روش تهیه حلیم خوشمزه برای سفره افطار


لقمه: حلیم، یکی از انواع غذای بسیار خوشمزه ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد که البته طرز پخت آن نیز کمی دشوار است.

مواد لازم :


گندم خورد شده یا گندم معمولی              400 گرم
گوشت سردست یا بوقلمون                    400 گرم
پیاز                                                  1 عدد
زردچوبه                                             نیم قاشق چای خوری
نمک                                                1 قاشق چای خوری
روغن یا کره                                       به مقدار نیاز
آب سرد                                            تقریبا 1.5 لیتر
شکر، دارچین و روغن                            به اندازه دلخواه


طرز تهیه گندم: گندم را معمولا باید گندم پوست کنده استفاده کنید، اما اگر گندم بدون پوست در دسترس نداشتید، می‌توانید گندم پوست دار استفاده کنید. اگر گندم پوست کنده نبود باید بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آن را از یک توری فلزی یک چیزی مثل آبکش رد کنید تا پوست‌های آن را بگیرید.

ظروف و وسایل لازم: دو عدد قابلمه یکی تقریبا 4 یا 5 لیتری و دیگری 6 تا 7


طرز تهیه:

قبل از شروع، گندم را از شب قبل در آب خیس کنید. بگذارید تا خوب آب جذب کند به این صورت مدت طبخ را هم کاهش می‌دهید. گوشت را همراه با 2 لیوان آب داخل قابلمه کوچکتر قرار دهید، پیاز را پوست بکنید و به چهار قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید، زردچوبه را هم بیفزاید و شعله اجاق را روی درجه متوسط قرار بدهید بگذارید گوشت خوب بپزد. گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دوم بریزید روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم بپزید تا نرم شود و دانه آن له شود. دقت کنید ته قابلمه نگیرد هر از چند دقیقه‌ای آنرا هم بزنید تا ته قابلمه نسوزد، اگر قبل از نرم شدن گندم، آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید. وقتی گوشت پخت آنرا از مایع خارج کنید و با ماشین آشپزخانه خورد کنید.

دقت کنید گندم باید خوب نرم شده باشد و دانه آن رفته باشد (یعنی دانه‌ها نباید کامل باشد، بصورت خمیر در آمده باشد). اگر گندم با پوست مصرف کرده‌اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید. حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفت در آمده را با گوشت کوبیده مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود (قوام بیاید). دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا ته قابلمه نگیرد حلیم نباید مثل گوشت کوبیده زیاد سفت و یا مثل آب گوشت زیاد شل و روان باشد. هنگام مصرف حلیم، می‌توانیم روی آن را دارچین پاشیده و با روغن حیوانی یا کره داغ و شکر نوش جان کنید. نان سنگک را من ترجیح می‌دهم ولی حلیم را می‌توانید با نان‌های دیگر هم سرو کنید.




کد: 1368 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۶ مرداد بازدید: 31621 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
2 بهترین آش زمستانی، شله قلمکار است ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲ دي
3 پخت و توزیع 14 هزار کیلوگرم شله‌زرد صلواتی در شیراز ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر
4 دستور تهیه دیگجه نذری مشهدی ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ آبان
5 چطور قیمه به غذای نذری و عزاداری تبدیل شد؟ ۱۳۹۳ دوشنبه ۵ آبان
6 دستور پخت پلو اسفندی؛ غذای شیرازی ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ دي
7 شله‌زرد غذای سنتی خوشمزه ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ مرداد
8 شله‌زرد غذای سنتی نشاط آور/ سحری شله زرد نخورید ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲ مرداد
9 نکات مهم درباره پخت شله زرد ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲ مرداد
10 ایده‌های جدید برای تزیین شله زرد سفره افطار ۱۳۹۲ يکشنبه ۳۰ تير
11 ایده‌های تصویری برای تزیین شله زرد ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۴ تير


نظرات


مهسا

بسيار عالي آموزش داده شده ممنون
نسیم

مرسی من عاشق حلیم هستم ممنون عالی اموزش دادین
goli

kheli ali mamnoooon

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای ضد سرماخوردگی همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابت...

  نصف آووکادو برای کنترل گرسنگی پایگاه خبری لقمه: اگر شما هم جزو افرادی هستید که ا...

  اعتیاد کودکان به فست فود تقویت عادات غذایی نادرست می‌تواند بزرگترین ظلم یک ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند ممنوعیت غذایی ندارند رئیس انجمن دیابت با بیان اینکه«نوع تغذیه افراد مبتلا به دیابت 2 بستگی به سن افراد مبتلا و وزن و فعالیت های جسمی آنها دارد.» گفت:«برای افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند محدودیت غذایی داریم اما ممنوعیت غذایی نداریم.»
«آب» بلای جان خالق «چالش سطل آب یخ» شد خبر غرق شدن مبتکر «چالش سطل آب یخ» شوک بزرگی برای هواداران و مجریان سطل آب یخ بود. این در حالی است که این چالش به تازگی وارد بعضی کشورها از جمله ایران شده و همچنان در حال گسترش است.
6 اشتباه رایج درباره لاغر شدن شما هم جزو کسانی هستید که می‌خواهند با روش‌هایی مانند شام نخوردن یا ورزش کردن بیش از حد و سنگین لاغر شوند؟ از اینکه نتیجه نمی‌گیرید تعجب می‌کنید؟ تعجبی ندارد چون راه را کاملا اشتباه می‌روید.
آزمایش چربی خون از چه سنی لازم است؟ چربی‌ها پس از آب و پروتئین سومین ماده تشکیل‌ دهنده بدن انسان هستند و مهم‌ترین منبع ذخیره انرژی در بدن محسوب می‌شوند.