم ها و افزایش خطر چاقی در کودکان می شود. نکته مهمی که باید در نظر گرفت، تعداد دفعات مصرف و مقدار وعده های نودل است.

 

آیا می توان نودل را در یک برنامه غذایی سالم و متعادل جا داد؟ بله می شود اما نودل فوری را باید در مقدار کم استفاده کرد چون هم مواد مغذی اش کم است و هم سدیم و کالری بالایی دارد.

 

اگر نودل فوری بخشی از برنامه غذایی تان است مقدار وعده ای که مصرف می کنید را به خاطر بسپارید. یک بسته نودل شامل دو وعده است. برای خوردن یک وعده از آن حتما در کنارش از میوه، سبزیجات و پروتئین استفاده کنید با این کار به غذای خود تعادل بخشیده اید.

از سوی دیگر، خوردن یک بسته نودل ( 2 وعده ) به تنهایی سدیم و کالری بالایی را وارد بدنتان می کند و خبری از فیبر و دیگر درشت مغذی ها نیست. اگر به همراه نودل سبزیجات نیز مصرف کنید، این کار کمکتان می کند مقدار زیادی پتاسیم نیز دریافت کنید.

 

به جای اینکه از نودل های فوری به عنوان یکی از منابع اصلی غلات در برنامه خود استفاده کنید، سعی کنید منابع متنوع دیگری را نیز امتحان کنید. نیمی از غلاتی که استفاده می کنید باید از نوع کامل باشد. نودل فوری از غلات کامل به حساب نمی آید.

 

خوردن غلات کامل به جای نودل فوری و دیگر کربوهیدرات های تصفیه شده، کمک می کند میزان فیبر و مواد مغذی دریافتی خود را افزایش دهید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :دکتر کرمانی

کد: 10664 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ خرداد بازدید: 3213 ساعت: 1:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پاستا سزار انجل هِر«پاستاهای رشته ای و باریک» ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
2 مصرف سبزیجات با 13 راه متفاوت ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۸ تير
3 اختلاف کره‌ای‌ها و امریکاییان بر سر نودل ۱۳۹۳ دوشنبه ۳ شهريور
4 چرا نباید نودل بخورید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۱ ارديبهشت
5 دستور پخت سوپ مرغ و نودل مکزیکی ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي
6 دستور پخت لازانیای کدو حلوایی ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۷ دي
7 5 عادت عجیب مردم دنیا سر میز غذا ۱۳۹۲ جمعه ۱۰ خرداد
8 روش های آسان درست کردن نودل و ماکارونی ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۷ ارديبهشت
9 دستور پخت ماهی تند با سالاد نودل ۱۳۹۱ يکشنبه ۲ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود...

  مصرف فست فودها به كبد كودكان آسیب می رساند كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  خوردن عسل برای کودکان زیر یک سال ممنوع خیلی‌ها عسل را شیرینی بی‌ضرر می‌دانند و مرهم بسیار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بفرمایید غذای محلی واقعا هیچ لذتی به پای خوردن نمی‌رسد، همه ما غذاخوردن را دوست داریم مخصوصا بر سر سفره غذاهای سنتی و محلی كشورمان بنشینیم.
جشنواره سلامت نیازمند پافشاری بر اهداف خود است پایگاه خبری لقمه: دومین دوره جشنواره فیلم سلامت در حالی در حال برگزاری است که به نظر می رسد به رغم ادعای جریان ساز بودن، از اهداف متصور خود فاصله دارد.
شیرینی سوهان با گرانی‌ تلخ شد سوهان قم همواره یکی از شیرینی‌های سنتی کشور است و مانند باقلوای یزد، گز اصفهان، مسقطی شیراز و سوغات‌های خوش طعم سایر نقاط کشور دوستداران و خریداران ملیونی خود را داشت، اما مدتی است که قیمت بالای سوهان هم موجب نگرانی تولید کننده و هم نا رضایتی خریداران شده است.
230هزار تومان برای یک شام دو نفره‌ در تهران! این روزها رفتن به رستوران‌های لوکس به یک جاذبه‌ی گردشگری در تهران تبدیل شده و مردم تلاش می‌کنند، برای یک‌بار هم که شده، به رستورانی بروند که برای خودش اسم و رسمی دارد.