ماشین‌سازی بدون دانش روز یعنی درجا زدن…..


ما در ایران عادت داریم به نخبگان و خبرگان خود افتخار کنیم و این موضوع در صنعت اغلب در مقابل سواد و تخصص قرار می‌گیرد و باعث دوری از مطالعه و تفکر عمیق می‌شود. گاهی احساس می‌شود حل معادلات مکانیکی و الکترومکانیکی در بازطراحی یک مدل خارجی برای ماشین‌ساز ما هیجان‌انگیزتر و توجیه‌پذیرتر از گذاشتن وقت و سرمایه روی دانش‌افزایی است. این بوی بازرگانی می‌دهد

به گزارش پایگاه خبری لقمه سردبیر ماهنامه صنعت بسته بندی در جدیدترین شماره (11/2/97) این نشریه نوشت: چه کسی می‌داند چند ماشین‌ساز بسته‌بندی در ایران داریم.آمارهای مجله صنعت بسته‌بندی در گذشته نشان می‌داد حدود چهارصد ماشین‌ساز در صنعت بسته‌بندی فعالیت دارند که در کار خود بنوعی مدعی هستند. تعدادی از این جمع به دلیل شرکت در نمایشگاه‌های داخلی، نام و آوازه بیشتری دارند. سطح دانش روز را در بسیاری از ماشین‌سازان بسته‌بندی از عملکرد ساخته‌ها، شعارها و کیفیت تبلیغات، همچنین از اظهار نظرهای ایشان می‌توان فهمید.
تعدادی از ماشین‌سازان محترم هنوز کلمات و اصطلاحات فنی مربوط به ساخته‌های خود را نمی‌دانند. بعضی نام صحیح دستگاهی را که ساخته‌اند نمی‌دانند. برای مثال “شرینک” را شرینگ یا شیرینگ می‌گویند و می‌نویسند. ماشین‌سازان محترمی را می‌شناسم که بیش از پانزده سال است در نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنند و در گویش و تبلیغات و اسناد خود این اشتباه را تکرار می‌کنند. ممکن است که ایشان می‌دانند اما چون آن را موضوعی ساده می‌بینند اصلاحش نمی‌کنند و یا انتظار پذیرش و جا افتادن آن را دارند (مانند لهجه).
این مثل چراغ چشمک‌زنی است که در حال اعلام خطر است ولی کسی هم به آن توجه نمی‌کند. آخر چطور ممکن است شما یک صنعتگر حرفه‌ای باشی و یکبار نوشته درست اسم دستگاهی را که می‌سازی ندیده باشی؟ و یا این که دیده باشی اما ابتدایی‌ترین حروف انگلیسی را متوجه نشوی؟ Shrink. این گونه اشتباهات مانند انتخاب سایز اشتباه یک پیچ یا ضخامت ورق و یا حتی ساده‌انگاری در محاسبه ساخت یک دستگاه پیچیده نیست. این یعنی هیچ مطلب و مقاله‌ای مطالعه نشده. این یعنی حتی همین مجله که بیست سال است منتشر می‌شود و همیشه در آن کلمات فنی بدرستی نوشته شده خوانده نشده است. این یعنی با هیچ متخصص باسوادی در ارتباط نبوده و یا از همه بدتر این که می‌داند و اهمیتی نمی‌دهد. هر کدام باشد برای صنعت ماشین‌سازی کشور بد است.
ما در ایران عادت داریم به نخبگان و خبرگان خود افتخار کنیم و این موضوع در صنعت اغلب در مقابل سواد و تخصص قرار می‌گیرد و باعث دوری از مطالعه و تفکر عمیق می‌شود. گاهی احساس می‌شود حل معادلات مکانیکی و الکترومکانیکی در بازطراحی یک مدل خارجی برای ماشین‌ساز ما هیجان‌انگیزتر و توجیه‌پذیرتر از گذاشتن وقت و سرمایه روی دانش‌افزایی است. این بوی بازرگانی می‌دهد. یعنی بخشی از ماشین‌سازان ما هم در واقع توسعه دهنده فن و صنعت نیستند و بازرگانانی با لباس صنعت هستند.
صنعت ماشین‌سازی یکی از کلیدهای کاهش قیمت تمام‌شده است. چیزی که ما در ایران تا سال‌های سال به آن نیاز داریم. یکی از راه‌های رسیدن به آن انعطاف‌پذیری در برابر مواد مصرفی گوناگون است. اینها دانش می‌خواهد و هماهنگی با علم و گرایش‌های روز دنیا. گرایش‌هایی که بطور پیوسته در حال تغییر هستند و ممکن است از آنها باز بمانیم.
بیشتر دوستان ماشین‌ساز ما برای خودشان از خودروی شخصی تا سایر امکانات زندگی این حق را قایل هستند که تکنولوژی روز را استفاده کنند و به فهم و دانش و بروز بودن سازنده وسایل مصرفی خود اعتماد و افتخار می‌کنند. اما در ساخته‌های خود از مشتریان انتظار دارند که نقص‌ها و عقب‌ماندگی‌ها را بپذیرند و ایشان را با روش‌های مختلف مورد حمایت قرار دهند.
ایرانیان در طول تاریخ نشان داده‌اند قادر هستند با آن چه در دست همتایانشان در اقوام دیگر است چیزهای بهتری بسازند.اما این سوابق برجسته هیچ گاه بدون دانش نبوده است. بلکه با داشتن دانشی برابر، ایرانیان برجسته‌تر بوده‌اند. امروز هم ماشین‌سازان ما می‌توانند سخت‌ترین معادلات تولید را با ساخته‌های خود حل کنند اگر شرط لازم را که دانش روز است داشته باشند.
 




کد: 13884 تاریخ نشر: ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۱ ارديبهشت بازدید: 2441 ساعت: 12:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرز تهیه نان پوآچای ژامبون و پنیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
2 چیزکیک کدو حلوایی؛ مخصوص جشن هالووین ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
3 غذاهایی که به رشد و تقویت ذهن كودكان كمك می‌كند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
4 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
5 طرز تهیه کیک فرانسوی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۴ مرداد
6 طرز تهیه «دسر کیک شکلاتی» ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
7 طرز تهیه 5 غذای ترکیه ای را با ما امتحان کنید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۵ خرداد
8 راهنمای خرید عسل در خوانسار ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد
9 مربعات باللوز؛ شیرینی هایی که به درد نوروز میخورند ۱۳۹۵ شنبه ۱۴ اسفند
10 چگونه سطح آهن مورد نیاز بدن را تامین کنیم؟ ۱۳۹۴ سه شنبه ۳۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  درمان سرماخوردگی به روش طب سنتی استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ...

  آیا مصرف سیر باعث لاغری می‌شود؟ سیر جلوی اشتها را می‌گیرد، برای همین افرادی که سیر...

  معجزه جوشانده برگ گیاه "بامبو"در دفع انگل‌های روده ساقه و برگ‌های گیاه بامبو در تقویت دستگاه گوارش و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جنین و نوزاد هم آجیل دوست دارند؟ برای بسیاری از زنان باردار و مادران جوان این سوال مطرح است که مصرف آجیل در دوران بارداری و شیردهی چه تاثیراتی بر سلامت آن‌ها خواهد داشت.
زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: زمانی که گوشت یا مرغ برای یخ‌زدایی در دمای اتاق می‌گیرد باید حداکثر تا دو ساعت بعد پخته شود.
فوت های کوزه گری در آشپزی برای خارج شدن حشرات از لای سبزیجات، جدا كردن دانه باقلا از غلاف آن، جلوگیری از پلاسیدگی سریع هویج، گرفتن مزه تلخ كاهو و... چه میكنید؟ با چند فوت‌وفن ساده برای انجام راحت‌تر این كارها آشنا شوید.
ایران دومین تـولـیـدكـنـنـده پـستـه در جهـان سالانه حدود 600 هزار تن پسته در جهان تولید می‌شود كه ایران با تولید 200 هزار تن، اولین تولیدكننده این محصول به شمار می‌رفت اما از سال گذشته دومین رقیب تولید از ایران پیشی گرفت و كشورمان دومین تولیدكننده پسته شده است.