به گزارش خبرنگار پایگاه خبری
لقمه،
بازدید اصحاب رسانه از خط تولید کارخانه صنایع غذایی انسی ماکارون در روز 21 مهرماه برگزار شد. دکتر سید یاسر میراحمدی رئیس هیات مدیره کارخانه صنایع غذایی انسی در ابتدای این بازدید گفت: رشته انسی در سال ۱۳۵۱ ابتدا به صورت کارگاهی در محله یافت آباد تهران فعالیت خودش را آغاز کرد که اولین تولید کننده رشته اسپاگتی در بازار بود. بعدها با ارتقا شرکت توانسته ایم خودمان را با صنعت روز دنیا تطبیق دهیم و اکنون ماشینآلات این شرکت با صنایع اروپایی حتی از نظر برند همانند است.
وی افزود: به جهت اینکه جزو برندهای گرید یک بازار هستیم توانسته ایم وارد بازارهای خارجی شویم و در حالی که اروپا مهد اسپاگتی است و تولید بیش از پنجاه و یک درصد رشته اسپاگتی دنیا را ایتالیا تولید می کند محصولات ما هم به اروپا صادر می شود.
میراحمدی ادامه داد: شرکت صنایع غذایی انسی در کشور رتبه برتر را دارد و در بازار داخل و خارج به عنوان یک برند موفق شناخته شده ایم که با زحمت شبانه روزی به دست آمده است.
اولین رشته استاندارد کشور هستیم
وی با بیان اینکه ما برای اولین بار استاندارد رشته آشی و پلویی را در کشور تعریف کردیم تصریح کرد: شاید کسی نداند که اولین رشته استاندارد کشور هستیم.
میراحمدی اظهار داشت: ما درحال توسعه هستیم و هرگز از توسعه باز نخواهیم ماند و برای فاز دوم کارخانه، دو دستگاه جدید کانتینیوز ماکارونی خریداری کرده ایم که برترین دستگاههای «های تک» کشور در این حوزه هستند.
مدیرعامل انسی در ادامه با بیان اینکه صنایع غذایی انسی در حدود ۱۵۰ محصول مختلف در دو دسته آردی و رشته ای و غیر آردی دارد گفت: محصول ما در کشورهایی مثل عراق، افغانستان، حاشیه آراس آی، بخشی از امریکا، کانادا، استرالیا و اروپا مورد اقبال واقع شده و ما متناسب با ذائقه مشتری خود بسته بندی های خود را طراحی می کنیم. در همین زمینه، پیشرو آرد بسته بندی در کشور هستیم و توانسته ایم آفتهای این محصول را با محصولات و روند کاملا بومی و ایرانی برطرف کنیم. با بهرهگیری از متعهدین و متخصصین توانسته ایم کیفیت خود را در سطح بالایی حفظ کنیم. سیستم سی آر ام ما راهاندازی شده و با مشتریان خانگی به طور مستقیم در ارتباط هستیم.
ما در حوزه رشته ای کشور (اسپاگتی، رشته اش پلویی) ۱۲ درصد بازار کشور را در اختیار داریم.
وی با تاکید بر پافشاری مجموعه متبوعش بر کیفیت اظهار داشت: ما گاهی به خاطر نبودن گندم درون و با کیفیت خط تولید را تعطیل کرده ایم و زیربار استفاده از افزودنیها نرفته ایم. شاید بد نباشد که بدانید گندم درون دارای ۲۸ کرموزوم است و گندم معمولی ۴ کرموزوم دارد که با هم تفاوت فاحش در مواد مغذی دارند و استفاده از گندم معمولی ایجاد دلدرد می کند.
چرا محصولا انسی در بازار کم شده
میراحمدی در پاسخ به خبرنگار لقمه در مورد دلیل کمیاب بودن محصولات رشته ای انسی در بازار داخلی در چند ماه اخیر گفت: ما چندی است که بر بخش صادرات تمرکز کرده ایم و البته در داخل کشور هم مشکل گندم داریم. امسال یکی از بدترین سالها در توزیع گندم در این سال هستیم. شاید یکی از دلایلش این بوده که شرکت مادر تخصصی از وزارت کشاورزی به وزارت صنایع منتقل شده است. ضمن اینکه ما برای اخذ یککیلوگندم باید از پنجاه فیلتر عبور کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: به سنگال محصولمان را صادر می کنیم که یکی از غذاهای محبوبشان رشته آش است؛ اما در شش ماه دوم سال به دلیل تقاضای بازار بیشتر در بازار داخلی توزیع خواهیم داشت.
