مواد لازم (برای ۴ نفر): گوشت گوسفند (با استخوان) — ۴۰۰ گرم پیاز (چهار قاچشده) — ۱ عدد زردچوبه (پودرشده) — ۱ قاشق چایخوری عدس — یک دوم پیمانه لوبیا سفید — ۲۱پیمانه نخود — یک دوم پیمانه ماش — یک دوم پیمانه ادویه پلویی جنوب* — به مقدار لازم میخک (پودرشده) — یک هشتم قاشق چایخوری پیازداغ — ۱ پیمانه برنج — ۵ پیمانه جو — یک دوم پیمانه گندم — یک دوم پیمانه فلفل سیاه (پودرشده) و نمک — به مقدار لازم کره — ۲/ پیمانه روغن کرمانشاهی — به مقدار لازم * ادویه پلویی جنوب شامل گل سرخ (پودرشده) و زیره سبز (پودرشده) از هر کدام ۲ قاشق چایخوری، دارچین (پودرشده) و زنجبیل (پودرشده) از هر کدام ۱ قاشق چایخوری، جوزهندی (پودرشده) و هل (پودرشده) از هر کدام ۲/ ۱ قاشق چایخوری است. روش تهیه: ۱- در قابلمهای مناسب، گوشت را بههمراه پیاز و کمی زردچوبه بپزید. حبوباتِ خیسشده را نیز بهطور جداگانه در قابلمهای ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا بپزند؛ ۲- پس از پختِ گوشت، آن را از قابلمه خارج کنید. ادویه پلویی جنوب، میخک و پیازداغ را به قابلمه بیفزایید. آبِ روی برنج خیسشده را خالی کرده و در قابلمه بریزید؛ ۳- پس از چند جوش، حبوبات پختهشده و غلات خیسشده را به قابلمه بیفزایید. نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کرده، درِ قابلمه را ببندید تا برنج و غلات کاملاً پخته و آبِ آن تبخیر شود؛ ۴- گوشت را وسط مخلوط پلو گذاشته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛ ۵- کره را با سه قاشق سوپخوری روغن کرمانشاهی روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانیکه بخار برنج بلند شد، روی آن ریخته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج بهمدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدنِ پلو، آن را در دیس کشیده و سرو کنید. پیشنهاد: در صورت عدم دسترسی به روغن کرمانشاهی، میتوانید از روغن مایع یا کره استفاده کنید.بازگشت به صفحه نخست