توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین


پایگاه خبری لقمه: معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، برای نوع تغذیه زائران اربعین، توصیه هایی داشت.

عکس منتخب دومین دوره مسابقه عکاسی از سفره های حسینی/ عکاس: مهدی کمیلی از مشهد/ محل عکاسی: کربلا

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، حسین رضایی زاده معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، پیرامون موضوع توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از بیماری‌ها و مشکلات گوارشی در پیاده روی اربعین گفت: در گرمای هوا که با پیاده روی همراه شده توصیه ما این است که پیاده روی را صبح زود و هنگام غروب انجام دهند.

 
وی افزود: غذاهای پر حجم و چرب می‌تواند برای زائران مشکلاتی را به وجود آورد. زائران از در هم خوری پرهیز کرده و در دفعات بیشتر و غذای کمتر میل کنند.
 
معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تصریح کرد: زائران لیموترش تازه، آلو بخارا، عناب، خاک شیر، گل سرخ، بابونه و روغن زیتون به همراه داشته باشند و غذا را ایستاده میل نکنند و جویدن کامل صورت بگیرد. افرادی که دچار یبوست هستند شربت خاک شیر با آب گرم به صورت ناشتا میل کنند. اضافه کردن کمی پودر گل سرخ به ماست نیز می‌تواند کمک کننده باشد. آب سرد و یخ را به میزان زیاد و یکباره مصرف نکنند چرا که شخص به شدت دچار سردی دستگاه گوارش می‌شود.
 
رضایی زاده اظهار کرد: اضافه کردن کمی آب لیمو یا سرکه یا شربت سکنجبین می‌تواند شدت تشنگی را کم کرده و از گرما زدگی جلوگیری کند. نگه داشتن چند عدد کشک یا آلو بخارا در دهان می‌تواند رطوبت دهان را تأمین کرده و باعث کاهش تشنگی شود. خرما و زنجبیل و موز و خوراکی‌های با طبع گرم به مقدار زیاد مصرف نشود. انواع سوپ و خوراک های ساده بدون گوشت مانند عدسی، لوبیا، خوراک سبزیجات یا آب‌دوغ خیار از غذاهای بسیار مناسب است. مصرف مایعات برای پیشگیری از گرمازدگی و یبوست ضروری است.
 
وی افزود: اضافه کردن کمی سماق به برنج یا خوردن سیب زمینی آب پز با کمی پودر نعنا یا آویشن برای افرادی که اسهال دارند مفید است.
 
رضایی زاده تاکید کرد: در صورت ادامه اسهال به همکاران و پزشکان هلال احمر مراجعه کنند و کمک بگیرند، خواب شبانه حتماً باید حداقل چهار ساعت باشد و در طول روز نیز در مکان مناسب و سایه چند ساعت استراحت کنند، در مجموع همه حدود ۸ تا ۱۰ ساعت در شبانه روز خواب کافی داشته باشند. افراد سالمند و کودکان و بانوان باردار باید بیشتر مراقب خود باشند و همراهان خود را با شرایط آنها هماهنگ کنند و به آنها فشار نیاورند که زودتر مسیر را طی کنند.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

  

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15338 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور بازدید: 335 ساعت: 12:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
2 نکات تغذیه‌ای زائران اربعین/ مراقب مسمومیت غذایی باشید ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
3 اهمیت میزان خواب برای زائران سفر اربعین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
4 مراسم اربعین امسال از راه دور برگزار می‌شود ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
5 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
6 نذر شامی پزان آسید حسین ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
7 قیمت گوشت گوسفندی در ایام اربعین تغییری نخواهد داشت ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
8 سوغاتی هایی که نباید از عراق خرید ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
9 اعلام مراکز فعال خونگیری انتقال خون تهران در اربعین حسینی ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۰ آذر
10 تشریح خدمات امدادی و درمانی به زائران اربعین ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده با اسید چرب امگا 3 بروی چربی ها و فشار خون پایگاه خبری لقمه: بالا بودن لیپید خصوصا بالا بودن ...

  چند راهکار ساده تغذیه ای برای کاهش دردهای نقرس پایگاه خبری لقمه: نقرس بیماری است که بر اثر تجمع ز...

  معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ملاک هر کسی برای خرید میوه و سبزی متفاوت است. بزرگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت