داروخانه‌ها تنها محل عرضه مجاز فرآورده‌های طبیعی و سنتی


پایگاه خبری لقمه: مدیر کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از افزایش ۲۴۰ درصدی فرآورده‌های سنتی در دولت یازدهم خبر داد و در عین حال توضیحاتی را درباره امکان تقلب در این فرآورده‌ها ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر امیرحسین جمشیدی در گفت‌وگویی، درباره سیاست‌های سازمان غذا و دارو در حوزه فرآورده‌های طبیعی و سنتی، گفت: در بند "ه" برنامه پنجم توسعه، به صراحت اعلام شده که وزارت بهداشت ملزم است تا زمینه ترویج و توسعه فرآورده‌های طبیعی و سنتی را مهیا کند. البته وقتی می‌گوییم فرآورده طبیعی، بحث‌مان فقط داروهای سنتی نیست، بلکه بسیاری از فرآورده‌های منبعث از طبیعت را هم در نظر داریم که ماده موثره آنها از گیاه یا حیوان بوده و صناعی نیست.

 
وی با بیان اینکه بر این اساس برای ما همیشه این سیاست مطرح بوده که میزان استفاده از فرآورده‌های طبیعی و سنتی را نسبت به فرآورده‌های صناعی بالا بریم، افزود: بند ۱۲ سیاست‌های کلان سلامت که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است نیز به طور کامل به فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی می‌پردازد. از سوی دیگر شرایط کشور ما در زمینه تولید و اثرات‌ این فرآورده‌ها باعث می‌شود که نگاه ویژه‌ای در این حوزه داشته باشیم.
 
افزایش ۲۴۰ درصدی فرآورده‌های سنتی در دولت یازدهم
 
جمشیدی با بیان اینکه میزان فرآورده‌های سنتی ما در دولت یازدهم حدود ۲۴۰ درصد افزایش پیدا کرد، افزود: به طوریکه در حال حاضر مجموعا ۳۱۰۰ فرآورده‌ طبیعی یا سنتی داریم. این درحالیست که در ابتدای دولت تنها حدود ۱۰۰۰ فرآورده طبیعی یا سنتی داشتیم. این میزان رشد نشان می‌دهد اقدامات انجام شده در چهار سال اخیر در این حوزه بسیار زیاد بوده و اعداد و ارقام گویای آن است.
 
امکان تقلب در فرآورده‌های طبیعی و سنتی وجود دارد؟
 
مدیر کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره امکان تقلب در فرآورده‌های طبیعی و سنتی، گفت: اولا امکان تقلب در همه فرآورده‌ها وجود دارد. از طرفی ممکن است اشتباه هم در ترکیب فرآورده‌های طبیعی و سنتی رخ دهد. بنابراین در ارتباط با فرآورده‌های طبیعی همان آزمون‌ها و نظارت‌هایی را که سازمان غذا و دارو برای داروها و فرآورده‌های شیمیایی انجام می‌دهد، پی می‌گیریم. بنابراین نظارت به همان شکل در آنها وجود دارد و اقداماتی چون رهگیری، ثبت عوارض و شکایات و... را درباره آنها ایجاد کرده‌ایم.
 
داروخانه‌ها؛ تنها محل عرضه مجاز فرآورده‌های طبیعی و سنتی
 
وی با بیان اینکه از طرفی محل عرضه مجاز فرآورده‌های طبیعی و سنتی فقط داروخانه‌ها هستند و خارج از داروخانه محل عرضه‌ای برای آنها وجود ندارد، افزود: سلامتکده‌ها نیز طبق آیین‌نامه می‌توانند دواکده‌ای داشته باشند و فرآورده‌های مجوزدار و دارای تاییدیه از سازمان غذا و دارو را برای مصرف همان سلامتکده استفاده کنند؛ چراکه داروهایشان داروهای خاصی است.
 
جمشیدی با بیان اینکه ما در حال حاضر ۸۵۰ قلم فرآورده سنتی در کشور داریم، گفت: اگر یک سلامتکده‌ فرآورده‌ای داشته باشند که هنوز مجوز نگرفته، اما بر اساس اصول طب سنتی ساخته شده است، می‌توانند آن را تنها در حد مصرف خودشان تامین کنند. البته تامین آنها در مقیاس پایین هم به‌صرفه نیست.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11589 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد بازدید: 1668 ساعت: 9:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 صادرات جو پرک ممنوع شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
4 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
5 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
6 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
7 یک کارخانه غذایی افتتاح شد/ حتی یک ریال تسهیلات نگرفتیم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
8 گزارش تصویری افتتاح کارخانه صنایع مواد غذایی موجان ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
9 امضای تفاهم‌نامه با سازمان غذا و دارو برای تسریع ترخیص فرآورده‌های دارویی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 دبیر انجمن صنایع لبنی ایران از کوچک شدن بازار فرآورده های لبنی خبر داد ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
11 نشان ایمنی غذا به کدام شرکت تعلق می گیرد/ توانایی ایران در صادرات غذای حلال ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  همه چیز درباره سوپ لقمه: از حدود 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح كه انسا...

  آلوده ترین بخش یخچال را بشناسید محمدرضا کمالی، کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت ب...

  چه کسانی وقتی به رستوران می‌روند، سالاد نخورند! یك سازمان پشتیبانی از مصرف كننده در آلمان هشدار دا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لاین ایرانی نیازمند یاری ایرانیان/رقیب سالم نژاد انگلیسی مدیر کل تامین دام شرکت پشتبانی با تاکید بر عزم راسخ مجریان و متخصصان داخلی برای اصلاح روند تولید و مصرف گوشت مرغ، تصریح کرد با بازگرداندن نژاد ایرانی آرین به گستره تولید و همراهی عموم مصرف کنندگان، بساط مرغ‌های غول پیکر وارداتی برچیده خواهد شد.
گوجه فرنگى یا سیب طلایی یا سیب عشق! گوجه‌فرنگی كه امروزه یكی از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین صیفی‌جات در جهان است، برای سالیان متمادی به نام سیب طلایی یا سیب عشق معروف بود و تنها یك گیاه زینتی مورد استفاده در باغچه‌ها بود.
آشنایی با رژیم‌های لاغری و کاهش وزن منسوخ متأسفانه خیلی وقت‌ها کاهش وزن و لاغری همه خواب و خوراک فرد می‌شود و به کلی فراموش می‌کند که سلامتی و زنده بودن چیزی فراتر از چاقی و لاغری است.
میوه به جای شام؛ مفید یا مضر؟ برخلاف باور عموم، میوه‌ها هم چاق کننده‌اند و مصرف بیش از حد آنها مضر است.