توزیع نامناسب نهاده‌ها برای کشاورزان دردسرساز شد


پایگاه خبری لقمه: پرداخت یارانه به نهاده‌های تولید یکی از روش‌های حمایتی از بهره برداران بوده که حذف یارانه چالش هایی را در این بخش ایجاد کرده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، پرداخت یارانه به نهاده های تولید یکی از روش های حمایتی برای تقویت بنیه بهره برداران در این بخش به شمار می رود که حذف یارانه چالش هایی را در این زمینه ایجاد کرده است.

 
البته مشکلات کشاورزان تنها به این موضوع ختم نمی شود چرا که توزیع نامناسب نهاده ها در سایه کمبود نظارت مشکلات کشاورزان را دو چندان کرده است.
 
کارشناسان بخش معتقدند که ایجاد سامانه نظارت بر فروشگاه های عرضه و کددار کردن نهاده ها می تواند از توزیع نهاده های بی کیفیت و نوسان قیمت ها جلوگیری کند.
 
 هدایت اصغری مدیرعامل شرکت بازرگانی تعاونی کشاورزی ایران در گفتگویی، با اشاره به اینکه توزیع نامناسب نهاده ها یکی از چالش های بزرگ بخش کشاورزی است، اظهار کرد: برای سهولت دسترسی کشاورزان باید سامانه ای طراحی شود تا با اعمال نظارت دولت نهاده های تولیدی با کمترین هزینه عرضه شود.
 
وی افزود: کشاورزان با چالش هایی از قبیل تامین نهاده ها و فروش محصولات در بازار روبرو هستند در حالیکه تولیدکنندگان سایر کشورها تنها دغدغه تولید را دارند.
 
به گفته اصغری بی سامانی توزیع نهاده ها،ضربه مهلکی از حیث افزایش هزینه های تولید به کشاورزان وارد می کند.
 
مدیرعامل شرکت بازرگانی تعاونی کشاورزی تصریح کرد: با توجه به مشکلات متعدد تامین نهاده ها، وجود واسطه ها و نوسان قیمت در بازار امکان طراحی سیستم توزیع از سوی سازمان نظام مهندسی وجود دارد که انتظار می رود هر چه سریع تر این امر اجرا شود.
 
حذف یارانه نرخ کود را بالا برد
 
 محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی،گفت: توزیع نهاده های بخش کشاورزی شامل انواع کودها و سموم از طریق شرکت خدمات حمایتی و فروشگاه های سموم صورت می گیرد.
 
وی با انتقاد از نبود نظارت بر فروشگاه های عرضه نهاده های کشاورزی افزود: تعداد فروشگاه های سموم در برخی شهرستان ها به حد نصاب نرسیده که بتوانند تحت نظارت اتحادیه به فعالیت خود ادامه دهند.
 
  ملک زاده ادامه داد: نبود نظارت کافی در فروشگاه ها، عرضه سموم بی کیفیت و قاچاق را به همراه دارد که امکان تشخیص آن از سوی کشاورزان وجود ندارد.
 
به گفته وی نظام صنفی تنها مجموعه ای است که می تواند به تخلفات فروشگاه ها رسیدگی کند.
 
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به ضرورت کددار بودن تمامی نهاده ها بیان کرد: این امر سهولت بهره برداران در شناسایی و ردیابی نهاده ها و اعمال نظارت از سوی دستگاه های مربوطه را به همراه دارد.
 
وی با بیان اینکه توزیع نهاده های نامناسب بزگترین چالش کشاورزان به شمار می رود، افزود: در برخی مناطق کشاورزانی هستند که یک پنجم سهمیه خود نهاده دریافت نکردند و در مقابل میزان قابل توجهی نهاده در اختیار افرادی که فعالیتی در این حوزه ندارند، قرار می گیرد که این امر اجحاف در حق کشاورز است.
 
ملک زاده ادامه داد: از آنجا که توزیع بذور بی کیفیت، صدمه جبران ناپذیری به کشاورزان وارد می کند از این رو کددار کردن بذور جهت ردیابی و نظارت امری ضروری است.
 
این مقام مسوول درباه نوسان قیمت نهاده ها در بازار بیان کرد: همه ساله نرخ نهاده های اصلی تولید حداقل 17 درصد افزایش می یابد که این امر به سبب ناهمخوانی قیمت محصول با هزینه های تولید مشکلاتی ایجاد می کند.
 
وی با بیان اینکه بعد از هدفمندی یارانه قیمت نهاده ها به طور سرسام آوری افزایش یافت، تصریح کرد:  در دو سال اخیر عرضه کودهای شیمیایی از سوی شرکت خدمات حمایتی و پتروشیمی حداقل 10 تا 15 درصد افزایش یافت که این امر نیازمند ساماندهی تولیدکننده و توزیع کننده نهاده هاست تا بخشی از مشکلات کشاورزان کاهش یابد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 11971 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر بازدید: 1481 ساعت: 10:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
5 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
8 اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
9 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
10 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
11 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تأثیر شیر مادر بر رشد کودک

  خواب راحت با شیرموز یک متخصص کودک، مقاومت کودک در رفتن به رختخواب را ا...

  چه کسانی وقتی به رستوران می‌روند، سالاد نخورند! یك سازمان پشتیبانی از مصرف كننده در آلمان هشدار دا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نوشیدنی‌های خطرناک که موجب سرطان پروستات می‌شوند یک تحقیق نشان می دهد که مصرف تنها یک نوشیدنی گازدار در روز در افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان وجود دارد.
بااین میوه ها پوستتان را "لیزردرمانی" کنید قبل از آنکه به سراغ درمان های گران قیمت برای زیبایی پوست صورتتان بروید می توانید مصرف این میوه ها و سبزیجات و تاثیر معجره آسای آن بر پوست صورتتان را امتحان کنید.
لاغر شدن برای سلامت یا زیبایی آیا شما هم فکر می کنید هر قدر لاغرتر باشید، زیباتر هستید و کاهش وزن و لاغر شدن به بهبود کیفیت زندگی تان کمک می کند؟
راهنمای خرید و نگهداری ظروف و اشیای نقره نقره یکی از فلزات گرانبها و محبوب پس از طلاست که اکثر ما زیور‌آلات، مجسمه و آینه شمعدان یا ظروفی از این جنس در خانه داریم.اشیا و ظروفی که امروزه بیش از سابق مخاطب و خواهان پیدا کرده است و به همین دلیل در هر نقره‌فروشی مدل‌های گوناگونی از ظرف و ظروف از نمکدان و کارد و چنگال گرفته یا سرویس‌های چایخوری و... پشت ویترین جلوه‌گری کرده و دل از تماشاچیان پشت ویترین می‌برند. در این نوشتار ضمن اشاره به برخی از مواردی که هنگام خرید ظروف و اشیا نقره باید مدنظر قرار داد، به ارائه برخی اطلاعات در مورد این کالا پرداخته‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید، ادامه مطلب را بخوانید.