کشاورزی حفاظتی، دروازه ورود به تولید پایدار


پایگاه خبری لقمه: در شرایطی که کشور با بحران منابع آب و خاک دست و پنجه نرم می کند، کشاورزی حفاظتی مرهمی بر عطش زمین کشاورزی به شمار می رود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در شرایط کنونی که کشور با محدودیت فزاینده در منابع آب و خاک دست و پنجه نرم می کند، کشاورزی حفاظتی مرهمی بر عطش زمین کشاورزی به شمار می رود.

 
براین اساس وزارت جهاد بر استراتژی کشاورزی حفاظتی در راستای حفظ منابع پایه، کاهش هزینه تولید و نهاده ها تاکید دارد چرا که ناپایداری تولید، یکی از چالش های عمده بخش کشاورزی است.
 
 البته برخی کارشناسان معتقدند که کشاورزی حفاظتی، علم جدیدی نیست و سالهاست که این نوع کشاورزی در کشورهای اروپایی رواج دارد و  مسوولان تنها به سبب نبود امکانات و ادوات لازم از ترویج آن در کشور سر باز می زدند.
 
در شرایطی که افت آب های زیر زمینی و خشکسالی های پی در پی زنگ خطر را به صدا در آورد و همگان را درباره آینده زمین بدون آب، نگران ساخت، چاره ای جز  توسعه کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع پایه باقی نمی ماند.
 
 فرهاد زلقی مسوول کشت حفاظتی در معاونت زراعت در گفتگوییی، با اشاره به آخرین وضعیت کشاورزی حفاظتی در کشوراظهار کرد: امروزه در جهان، کشاورزی حفاظتی در سطحی معادل 180 میلیون هکتار در حال انجام است در حالیکه در کشور از مجموع یک میلیون و 700 هزار هکتار اراضی، 90 درصد آن به خاک ورزی حفاظتی و 10 درصد به کشاورزی حفاظتی اختصاص یافته است.
 
وی افزود: با توجه به محدودیت منابع پایه در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است که کشاورزی حفاظتی در سطحی معادل 3 میلیون هکتار از اراضی انجام شود.
 
زلقی با اشاره به اینکه مزایای کشاورزی حفاظتی بر هیچ کس پوشیده نیست، تصریح کرد:  حفظ رطوبت و عناصر خاک، افزایش عملکرد در واحد سطح، صرفه جویی در هزینه کاشت و مصرف نهاده ها از جمله مزایای این نوع کشاورزی به شمار می رود.
 
مسوول کشت حفاظتی در معاونت امور زراعت ادامه داد: با توجه به آنکه خاک، موجود زنده است از این رو نباید با گاو آهن زمین را شخم زد چرا که نابودی خاک در کنار بحران منابع آبی، غیر قابل جبران است.
 
زلقی با بیان اینکه یکی از استراتژی های مهم وزارت جهاد کشاورزی، اجرای کشاورزی حفاظتی است، تصریح کرد: از سال 93، کشاورزی حفاظتی در کشور کلید خورد که در صورت حمایت دولت در آینده ای نه چندان دور این مساله توسعه خواهد یافت.
 
این مقام مسوول با اشاره به اینکه تا کنون هیچ اعتباری به کشاورزی حفاظتی اختصاص نیافته است،بیان کرد: با توجه به آنکه کشاورزی حفاظتی با استقبال کشاورزان روبروست از این رو ارائه تسهیلات ارزان قیمت می تواند راهگشای توسعه این بخش باشد.
 
زلقی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و هزینه های بالای تولید، توسعه کشاورزی حفاظتی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی و تردد ماشین آلات کشاورزی، پایداری عملکرد و حفظ محیط زیست داشته باشد.
 
به گفته وی، کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع آب و خاک برای نسل های آینده اجرا می شود.
 
کشاورزی حفاظتی، دروازه ورود به تولید پایدار
 
عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  گفت: کشاورزی حفاظتی به سبب استفاده از آخرین تکنولوژی های روز دنیا توجه ویژه ای به منابع پایه و کاهش هزینه های تولید دارد.
 
به گفته وی، با توجه به محدودیت منابع آبی و بالا بودن قیمت تمام شده محصولات، کشاورزی حفاظتی مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
 
پاپی زاده ادامه داد: در کشاورزی سنتی، بی توجهی به منابع آب و خاک در زمان کاشت، داشت و برداشت هزینه های تولید کنندگان را به شدت افزایش داده است در حالیکه در کشاورزی مدرن به سبب استفاده از دستگاه های مکانیزه علاوه برکاهش هزینه های تولید، شاهد افزایش کیفیت محصولات نیز هستیم.
 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه ناپایداری تولید، یکی از چالش های بخش کشاورزی است،تصریح کرد: در شرایط کنونی که با محدودیت فزاینده منابع آب و خاک روبرو هستیم، کشاورزی حفاظتی نقطه عطفی برای تولید بخش کشاورزی است.
 
وی با اشاره به اینکه کشاورزی حفاظتی، راهکار مناسبی برای حفظ و اصلاح منابع کشاورزی است، افزود: در این روش به جای استفاده از روش های خاک ورزی رایج از خاک ورزی حفاظتی استفاده می شود به گونه ای که دیگر زیر و رو شدن خاک، ملاک نیست.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13461 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان بازدید: 27 ساعت: 2:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش بینی تلفات 200 هزار واحد دامی در کرمانشاه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
2 توزیع "جو" رایگان بین دامداران مناطق زلزله‌زده ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
3 انعقاد ۲ قرارداد همکاری با تولیدکنندگان برتر ماشین آلات‌کشاورزی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
4 سبزی و صیفی هایی با طعم آب آلوده ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
5 کارخانه های لبنی خواستار توقف خرید توافقی شیر خام هستند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
6 سازوکار خرید توافقی زعفران از طریق بورس کالا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
7 دومین نمایشگاه بین المللی تخصصی گوشت و فرآورده‌های گوشتی حلال آغاز به کار کرد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
8 مقام وزارت جهاد کشاورزی: صادرکنندگان سیب مشوق صادراتی دریافت می کنند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
9 یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آرد و نان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
10 شهیدزاده: شرکت‌های دانش بنیان اولویت تسهیلاتی بانک کشاورزی هستند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  ترفندهایی برای جلوگیری از پرخوری‌های شبانه تصمیم «شب‌ها ریزه خواری نمی‌کنم» از خرید در سوپرما...

  هویج کلسترول بد را کاهش می‌دهد مزایای هویج بسیار هستند از جمله برای دستگاه گوارش ...

  تغذیه‌ی مناسب برای ورزشکاران کوچک با وجود این که بچه‌ها متابولیسم متفاوتی دارند اما ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.
آشنایی با 5 جفت غذایی؛ سرشار از خواص فوق‌العاده همه ما می‌دانیم که ترکیب برخی غذاها با هم طعم مطبوعی را ایجاد می‌کند مانند تخم‌مرغ و ژامبون یا کره و عسل ولی برخی غذاها هستند که با ترکیب آن‌ها با هم از خواص مفید آن‌ها بسیار بیشتر و شگفت‌انگیز‌تر بهره‌مند خواهیم شد.
جوان رکورددار کاهش وزن ایرانی را بشناسید جوان 24 ساله سنندجی که طی مدت هشت ماه و 20 روز، 117 کیلوگرم از وزنش را کم کرده بود، تصمیم دارد تا رکورد خود را در ایران و جهان به ثبت برساند.
اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی/ زیاد عدسی نخورید! یک پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با اشاره به اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی، گفت: برخی از عادت‌های غذایی نادرست منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی و گوارشی می‌شود.