آغاز توزیع سراسری ویتامین "D" در دبیرستان‌ها


پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام توزیع مکمل ویتامین D در تمام دبیرستان‌های کشور جهت پیشگیری از عوارض ناشی از کمبود این ویتامین در دانش‌آموزان، در عین حال بر توزیع شیر غنی‌شده با این ویتامین در مدارس ابتدایی تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر زهرا عبداللهی در گفت‌وگویی، با بیان این که امسال هم برنامه مکمل‌یاری ویتامین D در دبیرستان‌های  کشور مطابق سال‌های گذشته ادامه دارد، گفت: برای پیشگیری از کمبود ویتامین D که پیامدهای سلامتی متعددی بر سلامت دانش آموزان دارد، برنامه مکمل‌یاری ویتامین D در تمام دبیرستان‌های دخترانه و پسرانه کشور طی تفاهم نامه‌ای که میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش منعقد شده، از سال ۱۳۹۳ اجرا می‌شود.

 
وی ادامه داد: هر دانش آموز ماهانه یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به مدت ۹ ماه در سال تحصیلی در مدرسه دریافت می‌کند؛ چراکه کمبود ویتامین D با عوارضی مانند کاهش جذب کلسیم و اختلال در رشد اسکلتی، کوتاه قدی، افزایش خطر ابتلا به نرمی استخوان و پوکی استخوان، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های اتو ایمیون مثل ام اس، آسم و آلرژی، دیابت، سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی - عروقی همراه است. علاوه بر مصرف ماهانه یک عدد مکمل ویتامین، استفاده از نور مستقیم آفتاب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روز نیز توصیه می‌شود.
 
عبدالهی تاکید کرد: ویتامین D در منابع غذایی به قدر کافی وجود ندارد. خوشبختانه در حال حاضر با همکاری صنایع  لبنی، شیر غنی شده با ویتامین D در دسترس قرار دارد و برای استفاده دانش آموزان نیز شیر توزیعی در مدارس باید از نوع غنی شده با ویتامین D باشد.
 
وی عنوان کرد: در سال گذشته در ۱۴ استان کشور شیر غنی شده با ویتامین D در مدارس توزیع شد. با توصیه دفتر بهبود تغذیه برای تامین ویتامین  Dدانش‌آموزان مدارس ابتدایی که تحت پوشش برنامه مکمل یاری ویتامین D قرار ندارند، لازم است در تمامی استان‌ها توزیع شیر غنی شده در اولویت قرار گیرد. همچنین آموزش معلمان، مراقبان بهداشت مدارس، دانش آموزان و اولیاء آنها توسط کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت و در قالب طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت انجام می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 12049 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر بازدید: 1364 ساعت: 1:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند
2 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
4 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
5 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
7 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
9 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
10 آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
11 خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درباره حساسیت غذایی كودكان چه می‌دانید لقمه: حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی ...

  با تغذیه برندگان جایزه نوبل آشنا شوید چندی پیش دانشمندان انگلیسی تصمیم گرفتند این راز بز...

  با دندان درد در ایام تعطیل چه کنیم؟ یکی از مشکلاتی که گاهی در ایام تعطیل برای برخی از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت