لقمه: در اینجا ما طرز تهیه یک آبگوشت محلی که در آن از کلم قمری استفاده می شود را برایتان آموزش می دهیم.مواد اولیه: گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان گوسفندی: 750 گرم نخود و لوبیای سفید: 150 گرم پیاز متوسط: دو عدد سیبزمینی کوچک: پنج عدد گندم: دو قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی: یک تا دو قاشق غذاخوری کلم قمری یا قُمنَبیت نگینی: نصف یک عدد ترخون خشکشده: یک قاشق غذاخوری نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم لیموعمانی: سه عدد طرز تهیه: * گوشت را تکهتکه کرده و بشویید، پیاز را خرد کرده، نخود، لوبیا و گندم را نیز شسته در قابلمه ریخته کلم قمریهای خردشده را به همراه زردچوبه اضافه و پنج تا شش لیوان آب در آن بریزید. در ظرف را بسته و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. * وقتی که گوشت، نخود و لوبیا کاملا پخته شدند، سیبزمینیها را پوست کنده و به آنها اضافه کنید. * رب گوجهفرنگی و به اندازه کافی نمک، فلفل، لیموعمانی و ترخون را نیز در این مرحله اضافه کرده و بگذارید بپزند. * پس از پختن همراه با نان سنگک و سبزی خوردن آن را سرو کنید.