این فعال عرصه صنایع غذایی سپس به مشکلات صادرات در کشور هم اشاره کرد و گفت: گمان نکنید که صادرات در ایران به سادگی انجام پذیر است. صادرات در کشور ما سی و پنج متولی دارد اما در کشورهای توسعه یافته و دارای ساختار صحیح، برای این امر تنها یک متولی وجود دارد. این متولیان متعدد بعضا دارای منافع متضاد هستند. به عنوان مثال سپردن تعهدات ارزی یک خود تحریمی است. به طوری که ارزی که بواسطه صادرات اخذ می کنیم حتی در اختیار خودمان برای ارتقاء تجهیزاتمان قرار نمی گیرد.
صادرات ایران در دست دلالان است
میراحمدی در ادامه تصریح کرد: الان دلالها صادرات را انجام می دهد و شرکت ها به طور مستقیم این کار را انجام نمی دهند. دلالان که به این امر مبادرت می ورزند صرفاً به فکر سود زیاد هستند و به کیفیت توجهی ندارند و ایرادات این محصولات باعث خراب شدن برند و نام محصولات ایرانی می شود.
وی افزود: ضمن اینکه یکی از معضلات دیگر صادرات مواد غذایی فله فروشی است که کالاهای فله در خارج کشور با برند غیر ایرانی بسته بندی می شود و فروش می رود.
بازارهای هدف محصولات رشته ای انس کجا است
میر احمدی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد حجم صادرات این مجموعه با اعلام اینکه ارزش صادرات ما بالغ بر ۷ میلیون یورو بود،گفت: ما هم در حوزه های رشته ای و آردی صادرات داریم. عمده صادرات شرکت انسی مربوط به رشته (ورمیشل) سوپی و کلافی بود که به کشور عراق و کانادا صادر شد به عنوان مثال برغم همه مشکلات پیش رو سال گذشته بالغ بر ۳۰۰۰ تن صادرات به عراق داشتیم. ورمیشل سوزنی و کلافی در کشورهای عربی برای شیرینی استفاده می شود که بیشترین صادرات این محصول ما به عراق و کانادا بوده است. بالغ بر سه هزار تن در ماه به کشور عراق صادرات داشته ایم.
رئیس مجموعه صنایع غذایی انسی در ادامه گفت: افغانستان خواهان اسپاگتی ما است. اروپا از هر دو نوع اسپاگتی و رشته به طور ماهانه ۲۵۰ تن مصرف دارد. در حاشیه خلیج فارس بیشتر ترشی های ما را استفاده می کنند.
وی افزود: در سال جدید حدود پنجاه درصد افت صادرات داشته ایم که به دلیل سیاستهای غلط، مشکل تأمین گندم،آرد مناسب و مشکلات ساختاری این اتفاق افتاده است.
این تولید و صادر کننده محصولات غذایی ادامه داد: کل صادرات اسپاگتی ایران هفت دهم درصد بازار دنیا را دارند درحالی که ایتالیا سی درصد بازار دنیا را در اختیار دارد. این درحالی است روز جهانی پاستا در دنیا وجود دارد و محبوبترین غذای دنیا شناخته شده است اما هنوز اندر خم تاسیس یک واحد علمی کاربردی برای پاستا هستیم.
معضلات تولید مواد غذایی در کشور
دکتر میراحمدی در ادامه اظهار داشت: مشکل آرد و گندم کشور مشکل سیاستگذاری و سهمهای رانتی است. باید سوال شود که سهمیه ها چگونه تقسیم می شود و چرا برخی سهم بیشتری می برند؟
وی با بیان اینکه با عملکرد بانکها تولید توجیه اقتصادی ندارد گفت: وقتی سود تولید دوازده درصد و سودی که بانکها بر وامهایشان می گیرند بالای بیست درصد است هیچ تولیدکننده ای نمی تواند برای کارش از آنها تسهیلات دریافت کند مگر اینکه آن تسهیلات را در ساخت و ساز و سکه و دلار به کار بگیرد.
میراحمدی سپردن پیمان ارزی، نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده و نحوه محاسبه حق بیمه را از جمله مشکلات مهم و اساسی تولید کنندگان مطرح کرد و تأکید نمود تا مادامیکه این مشکلات مرتفع نشود معضلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان همچنان باقی خواهد ماند.
میر احمدی در پایان سخنان خود با اشاره مجدد به مشکلات تولیدکنندگان صنایع غذایی ، جلوگیری از توزیع سهمیه های گندم به صورت رانتی، سودهای کلان تسهیلات بانکی، محاسبه مالیات بر ارزش افزوده، سپردن پیمان ارزی و محاسبه حق بیمه را از مهم ترین این مشکلات برشمرد.