کودکان در روزهای گرم تابستان چه مواد غذایی مصرف کنند


پایگاه خبری لقمه: بهترین انتخاب‌های مواد غذایی برای کودکان در تابستان مصرف انواع میوه‌های فصل و آب میوه‌های تازه و مصرف ترکیبات خنک از خانواده شیر و لبنیات می‌باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در تابستان، تامین آب و الکترولیت‌ها برای بدن کودکان از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

 
به همین دلیل توصیه متخصصان تغذیه آن است که در تابستان برای پیشگیری از بروز گرمازدگی از مواد غذایی خنک، خوش طعم و مایعات، بیشتر از زمان‌های دیگر استفاده شود.
 
 
ترغیب کودکان به مصرف انواع میوه‌های تابستانی

مصرف میوه‌های تابستانی متنوع و خوش طعم برای کودکان توصیه می‌گردد.
 
البته والدین باید توجه نمایند که کودکان وابسته به نوع طعم میوه‌ها ممکن است تمایل به مصرف برخی میوه‌های تابستانی را بیش از سایر میوه‌ها از خود نشان دهند.
 
توت فرنگی (منبع غنی ویتامین C)، گیلاس و آلبالو و زردآلو (منابع غنی ویتامین‌ها و املاح)، هلو و سیب (میوه‌های سالم و خوش طعم) و موز از جمله میوه‌هایی هستند که توصیه می‌شود کودکان در فصل تابستان به تناوب از آن استفاده نمایند.
 
البته از آنجایی که کودکان نسبت به سموم شیمیایی موجود بر روی میوه‌ها حساس هستند، والدین باید توجه نمایند که حتما میوه‌ها را خوب شسته و در اختیار کودک خود قرار دهند.
 
به علاوه این که مصرف افراطی انواع میوه‌های فصل ممکن است احتمال بروز مسمومیت‌های گوارشی بخصوص اسهال را در کودکانی که دستگاه گوارش حساس دارند، افزایش دهد.
 
 
هندوانه بهترین دسر تابستانی برای کودکان
 
هندوانه با دارا بودن حدود 92 درصد آب و 8 درصد قند و با حجم بالایی از ویتامین‌ها و املاح می‌تواند به عنوان یک انتخاب خوب غذایی برای کودکان باشد.
 
در واقع مصرف هندوانه به عنوان دسر یا یک میان وعده بخصوص برای کودکان فعال می‌تواند به عنوان یک منبع تامین کننده مایعات بدن آنها نیز مطرح باشد.
 
البته هندوانه باید حتما شیرین و خنک باشد تا کودک با تمایل بیشتری از این میوه استفاده نماید.
 
 
بستنی و انواع ماست‌های منجمد
 
یکی از مواد غذایی که کودکان تمایل زیادی به مصرف آن در تابستان دارند، انواع بستنی‌ها می‌باشد. البته مصرف انواع بستنی‌های یخی به هیچ عنوان از نظر متخصصان تغذیه برای کودکان مفید نمی باشد.
 
به خاطر این که این نوع از بستنی‌ها حاوی مقادیر بالایی از مواد رنگ دهنده و طعم دهنده می‌باشند که می‌توانند باعث بروز حساسیت‌های غذایی در سنین بالاتر در کودکان شوند. بستنی‌های بر پایه شیر و لبنیات پاستوریزه، می‌توانند برای کودکان مفید باشند.
 
البته نباید فراموش کرد که به دلیل شکر مورد استفاده در این نوع بستنی‌ها، نباید کودکان در مصرف بستنی افراط نمایند. بهترین توصیه برای کودکان مصرف ماست‌های منجمد شده می‌باشد.
 
مادران می‌توانند ماست 3/5 درصد تهیه نمایند و مقداری از آن را هم زده و به مدت چند ساعت در فریزر قرار دهند سپس به کودک به عنوان یک ماده غذایی مشابه بستنی بدهند، بدون نگرانی از این که شکر زیادی وارد بدن کودک گردد.
 
آب میو‌های طبیعی جایگزینی برای انواع نوشیدنی‌های تجاری
 
به خاطر گرمای بالا در فصل تابستان و فعالیت بالای بدنی اکثر کودکان در این فصل، می‌بایستی برای پیشگیری از کم آبی بدن به مصرف مایعات بیشتر توجه شود. به همین دلیل مصرف آب ارجح‌ترین نوشیدنی در کودکان می‌باشد.
 
البته بسیاری از کودکان تمایل دارند از انواع نوشیدنی‌های تجاری و گازدار استفاده نمایند.
 
به همین دلیل والدین می‌توانند با تهیه روزانه انواع آب میوه‌های طبیعی تمایل کودک را به مصرف نوشیدنی‌های سالم و غنی از ویتامین‌ها و املاح به جای مصرف انواع نوشیدنی‌های گازدار و شیرین افزایش دهند.
 
فرزاد برهمندپور کارشناس ارشد تغذیه و ارتقای سلامت

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :زندگی آنلاین

کد: 11117 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير بازدید: 1456 ساعت: 12:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
2 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
3 قیمت روغن‌ و لبنیات در جهان کاهش یافت ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
4 یشترین افزایش قیمت موادغذایی در ۹ سال اخیر انگلستان ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت
5 آیا زنجیره تامین موادغذایی تهدید می شود؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
6 زمان آلودگی هوا با این موادغذایی بدنتان را سم زدایی کنید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
7 7 مواد غذایی که در درمان کبد چرب مؤثر اند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
8 مواد غذایی مفید و مضر برای کلیه‌ها را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
9 خوراکی‌های مفید برای افزایش قدرت باروری زنان ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
10 افزایش 12 درصدی صادرات محصولات صنایع غذایی ایران در نیمه نخست امسال ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
11 آیا نظارت کافی‌ بر سلامت موادغذایی‌ هست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حقایقی درباره اعتیاد به شکر ترک شکر رایج‌ترین تقاضای مردم در حال حاضر است، مثل...

  مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور...

  آشنایی با 12 عامل مسمومیت غذایی در تابستان سالمونلا باكتری‌ای است كه هر غذایی را می‌تواند آلو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین روش چربی‌سوزی چیست عضو کمیته پزشکی فدراسیون جهانی تناسب اندام و بدنسازی گفت: برای تناسب اندام و چربی سوزی بدن سه راه استفاده از رژیم غذایی، ورزش مناسب و مصرف مکمل‌های چربی سوز توصیه می‌شود.
روزانه 50 گرم از این ماده غذایی بخورید اسیدهای چرب امگا 3 علاوه بر محافظت از سیستم قلبی عروقی، از تكثیر سلول های سرطانی نیز جلوگیری می نمایند.
ماکارونی و برنج کلسترول را بالا میبرند بعضی ازافرادکه ازکلسترول بالا رنج می برند ، روش هایی راجستجـــــومی نمایندکه بتــــــوانند بر اساس آنها میزان کلسترول LDL خودراکاهش دهندواین امرتنها ازطریق تنظیم یک رژیم غذایی مناســـــب تحقق می یابد . در ادامه به بحث درموردبرنامه های غذایی مختلف می پردازیم که میتواننددرکاهش کلسترول LDL نقش داشته باشند .
نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.