برومند چهارآیین: بازارگاه می تواند دلالی جوجه را از بین ببرد/ظرفیت تولید مرغ در ایران دو برابر نیاز کشور است


پایگاه خبری لقمه: رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور معتقد است که سامانه چارگاه با شفاف سازی لالی در بازار نهاده ها را از بین برده و می تواند همین کار را برای جوجه یک روزه هم انجام دهد و مانع نابسامانی ها در بازار مرغ و جوجه شود.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، برومند چهارآیین، رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه تا قبل از راه اندازی بازارگاه اعداد و ارقامی غیرشفافی درباره میزان توزیع نهاده ها در بازار مطرح می شد که قابل اعتماد نبود، گفت: قبلا نهاده ها در فضایی غیرشفاف واردات و توزیع می شد و شبکه ای از دلال ها این نهاده ها را دست به دست می کردند و معلوم نبود که این نهاده ها چطور وارد و توزیع می شود، اما در حال حاضر با راه اندازی بازارگاه از طریق یک حساب بانکی بین واردکننده و مصرف کننده ارتباط ایجاد شده است.

برومند چهارآیین با بیان اینکه قبل از اسفند حدود ۸۰ درصد خوراک مرغداری ها توسط دولت تامین می شد، افزود: تا قبل از اسفند ۹۹ حدود ۸۰ درصد دان مرغدارها با نرخ دولتی تامین می شد و قبل از آن هم در یک دوره دولت ۵۰ درصد از دان مرغدارها را تامین می کرد، به همین دلیل مرغدارها در آن زمان بخشی از دان خود را در بازار آزاد تامین می کردند و همچنین سازمان حمایت هم در مهر ۹۹ قیمت هر کیلو مرغ زنده را با قیمت غیرکارشناسی ۱۴۴۰۰ تومان تعیین کرده بود و تا فروردین ۱۴۰۰ همین نرخ بدون تغییر باقی ماند و بعد به ۱۷ هزار ۱۰۰ تومان رسید. این عوامل باعث شده برخی واحدها فعالیت خود را متوقف کنند و نوعی کمبود عرضه مرغ در بازار به وجود آید و بازار مرغ دچار التهاب شود.

میزان تامین دولتی سویا و ذرت مرغداری ها

او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی میزان تامین دولتی سویا و ذرت مرغداری ها به ۱۰۰ درصد رسیده است، تصریح کرد: قبلا یکی از مشکلات مرغدارها تاخیر در تامین نهاده ها بود اما وزارت جهاد کشاورزی در شرایط کنونی تاخیر در تحویل نهاده ها را تا حدودی برطرف کرده و زمانی که مرغدار جوجه دریافت می کنند می توانند از ۲۵۰ کارخانه، خوراک یا نهاده با نرخ دولتی دریافت کنند و قبلا به دلیل محدودیتی که در بازارگاه وجود داشت امکان اجرای این خدمات نبود.

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور با تاکید بر اینکه هم اکنون قیمت دان به نرخ دولتی نصف قیمت بازار آزاد ارائه می شود، تصریح کرد: در حال حاضر بازار به ثبات رسیده و میزان تقاضا هم متعادل شده است، پیش از این نااطمینانی مردم از اقتصاد کشور منجر به افزایش تقاضا برای خرید مرغ شد، باید توجه داشت که در حال حاضر ظرفیت تولید مرغ در ایران دو برابر نیاز کشور است و در گذشته مشکل انتقال ارز برای ترخیص نهاده ها در گمرک و کاهش جوجه ریزی در نیمه دوم سال ۹۹ و ... باعث شده بود که میزان تولید مرغ در کشور کاهش یابد.

او با بیان اینکه ۲۰ هزار مرغدار در ایران دارای پروانه بهره برداری هستند، گفت: ۱۴ هزار مرغدار در کشور فعال هستند و حدود ۱۰ درصد از مرغدارها از تولید این محصول خارج شده اند.

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور با تاکید بر اینکه کاهش یا افزایش ۱۰ درصد عرضه مرغ باعث تغییر قیمت مرغ در کشور می شود، گفت: در شرایط کنونی صنعت مرغ در ایران دارای بازار بزرگی است و تغیر ۱۰ درصدی در تولیدات سالانه این صنعت ۲۴۰ هزار تن است که برابر با تقاضای یک ماه مرغ کشور است.

شبکه توزیع جوجه هم درگیر دلالی است

چهار آیین درباره وضعیت بازار جوجه افزود: در حال حاضر تعدادی از تولیدکننده های مرغ مادر از تولید خارج شده اند و تولید حدود ۸۵ تا ۱۰۰ هزار جوجه کم شده به همین دلیل هر جوجه ۲ هزار تومان بالاتر از قیمت مصوب به مرغدارها عرضه می شود و دولت باید به مرغداری ها با قیمت مصوب جوجه ریزی کند تا انگیزه ای برای تولید داشته باشند اما مشکلی که وجود دارد این است که شبکه توزیع جوجه هم درگیر دلالی است و راه اندازی یک سیستم بازارگاه برای آن می تواند کمک کننده باشد.

او درباره قاچاق مرغ از ایران به عراق گفت: طبق گزارش ها اقتصاد ایران ۳۰ درصد به قاچاق آلوده است و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای مقابله با آن ایجاد شده به همین دلیل همه بازارها همچون مرغ، آلوده به قاچاق است.

چهار آیین درباره تاثیر قاچاق بر گرانی مرغ در ایران تصریح کرد: ایران در بهترین حالت در سال ۹۶ حدود ۱۵۰ هزار تن مرغ صادر کرده که به نسبت تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرغ در سال عدد بسیار کمی است ولی اینکه چقدر خروج مرغ از بازار می تواند تاثیر بر قیمت بگذارد به شرایط تولید بستگی دارد که در یک مقطع تولید کاهش یافت و در آن زمان خروج مرغ از بازار اثرگذار بوده است.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14296 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت بازدید: 2071 ساعت: 4:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
2 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
4 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
5 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
6 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
7 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
8 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
9 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
11 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشن...

  برای پیشگیری از دیابت، تلویزیون تماشا نکنید بررسی‌های جدید نشان می‌دهد افرادی که در مرز ابتلا ...

  آلودگی هوا خطر كمبود ویتامین D را در نوزادان تشدید می‌كند نتایج یك مطالعه جدید نشان می‌دهد كه تماس مادران با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا مولتی‌‌ویتامین‌ها چاق می‌کنند؟ مولتی‌ویتامین‌ها باعث افزایش وزن نمی‌شوند. در حقیقت مصرف مولتی‌ویتامین در افراد دچار اضافه‌وزن باعث کاهش وزن هم می‌شود.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
دیابتی‌ها پائیز را با سیب سپری کنند آغاز فصل پاییز به معنای وارد شدن به فصل انواع سیب هاست که از دیرباز به عنوان مظهر سلامتی شناخته شده است.
از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.