توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین


پایگاه خبری لقمه: معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، برای نوع تغذیه زائران اربعین، توصیه هایی داشت.

عکس منتخب دومین دوره مسابقه عکاسی از سفره های حسینی/ عکاس: مهدی کمیلی از مشهد/ محل عکاسی: کربلا

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، حسین رضایی زاده معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، پیرامون موضوع توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از بیماری‌ها و مشکلات گوارشی در پیاده روی اربعین گفت: در گرمای هوا که با پیاده روی همراه شده توصیه ما این است که پیاده روی را صبح زود و هنگام غروب انجام دهند.

 
وی افزود: غذاهای پر حجم و چرب می‌تواند برای زائران مشکلاتی را به وجود آورد. زائران از در هم خوری پرهیز کرده و در دفعات بیشتر و غذای کمتر میل کنند.
 
معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تصریح کرد: زائران لیموترش تازه، آلو بخارا، عناب، خاک شیر، گل سرخ، بابونه و روغن زیتون به همراه داشته باشند و غذا را ایستاده میل نکنند و جویدن کامل صورت بگیرد. افرادی که دچار یبوست هستند شربت خاک شیر با آب گرم به صورت ناشتا میل کنند. اضافه کردن کمی پودر گل سرخ به ماست نیز می‌تواند کمک کننده باشد. آب سرد و یخ را به میزان زیاد و یکباره مصرف نکنند چرا که شخص به شدت دچار سردی دستگاه گوارش می‌شود.
 
رضایی زاده اظهار کرد: اضافه کردن کمی آب لیمو یا سرکه یا شربت سکنجبین می‌تواند شدت تشنگی را کم کرده و از گرما زدگی جلوگیری کند. نگه داشتن چند عدد کشک یا آلو بخارا در دهان می‌تواند رطوبت دهان را تأمین کرده و باعث کاهش تشنگی شود. خرما و زنجبیل و موز و خوراکی‌های با طبع گرم به مقدار زیاد مصرف نشود. انواع سوپ و خوراک های ساده بدون گوشت مانند عدسی، لوبیا، خوراک سبزیجات یا آب‌دوغ خیار از غذاهای بسیار مناسب است. مصرف مایعات برای پیشگیری از گرمازدگی و یبوست ضروری است.
 
وی افزود: اضافه کردن کمی سماق به برنج یا خوردن سیب زمینی آب پز با کمی پودر نعنا یا آویشن برای افرادی که اسهال دارند مفید است.
 
رضایی زاده تاکید کرد: در صورت ادامه اسهال به همکاران و پزشکان هلال احمر مراجعه کنند و کمک بگیرند، خواب شبانه حتماً باید حداقل چهار ساعت باشد و در طول روز نیز در مکان مناسب و سایه چند ساعت استراحت کنند، در مجموع همه حدود ۸ تا ۱۰ ساعت در شبانه روز خواب کافی داشته باشند. افراد سالمند و کودکان و بانوان باردار باید بیشتر مراقب خود باشند و همراهان خود را با شرایط آنها هماهنگ کنند و به آنها فشار نیاورند که زودتر مسیر را طی کنند.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

  

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15338 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور بازدید: 1327 ساعت: 12:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
4 اقلام دارویی غیر مجاز و ممنوع همراه زائران اربعین ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 ۶۳ تانکر آب در مرزها و ۲۵ تانکر در شهرهای عراق مستقر می شوند ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
6 توزیع ۱۷۵۰ تُن کالای اساسی برای اربعین حسینی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ مرداد
7 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
8 نکات تغذیه‌ای زائران اربعین/ مراقب مسمومیت غذایی باشید ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
9 اهمیت میزان خواب برای زائران سفر اربعین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
10 مراسم اربعین امسال از راه دور برگزار می‌شود ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی های انرژی زا را بشناسید در این مقاله قصد داریم 12 نوع خوراكی مناسب برای قب...

  ۸ نکته اعجاب‌انگیز نوشیدن چای به‌تازگی پژوهشی توسط استرالیایی‌ها انجام شده که بی...

  رنگ های مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی را بشناسید مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ پایگاه خبری لقمه: همانطور که تلفن‌های همراه به سلطه خود بر جهان ادامه می‌دهند و تعداد آنها بیشتر از انسان‌ها روی زمین شده است، دانشمندان مشتاق هستند تا تاثیرات آنها بر سلامت را درک کنند.
18 راه برای کاهش وزن و لاغری امروزه بسیاری از مردم لاغری را از جمله مشخصه‌های اصلی جذابیت و زیبایی می دانند، انتشار هزاران مقاله و کتاب مرتبط با رژیم های غذایی در کشورهای غربی و شرقی شاهد بر این مدعاست.
مهندس کامپیوتر غاز چران پایگاه خبری لقمه: «حمید یزدانی» جوان آذربایجانی ای است که بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی به سراغ پرورش غاز رفته و حالا جوجه غازهایش را از بناب به عراق صادر می کند.
گوجه های بنفش به چه کار می‌آیند؟ دانشمندان اظهار داشتند که آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگیهای بنفش اصلاح شده ژنتیکی می تواند زمان مجاز نگهداری آن را دوبرابر کرده و آن را از 21 روز به 48 روز افزایش دهد.