خواص خیار مزرعه ای با گلخانه ای یکسان است؟


پایگاه خبری لقمه: یکی از نشانه‌های بارز تشخیص خیار مزرعه از انواع گلخانه‌ای، بذرهایی است که در گوشت میوه پراکنده است. اگر خیار گلخانه را از وسط نصف کنید جای بذر را می‌بینید، اما خود بذر وجود ندارد. در خیارهای مزرعه بذر قابل مشاهده است و در زیر دندان احساس می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سرویس سبک زندگی فردا: خیار به دو روش گلخانه‌ای و مزرعه‌ای کشت می‌شود. این روزها، نوع گلخانه‌ای در مقایسه با خیار مزرعه، به دلیل ظاهر زیبا و کشیده‌ای که دارد بیشتر انتخاب و خریداری می‌شود؛ اما آیا خواص و فواید آن‌ها نیز یکسان است؟ پاسخ آن را در ادامه خواهید دانست. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت آنلاین بخوانید.

 

فرق میان خیارهای گلخانه‌ای و جالیزی در چیست؟ 

 

اغلب خانواده‌ها خیارهای گلخانه را به خیار‌های چاق و قطور و بی تناسب مزرعه‌ای ترجیح می‌دهند و این نوع خیار را برای پذیرایی یا مصرف روزانه مناسب می‌دانند، اما باید بدانید خیارهای گلخانه‌ای با وجود ظاهر زیبا و کشیده و رنگ سبز تیره و پوست بسیار صافی که دارند، بدون گوشت، آبکی و اغلب بیمزه‌اند و خیلی سریع پلاسیده می‌شوند. در مقابل، اگرچه خیارهای مزرعه قطور و کوتاه‌قدند و ظاهری کج و کوله دارند، اما بسیار خوشمزه و خوش عطر بوده و گوشت زیاد و آب کمتری دارند و ماندگاری آن‌ها بسیار زیاد است.

 

یکی از نشانه‌های بارز تشخیص خیار مزرعه از انواع گلخانه‌ای، بذرهایی است که در گوشت میوه پراکنده است. اگر خیار گلخانه را از وسط نصف کنید جای بذر را می‌بینید، اما خود بذر وجود ندارد. در خیارهای مزرعه بذر قابل مشاهده است و در زیر دندان احساس می‌شود.

 

معمولا خیارهای گلخانه‌ای در فصول پاییز و زمستان کشت می‌شوند و تا اواخر اردیبهشت‌ماه در بازار وجود دارند و بعد از آن خیارهای مزرعه وارد بازار می‌شوند و معمولا در تابستان خبری از خیارهای گلخانه نیست.

 

اصلی‌ترین مشکل خیارهای گلخانه سم‌های قوی است که در گلخانه به بوته‌های خیار زده می‌شود. این خیار‌ها به آفات و بیماری‌ها بسیار حساس هستند و برای جلوگیری از آفت زدگی و پربار شدن محصول، کشاورز مجبور به استفاده از سموم قوی است. این سم می‌تواند وارد شیره گیاه و حتی گوشت آن شود. از این رو توصیه بر این است که از این نوع خیار‌ها استفاده نشود و یا قبل از مصرف حداقل پوستگیری شوند. البته لازم استت بدانید با پوست کندن خیار، خطر ورود سم به بدن کاهش می‌یابد، اما حذف نمی‌شود.

 

مسمویت ناشی از مصرف خیارهای گلخانه معمولا بلافاصله پس از خوردن آن اتفاق نمی‌افتد و این سم در دراز مدت و به مرور زمان در بدن تجمع یافته و وقتی به دوز معینی رسید فرد را با علایمی، چون تهوع، سرگیجه، افزایش ضربان قلب و همچنین انواعی از مسمومیت‌ها دچار خواهد کرد. اما در مورد خیارهای مزرعه‌ای چنین مشکلی وجود ندارد.

 

خیارهای مزرعه را باید با کمترین میزان کودهای شیمیایی پرورش دهند، چون در غیر این صورت احتمال کم بار شدن محصول وجود دارد و در نتیجه مشکل حادی در مورد تجمع نیترات در این محصول وجود ندارد. این خیار‌ها گرچه در مقایسه با خیارهای گلخانه به دلیل تماس بیشتر با خاک، آلودگی زیادتری دارند، اما در صورتی که فاقد خراش و شکستگی باشند با شستشوی صحیح، آلودگی آن‌ها رفع شده، برای سلامت ضرری نخواهند داشت.

 

از نظر کالری، خیارهای گلخانه و مزرعه ارزش تغذیه‌ای چندان متفاوتی با یکدیگر ندارند، اما همان طور که گفته شد خیار مزرعه سالم‌تر و بهداشتی‌تر است.

 

این میوه به دلیل طبع سردی که دارد خنک کننده بدن و ضد تشنگی است و برای کسانی که در هوای گرم دچار التهاب و خستگی گرمایی می‌شوند یا هنگام دفع ادرار احساس سوزش می‌کنند مفید است. خیار همچنین به دلیل داشتن پتاسیم با افزایش ادرار در مصرف‌کننده سبب دفع سدیم اضافی و کاهش فشار خون فرد می‌شود و با کمک به عملکرد دو عضو سم زدای بدن یعنی کبد و کلیه، سموم را دفع می‌کند و پایین آورنده خوب اسید اوریک بالاست. علاوه بر این، با لینت مزاج، یبوست را برطرف می‌کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :fardanews

کد: 10942 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۹ فروردين بازدید: 2718 ساعت: 8:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
2 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 بذر هیبرید فلفل و خیار ایرانی رونمایی می شود ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
4 خیار برای چه کسانی مضر است؟/فواید خیار برای سلامتی ۱۴۰۱ شنبه ۱۱ تير
5 این نوشیدنی شما را از عطش در ماه رمضان می رهاند+طرز تهیه ۱۴۰۱ دوشنبه ۵ ارديبهشت
6 تفاوت قیمت ۴ محصول پرتقاضای میادین میوه و تره بار و سطح شهر چقدراست؟ ۱۴۰۰ شنبه ۶ آذر
7 رئیس اتحادیه میدان مرکزی تره‌بار تهران از کاهش قیمت خیار و موز در این هفته خبر داد ۱۳۹۹ يکشنبه ۲۶ بهمن
8 قیمت چه میوه هایی در میادین تره بار کاهش یافت ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
9 ۷ سبزی که موجب مرگ انسان می‌شوند ۱۳۹۶ جمعه ۵ آبان
10 راز و رمز‌های خوشمزه شدن لوبیا پلو ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
11 آکروشکا یک غذای روسی خوشمزه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نوشیدن شیر و آب فراوان راز تغذیه سالم در هوای آلوده دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهی...

  با مصرف حبوبات کلسترول بد را کاهش دهید بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف روزانه حبوبات پخته به...

  بخور نخورهای کبدی اگر می‌خواهید بدانید که برای سلامت کبدتان چه باید ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت