برومند چهارآیین: بازارگاه می تواند دلالی جوجه را از بین ببرد/ظرفیت تولید مرغ در ایران دو برابر نیاز کشور است


پایگاه خبری لقمه: رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور معتقد است که سامانه چارگاه با شفاف سازی لالی در بازار نهاده ها را از بین برده و می تواند همین کار را برای جوجه یک روزه هم انجام دهد و مانع نابسامانی ها در بازار مرغ و جوجه شود.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، برومند چهارآیین، رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه تا قبل از راه اندازی بازارگاه اعداد و ارقامی غیرشفافی درباره میزان توزیع نهاده ها در بازار مطرح می شد که قابل اعتماد نبود، گفت: قبلا نهاده ها در فضایی غیرشفاف واردات و توزیع می شد و شبکه ای از دلال ها این نهاده ها را دست به دست می کردند و معلوم نبود که این نهاده ها چطور وارد و توزیع می شود، اما در حال حاضر با راه اندازی بازارگاه از طریق یک حساب بانکی بین واردکننده و مصرف کننده ارتباط ایجاد شده است.

برومند چهارآیین با بیان اینکه قبل از اسفند حدود ۸۰ درصد خوراک مرغداری ها توسط دولت تامین می شد، افزود: تا قبل از اسفند ۹۹ حدود ۸۰ درصد دان مرغدارها با نرخ دولتی تامین می شد و قبل از آن هم در یک دوره دولت ۵۰ درصد از دان مرغدارها را تامین می کرد، به همین دلیل مرغدارها در آن زمان بخشی از دان خود را در بازار آزاد تامین می کردند و همچنین سازمان حمایت هم در مهر ۹۹ قیمت هر کیلو مرغ زنده را با قیمت غیرکارشناسی ۱۴۴۰۰ تومان تعیین کرده بود و تا فروردین ۱۴۰۰ همین نرخ بدون تغییر باقی ماند و بعد به ۱۷ هزار ۱۰۰ تومان رسید. این عوامل باعث شده برخی واحدها فعالیت خود را متوقف کنند و نوعی کمبود عرضه مرغ در بازار به وجود آید و بازار مرغ دچار التهاب شود.

میزان تامین دولتی سویا و ذرت مرغداری ها

او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی میزان تامین دولتی سویا و ذرت مرغداری ها به ۱۰۰ درصد رسیده است، تصریح کرد: قبلا یکی از مشکلات مرغدارها تاخیر در تامین نهاده ها بود اما وزارت جهاد کشاورزی در شرایط کنونی تاخیر در تحویل نهاده ها را تا حدودی برطرف کرده و زمانی که مرغدار جوجه دریافت می کنند می توانند از ۲۵۰ کارخانه، خوراک یا نهاده با نرخ دولتی دریافت کنند و قبلا به دلیل محدودیتی که در بازارگاه وجود داشت امکان اجرای این خدمات نبود.

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور با تاکید بر اینکه هم اکنون قیمت دان به نرخ دولتی نصف قیمت بازار آزاد ارائه می شود، تصریح کرد: در حال حاضر بازار به ثبات رسیده و میزان تقاضا هم متعادل شده است، پیش از این نااطمینانی مردم از اقتصاد کشور منجر به افزایش تقاضا برای خرید مرغ شد، باید توجه داشت که در حال حاضر ظرفیت تولید مرغ در ایران دو برابر نیاز کشور است و در گذشته مشکل انتقال ارز برای ترخیص نهاده ها در گمرک و کاهش جوجه ریزی در نیمه دوم سال ۹۹ و ... باعث شده بود که میزان تولید مرغ در کشور کاهش یابد.

او با بیان اینکه ۲۰ هزار مرغدار در ایران دارای پروانه بهره برداری هستند، گفت: ۱۴ هزار مرغدار در کشور فعال هستند و حدود ۱۰ درصد از مرغدارها از تولید این محصول خارج شده اند.

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور با تاکید بر اینکه کاهش یا افزایش ۱۰ درصد عرضه مرغ باعث تغییر قیمت مرغ در کشور می شود، گفت: در شرایط کنونی صنعت مرغ در ایران دارای بازار بزرگی است و تغیر ۱۰ درصدی در تولیدات سالانه این صنعت ۲۴۰ هزار تن است که برابر با تقاضای یک ماه مرغ کشور است.

شبکه توزیع جوجه هم درگیر دلالی است

چهار آیین درباره وضعیت بازار جوجه افزود: در حال حاضر تعدادی از تولیدکننده های مرغ مادر از تولید خارج شده اند و تولید حدود ۸۵ تا ۱۰۰ هزار جوجه کم شده به همین دلیل هر جوجه ۲ هزار تومان بالاتر از قیمت مصوب به مرغدارها عرضه می شود و دولت باید به مرغداری ها با قیمت مصوب جوجه ریزی کند تا انگیزه ای برای تولید داشته باشند اما مشکلی که وجود دارد این است که شبکه توزیع جوجه هم درگیر دلالی است و راه اندازی یک سیستم بازارگاه برای آن می تواند کمک کننده باشد.

او درباره قاچاق مرغ از ایران به عراق گفت: طبق گزارش ها اقتصاد ایران ۳۰ درصد به قاچاق آلوده است و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای مقابله با آن ایجاد شده به همین دلیل همه بازارها همچون مرغ، آلوده به قاچاق است.

چهار آیین درباره تاثیر قاچاق بر گرانی مرغ در ایران تصریح کرد: ایران در بهترین حالت در سال ۹۶ حدود ۱۵۰ هزار تن مرغ صادر کرده که به نسبت تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرغ در سال عدد بسیار کمی است ولی اینکه چقدر خروج مرغ از بازار می تواند تاثیر بر قیمت بگذارد به شرایط تولید بستگی دارد که در یک مقطع تولید کاهش یافت و در آن زمان خروج مرغ از بازار اثرگذار بوده است.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14296 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت بازدید: 2252 ساعت: 4:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
3 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
4 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
6 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
8 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
9 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
10 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
11 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه بهاری از دیدگاه طب سنتی سبک‌ترین رژیم غذایی در طی سال را باید در فصل بهار ...

  مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

  راه‌حل تـرك شیـــــرینی خوردن شیرینی شاید یک عادت باشد، اما باید توجه كرد ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.
سه ماه قبل از بارداری چای سبز نخورید علت این قضیه آنتى‏ اكسیدان موجود در چاى سبز است كه فعالیت اسیدفولیك را مهار مى‏ كند.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.