دستور پخت پلو اسفندی؛ غذای شیرازی


پلو اسفندی در آباده که یکی از شهرهای استان فارس است، در روز اول اسفند ماه تهیه و آماده می شود. در این پلو، معمولاً از هفت نوع غلات و حبوبات استفاده می‌شود. نوع لوبیای آن را می‌توانید بنابر ذائقه‌تان تغییر دهید. این غذا به‌صورت آش و شله نیز تهیه شده که در این صورت در آن از قلم و سیرابی گوسفند استفاده می‌شود و به نام آش اسفندی معروف است.

مواد لازم (برای ۴ نفر):

گوشت گوسفند (با استخوان) — ۴۰۰ گرم

پیاز (چهار قاچ‌شده) — ۱ عدد

زردچوبه (پودرشده) — ۱ قاشق چای‌خوری

عدس — یک دوم پیمانه

لوبیا سفید — ۲۱پیمانه

نخود — یک دوم پیمانه

ماش — یک دوم پیمانه

ادویه پلویی جنوب* — به مقدار لازم

میخک (پودرشده) — یک هشتم قاشق چای‌خوری

پیازداغ — ۱ پیمانه

برنج — ۵ پیمانه

جو — یک دوم پیمانه

گندم — یک دوم پیمانه

فلفل سیاه (پودرشده) و نمک — به مقدار لازم

کره — ۲/ پیمانه

روغن کرمانشاهی — به مقدار لازم

* ادویه پلویی جنوب شامل گل سرخ (پودرشده) و زیره سبز (پودرشده) از هر کدام ۲ قاشق چای‌خوری، دارچین (پودرشده) و زنجبیل (پودر‌شده) از هر کدام ۱ قاشق چای‌خوری، جوزهندی (پودر‌شده) و هل (پودر‌شده) از هر کدام ۲/ ۱ قاشق چای‌خوری است.




روش تهیه:

۱- در قابلمه‌ای مناسب، گوشت را به‌همراه پیاز و کمی زردچوبه بپزید. حبوباتِ خیس‌شده را نیز به‌طور جداگانه در قابلمه‌ای ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا بپزند؛

۲- پس از پختِ گوشت، آن را از قابلمه خارج کنید. ادویه پلویی جنوب، میخک و پیازداغ را به قابلمه بیفزایید. آبِ روی برنج خیس‌شده را خالی کرده و در قابلمه بریزید؛

۳- پس از چند جوش، حبوبات پخته‌شده و غلات خیس‌شده را به قابلمه بیفزایید. نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کرده، درِ قابلمه را ببندید تا برنج و غلات کاملاً پخته و آبِ آن تبخیر شود؛

۴- گوشت را وسط مخلوط پلو گذاشته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛

۵- کره را با سه قاشق سوپ‌خوری روغن کرمانشاهی روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی‌که بخار برنج بلند شد، روی آن ریخته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به‌مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدنِ پلو، آن را در دیس کشیده و سرو کنید.



پیشنهاد: در صورت عدم دسترسی به روغن کرمانشاهی، می‌توانید از روغن مایع یا کره استفاده کنید.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ساناز سانیا

کد: 6011 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ دي بازدید: 6266 ساعت: 3:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 «پتله پلو» همدانی در فهرست آثار ناملموس کشور ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
3 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
4 چرا رشته انسی در بازار کمیاب شده است/عبور از پنجاه فیلتر برای دریافت یک کیلو گندم!/صادرات ایران در دست دلالان است ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر
5 استقبال نوروزی موزه ویکتوریا و آلبرت لندن با غذاهای ایرانی ۱۳۹۹ جمعه ۲۹ اسفند
6 طرز تهیه پلوی تایلندی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
7 راز و رمز‌های خوشمزه شدن لوبیا پلو ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
8 طرز تهیه غذای دبی مجبوس ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
9 ته چین ؛ بهترین غذای زمستانی ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲ دي
10 روش تهیه خوروشی با طعم آلبالو ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۵ شهريور
11 روش تهیه مقلوبه پلـو؛ غذای ترکیه ای ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف زیاد نوشابه باعث فلج عضلانی می‌شود محققان هشدار دادند که مصرف زیاد نوشابه باعث می‌شود...

  روش جلوگیری از مسمومیت ناشی از مصرف کباب اداره استاندارد غذای انگلیس (FSA) هشدار داد که برا...

  اگر مایلید فرزند پسر داشته باشید صبحانه را کامل بخورید یک كارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه بحث ارتباط تغذ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف چه مقدار قهوه کشنده است محققان می‌گویند قهوه در صورتی که در حد اعتدال مصرف شود یک داروی بی‌خطر است و در مقابل مصرف بیش از اندازه آن برابر با مرگ است.
سایز کمر و پای زنان چه اهمیتی دارد؟ رازهایی در مورد سلامت شما كه در آینه خانه‌تان می‌توانید به آنها برسید. همین حالا بلند شوید و سراغ آینه بروید و به خودتان نگاهی بیندازید. سعی كنید تصویری فضایی از خودتان در ذهن‌تان بكشید و ببینید فرم كلی بدن‌تان چگونه است.
خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نیمه شمالی ایران به‌طور طبیعی رشد می‌کند و به‌ دلیل استفاده از میوه‌های آن، در نقاط مختلف نیز کشت می‌شود. عناب درختچه‌ای با برگ‌های سبز براق و فاقد کرک یا با کرک‌های بسیار پراکنده است.
اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان پایگاه خبری لقمه: روزه عبادتی است که فواید روحی و جسمانی فراوانی به همراه دارد. بنابراین رعایت نکات روزه داری و به ویژه نحوه تغذیه در این ماه مبارک حائز اهمیت است.