ویژه امروز 2009
کارگردان : دیوید کاپلان
تهیه کنندگان : نیمیت مانکاد ، لیلین لاسال ، دکلان بالدوین
فیلمنامه : آصف ماندوی ، جاناتان بینیز
بر اساس کتاب ” رستوران سکینه ” نوشته آصف ماندوی
بازیگران : آصف ماندوی ، ناصرالدین شاه ، جس ویکسلر ، مدهور جفری ، هریش پتل و …
موزیک : استفان رمبل
زمان : ۹۹ دقیقه
محصول : آمریکا
خلاصه داستان :
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سمیر ( آصف ماندوی ) یک سوشف ( دستیار سرآشپز ) بسیار با استعدادی است که در یکی از رستورانهای معروف منهتن نیویورک کار می کند و بعد از آنکه نتوانست جایگاهی را که روی آن حساب کرده بود در رستوران بگیرد استعفا داد و تصمیم گرفت برای کارآموزی به پاریس برود اما سکته ناگهانی پدرش که یک رستوران هندی به نام ” قصر تندوری ” داشت ، باعث شد که او مجبور شود در گرداندن رستوران کمک کند . او که دست تنها شده بود و هیچ سررشته ای از پخت غذاهای هندی نداشت ، یک راننده تاکسی را که قبلا برای ایندرا گاندی آشپزی کرده بود ، استخدام می کند . اینجاست که او می آموزد تهیه یک غذای خوشمزه فقط داشتن رسیپی نیست بلکه حس آشپز هم باید در آن دخیل باشد . مثلا وقتی که اکبر ( با بازی ناصرالدین شاه ) می خواهد گرام ماسالا آماده کند مراسم خودش را دارد ، باید آهنگ مخصوص خودش را بگذارد و ظرف مخصوص را جلویش فرار دهد و ادویه ها را با هم مخلوط کند . ( گرام ماسالا ادویه هندی است که ترکیبی از انواع زیره ، فلفل ، جوز هندی ،تخم گشنیز، دارچین ، زرچوبه و …. است ) جمله جالب او این است که ادویه ها مثل سمفونی هستند و روغنی که آن ها را داخل آن تفت می دهیم ارکستر !
با ورود اکبر همه چیز تغییر می کند و سمیر هم تصمیم می گیرد رنگ و بوی جدیدی به رستوران بدهد اما پدرش که اصلا به او خوش بین نیست می خواهد رستوران را بفروشد و سمیر که ناامید از ادامه دوباره به محل کار قبلی اش بر می گردد با تبریک همکاران سابقش روبرو می شود . رستوران تندوری آنها موفق به کسب سه ستاره شده و بهترین رستوران هندی نیویورک معرفی شده است ! وقتی سمیر می خواهد این موفقیت را جشن بگیرد اکبر تصمیم به ترک او می گیرد و حالا خود اوست که باید از حس درونی اش استفاده کند و غذای ویژه را آماده کند .
داستان اپیزودهای رومانتیک هم دارد . سمیر که همیشه از همکار سابقش “کری ” خوشش می آمده به خودش جرأت می دهد تا او را برای شام دعوت کند و البته او هم تا آخر داستان او را پشتیبانی می کند .
سینی هایی که سمیر برای مشتریانش آماده می کند ترکیبی از آموزه های او از اکبر و آشپزی سنتی هندی است با تزیین های مدرن که او در آنها خبره است . سمیر که درنهایت توجه پدرش را جلب می کند سر آشپز قصر تندوری می شود و مورد تحسین همه واقع می شود .
یکی از صحنه های جذاب و خوشمزه فیلم قسمتی است که اکبر ، سمیر و کری وچند دوست دیگرش را به منزلش دعوت می کند . بشقاب بادمجان ، گوشت گوسفند ماسالا و نوعی نیمروی همزده مخصوص هندی از غذاهایی هستند که او آماده کرده و توجه به اینکه لذت خوردن هر غذایی با آداب و رسوم مخصوص آن ملیت و قوم است .در همین قسمت فیلم کری که یک دختر آمریکایی است غذای هندی را با دست به همان شیوه ی هندی ها می خورد .
آصف ماندوی که درهند دنیا آمده است و در انگلستان بزرگ شده ،در آمریکا توانست استعدادهنری خودش را نشان دهد.او چند سالی هم مجری یک شوی کمدی بود . این فیلم بر اساس کتابی است که خود او نوشته است .
سینما آشپزی های مرتبط
خانم داوت فایر 1993خانم داوت فایر ۱۹۹۳ سینما آشپزی : آن سوی پرچینسینما آشپزی : آن سوی پرچین سینما آشپزی : غذای روح ۱۹۹۷سینما آشپزی : غذای روح ۱۹۹۷ سینما آشپزی:چارلی و کارخانه شکلات سازی 2005سینما آشپزی:چارلی و ک
نقل از :آشپزباشی