مواد لازم : گندم خورد شده یا گندم معمولی 400 گرم گوشت سردست یا بوقلمون 400 گرم پیاز 1 عدد زردچوبه نیم قاشق چای خوری نمک 1 قاشق چای خوری روغن یا کره به مقدار نیاز آب سرد تقریبا 1.5 لیتر شکر، دارچین و روغن به اندازه دلخواه طرز تهیه گندم: گندم را معمولا باید گندم پوست کنده استفاده کنید، اما اگر گندم بدون پوست در دسترس نداشتید، میتوانید گندم پوست دار استفاده کنید. اگر گندم پوست کنده نبود باید بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آن را از یک توری فلزی یک چیزی مثل آبکش رد کنید تا پوستهای آن را بگیرید. ظروف و وسایل لازم: دو عدد قابلمه یکی تقریبا 4 یا 5 لیتری و دیگری 6 تا 7 طرز تهیه:قبل از شروع، گندم را از شب قبل در آب خیس کنید. بگذارید تا خوب آب جذب کند به این صورت مدت طبخ را هم کاهش میدهید. گوشت را همراه با 2 لیوان آب داخل قابلمه کوچکتر قرار دهید، پیاز را پوست بکنید و به چهار قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید، زردچوبه را هم بیفزاید و شعله اجاق را روی درجه متوسط قرار بدهید بگذارید گوشت خوب بپزد. گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دوم بریزید روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم بپزید تا نرم شود و دانه آن له شود. دقت کنید ته قابلمه نگیرد هر از چند دقیقهای آنرا هم بزنید تا ته قابلمه نسوزد، اگر قبل از نرم شدن گندم، آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید. وقتی گوشت پخت آنرا از مایع خارج کنید و با ماشین آشپزخانه خورد کنید.دقت کنید گندم باید خوب نرم شده باشد و دانه آن رفته باشد (یعنی دانهها نباید کامل باشد، بصورت خمیر در آمده باشد). اگر گندم با پوست مصرف کردهاید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید. حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفت در آمده را با گوشت کوبیده مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود (قوام بیاید). دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا ته قابلمه نگیرد حلیم نباید مثل گوشت کوبیده زیاد سفت و یا مثل آب گوشت زیاد شل و روان باشد. هنگام مصرف حلیم، میتوانیم روی آن را دارچین پاشیده و با روغن حیوانی یا کره داغ و شکر نوش جان کنید. نان سنگک را من ترجیح میدهم ولی حلیم را میتوانید با نانهای دیگر هم سرو کنید.