کشاورزی حفاظتی، دروازه ورود به تولید پایدار


پایگاه خبری لقمه: در شرایطی که کشور با بحران منابع آب و خاک دست و پنجه نرم می کند، کشاورزی حفاظتی مرهمی بر عطش زمین کشاورزی به شمار می رود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در شرایط کنونی که کشور با محدودیت فزاینده در منابع آب و خاک دست و پنجه نرم می کند، کشاورزی حفاظتی مرهمی بر عطش زمین کشاورزی به شمار می رود.

 
براین اساس وزارت جهاد بر استراتژی کشاورزی حفاظتی در راستای حفظ منابع پایه، کاهش هزینه تولید و نهاده ها تاکید دارد چرا که ناپایداری تولید، یکی از چالش های عمده بخش کشاورزی است.
 
 البته برخی کارشناسان معتقدند که کشاورزی حفاظتی، علم جدیدی نیست و سالهاست که این نوع کشاورزی در کشورهای اروپایی رواج دارد و  مسوولان تنها به سبب نبود امکانات و ادوات لازم از ترویج آن در کشور سر باز می زدند.
 
در شرایطی که افت آب های زیر زمینی و خشکسالی های پی در پی زنگ خطر را به صدا در آورد و همگان را درباره آینده زمین بدون آب، نگران ساخت، چاره ای جز  توسعه کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع پایه باقی نمی ماند.
 
 فرهاد زلقی مسوول کشت حفاظتی در معاونت زراعت در گفتگوییی، با اشاره به آخرین وضعیت کشاورزی حفاظتی در کشوراظهار کرد: امروزه در جهان، کشاورزی حفاظتی در سطحی معادل 180 میلیون هکتار در حال انجام است در حالیکه در کشور از مجموع یک میلیون و 700 هزار هکتار اراضی، 90 درصد آن به خاک ورزی حفاظتی و 10 درصد به کشاورزی حفاظتی اختصاص یافته است.
 
وی افزود: با توجه به محدودیت منابع پایه در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است که کشاورزی حفاظتی در سطحی معادل 3 میلیون هکتار از اراضی انجام شود.
 
زلقی با اشاره به اینکه مزایای کشاورزی حفاظتی بر هیچ کس پوشیده نیست، تصریح کرد:  حفظ رطوبت و عناصر خاک، افزایش عملکرد در واحد سطح، صرفه جویی در هزینه کاشت و مصرف نهاده ها از جمله مزایای این نوع کشاورزی به شمار می رود.
 
مسوول کشت حفاظتی در معاونت امور زراعت ادامه داد: با توجه به آنکه خاک، موجود زنده است از این رو نباید با گاو آهن زمین را شخم زد چرا که نابودی خاک در کنار بحران منابع آبی، غیر قابل جبران است.
 
زلقی با بیان اینکه یکی از استراتژی های مهم وزارت جهاد کشاورزی، اجرای کشاورزی حفاظتی است، تصریح کرد: از سال 93، کشاورزی حفاظتی در کشور کلید خورد که در صورت حمایت دولت در آینده ای نه چندان دور این مساله توسعه خواهد یافت.
 
این مقام مسوول با اشاره به اینکه تا کنون هیچ اعتباری به کشاورزی حفاظتی اختصاص نیافته است،بیان کرد: با توجه به آنکه کشاورزی حفاظتی با استقبال کشاورزان روبروست از این رو ارائه تسهیلات ارزان قیمت می تواند راهگشای توسعه این بخش باشد.
 
زلقی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و هزینه های بالای تولید، توسعه کشاورزی حفاظتی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی و تردد ماشین آلات کشاورزی، پایداری عملکرد و حفظ محیط زیست داشته باشد.
 
به گفته وی، کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع آب و خاک برای نسل های آینده اجرا می شود.
 
کشاورزی حفاظتی، دروازه ورود به تولید پایدار
 
عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  گفت: کشاورزی حفاظتی به سبب استفاده از آخرین تکنولوژی های روز دنیا توجه ویژه ای به منابع پایه و کاهش هزینه های تولید دارد.
 
به گفته وی، با توجه به محدودیت منابع آبی و بالا بودن قیمت تمام شده محصولات، کشاورزی حفاظتی مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
 
پاپی زاده ادامه داد: در کشاورزی سنتی، بی توجهی به منابع آب و خاک در زمان کاشت، داشت و برداشت هزینه های تولید کنندگان را به شدت افزایش داده است در حالیکه در کشاورزی مدرن به سبب استفاده از دستگاه های مکانیزه علاوه برکاهش هزینه های تولید، شاهد افزایش کیفیت محصولات نیز هستیم.
 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه ناپایداری تولید، یکی از چالش های بخش کشاورزی است،تصریح کرد: در شرایط کنونی که با محدودیت فزاینده منابع آب و خاک روبرو هستیم، کشاورزی حفاظتی نقطه عطفی برای تولید بخش کشاورزی است.
 
وی با اشاره به اینکه کشاورزی حفاظتی، راهکار مناسبی برای حفظ و اصلاح منابع کشاورزی است، افزود: در این روش به جای استفاده از روش های خاک ورزی رایج از خاک ورزی حفاظتی استفاده می شود به گونه ای که دیگر زیر و رو شدن خاک، ملاک نیست.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13461 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان بازدید: 1993 ساعت: 2:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
5 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
8 اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
9 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
10 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
11 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سرطان دهان چقدر خطرناک است؟ سرطان‌های دهان 2 تا 4 درصد مجموع سرطان‌ها را تشکیل...

  کله پاچه خورها بخوانند لقمه: کله پاچه غذایی سنتی و ایرانی است که طرفداران...

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.
ماجرای واکس روی پوست سیب چیست/ پارافین سرطانزا نیست! معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: پارافین در محصولاتی مانند سیب و مرکبات به‌عنوان جلادهنده و براق کننده استفاده می‌شود و سرطان‌زا نیست.
بادام زمینی خطر ابتلا به دیابت را كاهش می دهد مصرف حدود 50 تا 100 گرم بادام زمینی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 30 درصد و مصرف حدود 5 قاشق چای خوری كره بادام زمینی خطر ابتلا به دیابت را تا 20 درصد كاهش می‌دهد.
تغذیه‌ خوب علیه آلودگی هوا از همان‌جایی که نشسته‌اید، نگاهی به بیرون بیندازید. آسمان چه رنگی است؟ احتمالا رنگ اصلی آسمان هم بتدریج یادمان خواهد رفت و به همین آسمان دودگرفته عادت خواهیم کرد. جرات می‌کنید پنجره را باز کنید؟ جرات می‌کنید چند نفس عمیق بکشید و هوایی تازه کنید؟