بانک مرکزی اعلام کرد
افزایش و کاهش قیمت مواد غذایی طی یک سال گذشته


پایگاه خبری لقمه: بر اساس گزارشات رسمی بانک مرکزی، قیمت تخم‌مرغ طی یکسال اخیر ۳۶ درصد و گوشت قرمز ۱۲ درصد افزایش داشته، ضمن اینکه سبزی و میوه نیز حدود ۳۰ تا ۳۹ درصد گران شده‌اند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ،  بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران را در هفته منتهی به ۲۹ دی ماه منتشر کرد که براساس آن نرخ پنج گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و چهار گروه کاهش نشان می‌دهد؛ این در حالی است که در یک سال منتهی به بیست و نهم دی ماه سال جاری نرخ لبنیات ۹ درصد، تخم مرغ ۳۵.۸ درصد، برنج ۰.۶ درصد، میوه‌های تازه ۳۰.۴ درصد، سبزی‌های تازه ۳۹.۹ درصد، گوشت قرمز ۱۱.۸ درصد، گوشت مرغ ۷.۷ درصد، چای ۱۵.۵ درصد و روغن نباتی ۲.۵ درصد رشد کرده است. همچنین قیمت حبوب ۰.۸ درصد و قند و شکر ۱۰.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در هفته منتهی به بیست و نهم دی‌ماه، قیمت برنج ۰.۱ درصد، میوه‌های تازه ۳.۲ درصد، گوشت قرمز یک درصد، قند و شکر ۰.۱ درصد و چای ۰.۲ نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافته است. همچنین قیمت لبنیات ۰.۱ درصد، تخم مرغ ۰.۵ درصد، حبوب ۰.۱ درصد و سبزی‌های تازه ۱.۸ درصد کاهش داشت و قیمت گوشت مرغ و روغن نباتی نیز در مدت زمان مشابه بدون تغییر و ثابت بوده است.

لبنیات و تخم‌مرغ

در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت ماست پاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل ۰.۹ درصد کاهش ولی بهای پنیر پاستوریزه ۱.۱ درصد افزایش یافت. قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. بهای تخم‌مرغ معادل ۰.۵ درصد کاهش داشت و شانه‌ای ۱۲۶ هزار تا ۱۶۰ هزار ریال فروش می‌رفت.

برنج و حبوب

 در گروه برنج، قیمت برنج درجه یک معادل ۰.۱ درصد افزایش یافت و بهای برنج درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب قیمت نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۱ درصد تا ۰.۶ درصد کاهش داشت.

میوه‌ها و سبزی‌های تازه

در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری هندوانه عرضه نمی‌شد و انگور عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شد. میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه قیمت سیب قرمز ثابت بود.

بهای پرتقال درجه یک معادل ۲.۳ درصد و کیوی ۱.۷ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۰.۴ درصد تا ۲۳.۷ درصـد افـزایش یافت. در گروه سبزی‌های تازه بهای سیب‌زمینی بدون تغییر بود. قیمت بادنجان معادل ۱.۵ درصـد و لوبیا سبز ۰.۲ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۸ درصد تا ۵.۸ درصد کاهش داشت.

گوشت قرمز و مرغ

در هفته مورد گزارش قیمت گوشت تازه گاو و گوساله و گوشت مرغ ثابت بود و بهای گوشت گوسـفند معادل ۱.۷ درصد افزایش یافت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته قیمت قند و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود و بهای شکر و چای خارجی هر یک معادل ۰.۲ درصد افزایش داشت.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 13831 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۷ بهمن بازدید: 3301 ساعت: 1:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
2 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
3 اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
4 کاهش قیمت تخم مرغ در اثر گرما و داغ بودن قیمت گوشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
5 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
6 تخم‌مرغ هم پس از مرغ گران شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 ایران حداقل ظرفیت صادرات ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ را دارد ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
9 افزایش پنج درصدی تولید تخم مرغ نسبت به برنامه جهاد کشاورزی ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
10 دلیل گرانی تخم مرغ چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
11 تفاوت در قیمت پیشنهادی تخم مرغ با قیمت دو برابری عرضه آن! ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه سالم با ارزانترین خوردنی‌ها وقت آن رسیده این باور غلط را که خوردن غذای سالم ب...

  غذا و میوه‌های فریزری چه ضررهایی دارند؟ فریز كردن غذاهای طبخ شده برای استفاده دوباره از آن...

  10 راه پنهانی برای افزایش كلسیم دریافت كافی كلسیم برای جلوگیری از ابتلا به پوكی اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.
چطور گوشت را کباب کنیم که سرطانزا نشود؟ محققان دریافته اند خواباندن گوشت در آب طبیعی جو قبل از کباب کردن آن، احتمال تشکیل ماده سرطان زا را کاهش می دهد.
اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی/ زیاد عدسی نخورید! یک پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با اشاره به اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی، گفت: برخی از عادت‌های غذایی نادرست منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی و گوارشی می‌شود.
این کاهش وزن جانتان را می‌گیرد چاق هستید؟ می‌خواهید لاغر شوید؟ گوشتان به کلمه رژیم حساس شده؟ لاغری به هر قیمت در کوتاه‌ترین زمان ممکن؟البته که تقصیر شما نیست، چاق شدن تا حدودی تقصیر شماست، اما این که فکر کنید با رژیم غذایی خاص، در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید به وزن ایده آل برسید، حتما اشتباه است. این جملات فقط در تبلیغات کاربرد دارد، نه در زندگی واقعی شما.